Welke aandelen nu kopen? Top 10 aandelen 2021

door | okt 4, 2021 | Beleggen | 0 Reacties

Je wilt beleggen in aandelen, maar welke aandelen moet je nu kopen? De aandelenmarkt is voortdurend in beweging, het kan dan ook een uitdaging zijn om de juiste aandelen te kiezen.

Als je de best presterende aandelen van 2020 vergelijkt, hebben ze vooral geprofiteerd van de nieuwe en verbeterde trends en innovaties tijdens de corona crisis. In 2021 gaat het er iets anders aan toe; met veelbelovende vaccin resultaten en de economie die weer aantrekt, zullen aandelen in 2021 naar verwachting profiteren van een herstellende economie.

Het begin van het jaar was bewogen met prominente gebeurtenissen zoals de presidentiële overgang, de agressieve uitrol van vaccins en de stijgende rentevoeten die een grote impact hadden op de markt. Ook de opkomst van aandelen zoals GameStop en mensen die hun stimuleringscheque’s in speculatieve aandelen investeren, maken allemaal deel uit van 2021.

Maar welke aandelen moet je nu kopen? In dit artikel bespreken we de top 10 aandelen om te beleggen in 2021. Sommige aandelen zijn waardeaandelen en hebben historisch goed gepresteerd, terwijl andere op een herstel pad zijn van Covid-19.

Disclaimer:
Deze aandelen lijst is geen financieel advies. Er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren, wat alles kan veranderen in de aandelenmarkt, Covid-19 is daar een goed voorbeeld van. Beleg dan ook alleen met geld wat je kunt missen, en investeer voor de lange termijn.

Disclaimer:
Let op dit is geen financieel advies. Er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren, wat alles kan veranderen in de aandelenmarkt. Beleg dan ook alleen met geld wat je kunt missen, en investeer voor de lange termijn.

Welke aandelen nu kopen? Top 10

Bekijk hieronder mijn persoonlijke top 10 aandelen voor 2021. Heb jezelf nog interessante aandelen die naar jouw mening in de top 10 welke aandelen nu kopen horen? Wees dan vrij om het achter te laten in de reacties.

1.Alibaba

Alibaba is actief in de internetdetailhandel met een marktwaarde van $ 713,7 miljard. Veel institutionele beleggers tonen belangstelling voor het bedrijf. Met 11,1% van het beheerd vermogen is Alibaba nu het grootste asset van Mathews China Fund Investor Class (MCHFX).

Als je kijkt naar de historische prestaties, zijn de inkomsten van Alibaba in de afgelopen drie jaar verdrievoudigd. Het aandeel heeft nieuwe recordhoogtes bereikt, wat een perfecte gelegenheid is voor beleggers om in te beleggen. Bovendien is het verstandig om je portfolio te spreiden op geografisch gebied.

In het eerste kwartaal daalde het aandeel echter met 2,6%, de reden daarvoor waren de geruchten om Alibaba van de beurs te halen en het redelijke spookbeeld van antitrust crackdown in China. In het vierde kwartaal stegen de inkomsten van Alibaba met 37% jaar op jaar, terwijl de EPS (winst per aandeel) met 21% steeg.

Deze cijfers tonen aan dat er een goede kans bestaat dat er nog veel meer potentie en groei in het bedrijf Alibaba zit.

2.Shopify

Shopify wordt beschouwd als één van de beste aandelen in de e-commerce sector om in te beleggen en winst te maken. Ongeveer 90 hedgefondsen hebben Shopify Inc. in handen, dit vertegenwoordigt de toekomstige groei en het potentieel van het aandeel.

Shopify technologie stelt miljoenen mensen wereldwijd in staat om gemakkelijk online winkels te starten en producten te verkopen.

De meeste dropshippers maken ook gebruik van Shopify als platform. Als je kijkt naar de trend in online winkelen en werken vanuit huis, zal Shopify dit gat perfect opvullen en wordt er een exponentiële toename van het aantal gebruikers verwacht.

De long posities van Shopify door hedgefondsen zijn aan het eind van het vierde kwartaal van 2020 toegenomen. Er waren ongeveer 90 hedgefondsen die een positie in Spotify aanhielden, vergeleken met 81 fondsen in het derde kwartaal.

Het kan dan ook een goed moment zijn om Shopify toe te voegen aan je portfolio.

3.Canadian Solar Inc.

Canadian Solar Inc. is een aandeel om in 2021 naar te kijken voor langetermijnwinsten. Het bedrijf maakt PV-modules voor zonne-energie. In 2020 zag Canadian Solar een jaarlijkse groei van 32% in de totale modulezendingen tot 11,3 GW, terwijl de netto-inkomsten in die periode met 9% stegen tot $ 3,5 miljard.
Het aandeel is in de afgelopen 12 maanden met 217% gestegen.

