SMMB Masterclass van Boyd Hoek Review

door | jan 8, 2020 | Social Media Marketing | 0 Reacties

In dit artikel ga ik het hebben over de SMMB Masterclass van Boyd Hoek hebben. Boyd Hoek is vaak te zien in advertenties op YouTube waarop hij zijn eigen video cursus promoot.

Waarschijnlijk ben jij hier terecht gekomen, omdat je geïnteresseerd bent in de SMMB Masterclass. En misschien wel een social media marketing bureau wilt opzetten?

Social Media speelt tegenwoordig een zeer grote factor in het bedrijfsleven, we zijn allemaal actief op social media of het nou facebook of instagram is. Een Social Media Marketing Bureau zou daarom veel geld kunnen opleveren.

Om jullie een goed beeld te geven over Boyd zijn cursus. Heb ik de SMMB Masterclass gevolgd en deel ik mijn ervaringen in deze review. 

Kun je niet wachten? Volg dan de gratis training van Boyd en bekijk of het iets voor jou is.


Meld je gratis aan voor het SMMB Masterclass Webinar

De SMMB Masterclass Review

De SMMB Masterclass is een online video cursus voor mensen die een social media marketing bureau willen opzetten. In dit trainingsprogramma leer je onder andere hoe je via facebook ads een funnel bouwt en ervoor zorgt dat bedrijven meer klanten/leads genereren wat uiteindelijk voor meer inkomsten zorgt.

Er is niet zo zeer een vast tarief. Maar als een bedrijf door jouw advertenties 3000 euro per maand extra winst maakt hebben ze er geen problemen mee om jou 1000 euro per maand te betalen. 

Aangezien de advertenties vaak relevant blijven, kun je vaak maanden lang aan één klant verdienen. De bedragen hiervan liggen vaak tussen de 1000 a 3000 euro per maand. 

In de SMMB Masterclass zal Boyd je van A tot Z uitleggen hoe dit verdienmodel precies in zijn werk gaat en hoe je 10,000 euro per maand of meer kunt verdienen met het maken van advertenties voor bedrijven. 

Wie is Boyd Hoek?

Boyd Hoek is geboren in 1999 en komt uit Castricum. Hij had al snel in de gaten dat hij niet paste in het standaard plaatje, het halen van een diploma halen op het mbo of hbo om daarna voor een baas van 9 tot 5 te werken. 

Boyd Hoek

Op zijn 19e is Boyd dan ook per direct gestopt met school, hij was sowieso al weinig aanwezig op school.

Vanuit daar is hij zich gaan richten op het ondernemen. Hij is zich gaan focussen op het online geld verdienen en keek onder andere naar de Amerikaanse branche.

Hij zag onder andere dat geld verdienen met dropshipping en Amazon ontzettend populair waren. Maar iets waar Boyd weinig van had was geld, dus kon hij geen producten inkopen of ads kopen en dat heb je wel nodig met dropshipping. 

Hij zocht naar een bussines model dat hem geen geld kostte. Na wat onderzoek kwam Boyd bij SMMB terecht wat een service gerichte business model is. Het enige wat hij moest investeren om er geld uit te krijgen was tijd en energie, en daar had hij een overvloed aan.

Bovendien is Boyd een extravert persoon en vind hij het leuk om met klanten in contant te komen, deals te closen en met bedrijven te werken en dat is een belangrijke factor binnen een SMMB.

Daarom besloot hij te beginnen met een SMMB en zich te focussen op de Fitness Branche. Met zijn advertenties hielp hij personal trainers aan klanten. 

Dit heeft hem uiteindelijk geen windeieren gelegd want zijn klanten betalen hem maandelijks 1000 euro of meer. Voor zijn klanten is dit geen probleem want de waarde die hij levert voor zijn klanten is zoveel meer.

Boyd doet dit allemaal vanuit zijn villa in Bali en dat is ook wat hij je wil laten zien met zijn SMMB. Je kunt werkelijk overal op de wereld werken aan je social media marketing bureau.

Wil je meer over Boyd Hoek weten? Bekijk dan mijn uitgebreide artikel over hem.

of

Ben je er klaar voor om net als Boyd ook ergens in het buitenland geld te verdienen met SMMB? Volg dan zijn gratis webinar!

Voor wie is de SMMB Masterclass geschikt?

SMMB is een uitstekende manier om geld mee te verdienen. Vooral voor mensen die zijn opgegroeid met social media is dit een interessante manier van online geld verdienen.

Maar voordat ik verder ga met de inhoud van de SMMB Masterclas wil ik zeggen dat het niet zo maar even wat facebook advertenties maken is en vervolgens het geld met bakken uit de hemel komt.