Verder zei het bedrijf dat het wereldwijd tot 1,4 GWp aan projecten heeft verkocht in 2020, en 1 GWh aan contracten voor batterijopslag heeft binnengehaald. Het bedrijf streeft ernaar zijn marktaandeel in de VS te zien groeien met 10%.

Een andere reden waarom Canadian Solar Inc. in de toekomst winstgevend kan zijn, is te danken aan het initiatief van president Joe Biden voor een schoon en groen milieu. Mensen zijn op zoek naar hernieuwbare energiebronnen, en Canadian Solar Inc. lost dit probleem op.

Ongeveer 14 hedgefondsen hebben Canadian Solar Inc. in handen; daarom is dit het perfecte moment om de kans te grijpen en in dit aandeel te investeren.

4.Sea Limited

Sea Limited heeft een enorme winst van 430% behaald in de afgelopen 12 maanden. Het bedrijfsmodel van het bedrijf is actief in de digitaal entertainment, e-commerce, digitale betalingen en games.

Het bedrijf zag zijn inkomsten in het vierde kwartaal van 2020 met maar liefst 200% toenemen, waarbij digitaal entertainment met 72% steeg.

De e-commerce sector van Sea Ltd steeg met 123% tot $11,9 miljard. Voor het volledige jaar verwacht het bedrijf digitale entertainment boekingen van $4,3-$4,5 miljard, terwijl de e-commerce inkomsten naar verwachting tussen de $4,5 miljard en $4,7 miljard zullen liggen.

Gezien de transitie in de digitale sector als gevolg van Covid-19, biedt Sea Limited een perfecte gelegenheid voor beleggers om te investeren.

Ze richten zich op elk domein in de online wereld en hebben een enorm groeipotentieel. Ongeveer 115 hedgefondsen hebben belangen in het bedrijf, wat de groeiende populariteit van het aandeel weerspiegelt.

5.Fastly inc.

Net als Sea limited is Fastly Inc. een ander aandeel waarbij een belegger aan de lange termijn moet denken. Het cloud service bedrijf biedt content delivery network (CDN)-diensten aan die een cruciale rol spelen bij het leveren van internetcontent zoals websites, video’s en tekst van servers aan eindgebruikers.

Vorig jaar kocht Fastly Inc. het webbeveiligingsbedrijf Signal Sciences, dit zou Fastly verder helpen om een enorm ecosysteem van cloud- en webdiensten te creëren.

Er is veel institutionele belangstelling voor het bedrijf. Abdiel Capital Advisors is één van de 32 hedgefondsen en bezit ongeveer voor 9,3 miljoen aan aandelen in het bedrijf.

6.Newmont Corp.

Newmont Corporation is gevestigd in Greenwood Village, Verenigde Staten, en is ’s werelds grootste goudmijnonderneming. Het bezit goudmijnen in Nevada, Colorado, Ontario, Quebec, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Australië, Ghana, Argentinië, Peru en Suriname.

Het wordt beschouwd als een waardevol aandeel om te bezitten als een indekking tegen inflatie. Gezien de huidige economische omstandigheden en de geruchten over stijgende rentevoeten en inflatie.

En met 94 miljoen ounces aan goudreserves en 41 miljard aan koperpond reserves en middelen plaatst het bedrijf zich in een sterke positie voor de toekomst. Bovendien betaalt het bedrijf een gezond dividendrendement van 3,6% aan zijn beleggers, waardoor het een perfecte langetermijnbelegging is.

7.Walt Disney Co.

Walt Disney is een Amerikaanse gediversifieerde multinationale massamedia- en amusementsindustrie dat sinds 1923 in de sector actief is. Het is één van de snelst groeiende bedrijven van de afgelopen jaren.

Disney’s streaming content “Disney +” kwam op een perfect moment tijdens de Covid-19 pandemie, dit was ook te zien in de aandelenkoers.

Ondanks het feit dat de aandelen in het eerste kwartaal slechts 1,8% stegen, blijft Disney een uitstekende “buy and hold” beleggingsmogelijkheid voor langetermijnbeleggers. Disney+ kreeg maar liefst meer dan 100 miljoen abonnees in een tijdspanne van 16 maanden, en er is enorm veel ruimte voor meer groei.

Langzaam aan komen we uit de Covid-19 crisis wat een positief effect heeft op bijvoorbeeld de pretparken van Disney. De economie is zich geleidelijk aan het herstellen, en mensen willen er op uitgaan en pretparken als Disney bezoeken.