Je moet goed met klanten kunnen communiceren en is het fijn als je wat extravert van jezelf bent al is dit natuurlijk geen vereiste. Daarnaast is het belangrijk dat je een passie voor dit onderwerp hebt, wanneer dit zo is zal dit ook overkomen komen op klanten wat weer ten goede komt van jouw presentatie. 

Social Media is de manier waarop veel bedrijven inkomsten laten liggen, terwijl het bereik zo groot is. Daarom is het zeer interessant om in deze tijd met een SMMB te beginnen. 

Je kunt de SMMB Masterclass makkelijk combineren met je school of werk waardoor het weinig tot geen beperkingen heeft. Wel heb je te maken met klanten waardoor je er wel zeker van moet zijn dat je ook echt tijd hebt. 

Maar volg het programma alleen als je serieus aan de slag wilt gaan. Anders zou het zonde zijn van je geld. Pak je het serieus aan dat weet ik zeker dat je de investering van 997 ,- euro er zo weer uit hebt. Er gaat immers veel geld om in de social media marketing wereld en dat krijgen bedrijven ook door.

Inhoud van de SMMB Masterclass

In de SMMB Masterclass zal Boyd je stap voor stap leren via 7 modules hoe je een succesvolle SMMB kunt opzetten. Dit doe je allemaal in een periode van minimaal 6 weken, maar je mag er natuurlijk ook langer over doen, het is maar net wat je eigen tempo is.

Week 1: Je fundering leggen.

Zoals met bijna alles in het leven moet de fundering goed zijn voordat je kunt gaan bouwen en dat is in dit geval niet anders. Aan de hand 5 van verschillende lessen leer je hoe je jouw fundering voor je social media marketing bureau legt:

 • 1.1 Je fundering leggen.
 • 1.2 Het business model.
 • 1.3 Je markt, service en aanbod.
 • 1.4 Je markt leren kennen
 • 1.5 Mindset

Je leert hier hoe een SMMB Business nou precies in elkaar zit, hoe je een markt kiest dat bij jou past en leert de markt vervolgens kennen, om uiteindelijk toe te passen op je ads die je zult maken, zodat bedrijven zoveel mogelijk inkomsten verdienen aan jouw ads en jij dus ook.

Ook is een stukje mindset zeer belangrijk en moet zeker niet onderschat worden, dus mocht je de SMMB Masterclass gaan volgen sla dit dan zeker niet over.

Week 2: Resultaten behalen

Je wil natuurlijk resultaten behalen want daar doe je het uiteindelijk voor. In deze module leer je exact hoe je het maximale resultaat kunt behalen voor je klanten en continuïteit weet te verkrijgen. Ook krijg je 3 verschillende voorbeelden te zien in 3 verschillende markten.

 • 2.1 Het Facebook Algoritme
 • 2.2 Het sales proces
 • 2.3 De Opzet
 • 2.4 SMM voor lokale bedrijven
 • 2.5 Ads opzetten: Van A tot Z
 • 2.6 Clickfunnels: Van A tot Z
 • 2.7 Zapier: Van A tot Z
 • 2.8 Competities runnen
 •  2.9 Skeletsysteem restaurants
 • 2.10 Skeletsysteem tandarts
 • 2.11 Skeletsysteem fitness industrie

Week 3: Je eerste klant 

Je gaat je eerste klant benaderen en verwelkomen. Dit is een relatief kleine module!

 • 3.1 Je eerste klant
 • 3.2 Proefperiode resultaten

Week 4: Sales

Je weet in week 4 inmiddels hoe je resultaten kunt behalen voor bedrijven door middel van jouw ads, maar je moet jezelf wel kunnen verkopen en overtuigend overkomen naar de klant.

Je leert onder andere hoe je meetings moet zetten en je krijgt een sale script dat Boyd zelf ook toepast bij zijn klanten. Daarnaast krijg je twee video’s van rond de 40 minuten waar je een volledig gesprek van Boyd Hoek ziet met één van zijn klanten. 

 • 4.1 Meetings zetten | Cold call
 • 4.2 Meetings zetten | Fb & Linkedin
 • 4.3 De Close formule
 • 4.4 Het sales script
 • 4.5 Boyd’s live sale call #1
 • 4.6 Boyd’s live sale call #2

Week 5:  Systemen en processen

Je wilt natuurlijk dat alles vlekkeloos en zo automatisch mogelijk gaat lopen, zodat je er zo min mogelijk werk van hebt. Ook leer je hoe je klanten kunt onboarden en zo lang mogelijk bij je blijft houden.

 • 5.1 Automatische facturen & betalingen
 • 5.2 Het Magische contract
 • 5.3 Klanten onboarden

Week 6: Passief maken & schalen

In deze module leer je het vinden van freelancers die voor jouw het werk zullen doen, waardoor jij kunt opschalen. Jij haalt klanten binnen en de freelancers zorgen voor de advertenties. Waardoor je een passief inkomen opbouwt en tijd over hebt voor het bouwen van andere inkomstenbronnen.

6.1 Top freelancers vinden, inhuren & managen

Week 7:  Bonus

In deze bonus module zie je een stuk of wat coaching calls van Boyd samen met de community waar je een hoop informatie uit kunt halen. Ook is er een categorie mastermind, maar daar staat tot op heden nog niets in. Maar dit zal waarschijnlijk veranderen in de toekomst, omdat Boyd constant werkt aan het verbeteren van zijn cursus. 

Bijlagen SMMB Masterclass

Naast de video’s krijg je nog 18 bijlagen die de video’s ondersteunen. Zo krijg je onder andere een complete sale script dat Boyd zelf ook gebruikt. Sommige bijlagen zullen niet zo interessant zijn, maar sommigen bijlagen zijn het kijken zeker waard.

Bijlagen SMMB Masterclass

Goed om te weten is dat Boyd zijn cursus constant aan het verbeteren is. Online Marketing is een wereld dat ontzettend snel gaat. Maar het fijne van een online cursus is dat het onbeperkt verandert kan worden en zo met de tijd meegaat. Het aantal cursisten ligt op het moment al rond de 400 mensen en groeit iedere dag. 

Mijn eigen ervaring met de SMMB Masterclass

Wat vind ik van de SMMB Masterclass?

Ik ben zeer te spreken over de SMMB Masterclass. Het is een zeer uitgebreide trainingsprogramma dat jou van A tot Z leert hoe je een SMMB business opzet. 

Daarbij is een SMMB zo opgezet en kun je zonder investering buiten de kosten van de SMMB Masterclass beginnen.

SMMB kost alleen maar tijd en energie, en een groot voordeel van SMMB is dat er een grote winst marge op zit. Met alleen maar 5 klanten kun je al 5000 euro,- per maand verdienen. 

Wat vind ik van Boyd Hoek?

Boyd is een toffe gast, hij is zeer meegaand met iedereen en reageert altijd op berichtjes via facebook of mail, daarnaast helpt hij iedereen waar nodig en is er wekelijks een coaching call.

Heb ik zelf ook een social media marketing bureau na het volgen van de SMMB Masterclass?

Na het volgen van de SMMB Masterclass heb ik besloten dat een Social media marketing bureau niets voor mij is. En eigenlijk wist ik dit al. Ik wilde gewoon weten hoe de cursus zou zijn, zodat ik een review over de SMMB Masterclass kon schrijven.

Maar wat is dan de reden waarom ik zelf niet aan een SMMB begin, terwijl er cursisten van de SMMB Masterclass meer dan 10,000 euro per maand verdienen en ik zeer positief ben over de cursus?

Dit heeft vooral met één ding te maken.

Ik ben van nature een vrij introvert persoon en dat hoeft op zich geen probleem te zijn, want er zijn genoeg introverte cursisten die veel geld verdienen dankzij Boyd Hoek zijn cursus.

Maar als SMMB’er moet je met bedrijven in contact komen en jezelf verkopen en laat ik daar nou niet zo van houden. (Overigens leer je in de cursus wel heel goed hoe je dit aanpakt.)

Ik ben nogal een lone wolf en doe graag alles in mijn eentje zonder dat ik afhankelijk ben of moet praten met andere mensen, maar dat is puur persoonlijk. 

Voordat je de SMMB Masterclass aanschaft, wil ik je dan ook nog even wijzen op de  5 mogelijke nadelen van het starten van een social media bureau

De voor en nadelen van de SMMB Masterclass

 • Het is een zeer schalbare verdienmodel, Wanneer je exact de stappen in de cursus volgt is 10,000 euro per maand op termijn niet onrealistisch
 • De opbouw en duidelijkheid van de cursus zit heel erg goed in elkaar. Stap voor stap werk je toe naar een passief inkomen.
 • De support van de SMMB Masterclass is zeer goed. Boyd en zijn team staan voor je klaar en reageren snel op je vragen
 • De cursus blijft constant in ontwikkeling en gaat mee met de huidige tijd
 • Het vereist veel doorzettings vermogen
 • Voor introverte mensen kan het nogal een gigantische drempel te zijn om te bellen met klanten
 • Social Media Marketing Bureau is populair waardoor er steeds meer concurrentie is. Echter wordt de online wereld steeds groter waardoor er nog meer dan genoeg ruimte voor jou is.
 • Een passief inkomen heb je niet zo maar. Voor de meeste klanten zul namelijk maar voor een paar maanden werken. Daarom zal je constant op zoek moeten gaan naar nieuwe klanten. Wel zul je in de SMMB Masterclass leren hoe je dit zoveel mogelijk kunt automatiseren.

Krijg ik betaald voor deze Review?

Betaalt Boyd Hoek mij om deze review te schrijven?

Het antwoord hier op is NEE! 

Toch vind ik het belangrijk om eerlijk en transparant te zijn. 

De SMMB Masterclass maakt gebruikt van Affiliate Marketing. In het geval jij de SMMB Masterclass via één van mijn linkjes aanschaft ontvang ik een klein percentage.

Om jou hiervoor te bedanken, geef ik twee van mijn E-books cadeau wanneer jij besluit om de SMMB Masterclass aan te schaffen, via één van mijn links.

De E-books waar het om gaat zijn Internet Marketing voor beginners en Digital Nomad Geheimen. 

Maak een screenshot van je aankoopbevestiging en stuur een mail naar contact@onlinesuccesbereiken.nl

Vervolgens zal je binnen 24 uur beide E-books binnen hebben.

gratis E-book cadeau

Conclusie van de SMMB Masterclass

ik ben ronduit positief over de SMMB Masterclass. Wat ik vooral fijn vind is dat Boyd Hoek praktisch ingesteld is waardoor je tijdens de cursus al actief bezig gaat zijn met je SMMB business. 

Verder vind ik het business model op zich zelf ook zeer interessant omdat het relatief snel op te zetten is en de kosten om te beginnen een stuk minder is dan bij vele andere business modellen. (wel moet je een flinke investering maken als je de SMMB Masterclass aanschaft)

Boyd Hoek en zijn team zullen je tijdens de cursus ondersteunen en ik kan niet anders zeggen dan dat ze  een prima product hebben neergezet dat alle tools heeft om een succesvolle social media marketing bureau op te zetten. 

Moet je de SMMB Masterclass aanschaffen als je wilt beginnen met een SMMB?

Nee in principe kun je beginnen met een social media marketing bureau zonder dat je de SMMB Masterclass aanschaft. Alle informatie in de cursus kun je op het internet vinden, dus de content in de cursus is niet heel erg uniek of baanbrekend.

Maar over het algemeen is dit natuurlijk altijd het geval bij een cursus. Het voordeel van een cursus en dat geldt ook voor deze is dat je alle informatie in één keer bij elkaar hebt. Bovendien heb je coaching van een professioneel, kun je mee luisteren naar een gesprek van Boyd met zijn klanten en zit je in een community met mensen die exact hetzelfde als jij willen bereiken. 

De waarde van de cursus zit hem dus niet zo zeer in de informatie, maar wel dat je alle informatie in één keer bij elkaar hebt wat ontzettend veel tijd scheelt. Bovendien heb je met Boyd Hoek en de community een ruggensteun als het even niet lukt of als je vragen hebt. 

SMMB Masterclass kopen?

Als je geld wil verdienen via het internet, affiniteit hebt met social media en geen geld wilt investeren? Dan kan ik je de SMMB Masterclass zeer aanraden. Ja het is een eenmalige investering van 997 euro,- maar dan heb je ook alle kennis voor handen dat je nodig hebt om een succesvolle SMMB business op te zetten. Je hebt dit bedrag er dan ook zo weer uit als je er serieus werk van gaat maken. 

Mocht je het bedrag van 997,- euro op dit moment niet hebben dan biedt Boyd de mogelijkheid om te betalen in 3 termijnen. 

En stel dat je nog twijfelt of blijkt dat je toch niet tevreden bent over de SMMB Masterclass dan heb je altijd nog de 14 dagen niet- goed- geld- terug- garantie. Oftewel je loopt geen enkele risico en daarbij is het ook nog eens de goedkoopste cursus op het gebied van social media, terwijl je er minimaal net zo veel voor terug krijgt als het niet meer is! 

Hoelang je de cursus voor 997,- euro kunt aanschaffen zou ik niet weten, maar de kans bestaat dat dit in de toekomst omhoog zal gaan. Dus onderneem direct actie als je aan de slag wilt gaan met SMMB.


Claim je korting op de SMMB Masterclass!

Veel gestelde vragen

Op het internet komen veel vragen naar voren die ik hieronder stuk voor stuk ga beantwoorden. 

Kan ik de SMMB Masterclass in termijnen betalen?

Niet iedereen kan zo maar 997 euro betalen, daarom geeft Boyd Hoek jou de optie om in 3 termijnen te betalen. 

Je betaalt na aanschaf van de SMMB Masterclass 397 euro en de 2 maanden daarop wordt nog eens 397 geïncasseerd.

Nu is het wel zo dat het goedkoper is om de SMMB Masterclass met één eenmalige betaling te kopen, maar voor sommige mensen is dit niet te doen en biedt het betalen in termijnen een uitkomst om te beginnen met de cursus. 

Met welke kosten moet ik rekening houden als ik een social media marketing bureau wil starten?

Als iets ons vaak tegenhoudt om iets te starten is dat de opstartkosten hoog zijn. Gelukkig is deze vorm