8.Match Group 

Match is een datinggigant dat eigenaar is van verschillende datingapps, zoals Tinder, Hinge, Plenty of Fish, en OkCupid. Met de massale uitrol van Covid-19 vaccins wil het bedrijf een groot aantal abonnees op hun platform krijgen.

Zelfs tijdens de lockdowns zag Match een enorme piek in hun aandelenkoers omdat mensen hun applicaties begonnen te gebruiken om te socializen. Het gebruik van Match sprong tussen september en oktober naar 21%. Dit aandeel is de perfecte koopkans voor beleggers.

Er is veel culturele verandering waargenomen in de VS, zoals sociaal isolement, afnemende fysieke intimiteit en depressie, wat leidde tot meer gebruikers op het Match-platform, en dit geldt ook voor Nederland

Ongeveer 72 hedgefondsen hebben tegen het einde van het vierde kwartaal van 2020 interesse getoond in Match Group, wat 11 hedgefondsen meer is dan in het derde kwartaal van 2020.

9.Microsoft

Microsoft domineert de software industrie met een marktwaarde van $1.6 biljoen en geeft zijn beleggers een overweldigend dividendrendement van 1.1%. Microsoft wordt beschouwd als één van de meest stabiele aandelen met financiële kracht.

Hoewel de winst van Microsoft tussen 2011 en 2017 daalde, is de winst verdubbeld sinds de lancering van cloud service. Cloud service werd de belangrijkste bron van inkomsten voor Microsoft. Met de vooruitgang in technologie, kan met vertrouwen worden gesteld dat dit ook in de toekomst de voornaamste reden zal zijn.

Analisten voorspellen dat de inkomsten van Microsoft de komende vijf jaar met gemiddeld 15% zullen stijgen, wat het dubbele is van het percentage van de afgelopen vijf jaar. Een andere reden om in het aandeel te beleggen is dat het in het verleden dividend heeft uitgekeerd aan zijn aandeelhouders.

Microsoft is het perfecte blue-chip aandeel dat in 2021 aan je portefeuille moet worden toegevoegd. Het bedrijf zit in een opwaartse spiraal met een enorm groeipotentieel.

 

10.Castle Biosciences

Castle Biosciences ontwikkelt en commercialiseert diagnostische en prognostische tests voor dermatologische kankers. Castle biosciences valt onder de sector diagnostiek en onderzoek met een marktwaarde van $1,2 miljard.
Om het toekomstig potentieel van het aandeel te begrijpen, is het essentieel om de belangrijkste speler te analyseren die in het bedrijf investeert.

Wasatch Ultra Growth (WAMCX), een fonds dat de afgelopen vijf jaar een ongelooflijk jaargemiddelde van 26,6% opleverde, zet fors in op de sector van de gezondheidszorg. Castle Biosciences valt onder de radar van dit fonds.

Castle Biosciences begon slechts anderhalf jaar geleden met traden, maar hebben een enorme groei van 262% gezien vanaf hun eerste openbare aanbieding (IPO). Dit betekent dat het aandeel nog nieuwe all-time highs moet maken en breken. En et nieuwe ontdekkingen in de wetenschap en technologie kan Castle Biosciences in de voorhoede meespelen.

Conclusie

Alle boven genoemde aandelen laten veelbelovende resultaten zien en zijn een perfecte keuze voor een goed gespreide portefeuille. Aangezien de economie zich herstelt en er massaal vaccins worden uitgedeeld, is dit het ideale moment om je kans te grijpen voordat de aandelenkoersen de hoogte inschieten en het te laat is.

Leren beleggen met Harm van Wijk als Beleggingsexpert

Steeds meer mensen krijgen interesse in beleggen. Vooral in corona tijd is de interesse in beleggen flink gestegen. Mensen vertrouwen steeds minder op het krijgen van een pensioen en zoeken daarmee iets anders.

Daarbij komt dat het tegenwoordig niet zo moeilijk meer is om aandelen te kopen. Met een paar klikken op de knop vanuit je luie stoel koop je een aandeel in Google, Amazon of Coca Cola of van bovenstaande lijst.

De kunst is vooral dat je weet welke aandelen je moet kopen, op welk moment je het moet kopen, maar vooral ook moet verkopen. Om dit goed onder knie te krijgen raad ik je aan om een gratis training van Harm van Wijk te volgen.

Harm van Wijk is beleggingsexpert en heeft een eigen cursus en software ontwikkeld genaamd de trading navigator methode waarmee hij en zijn klanten (waar ik er één van ben) gemiddeld 7% tot 20,6% rendement per jaar behalen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest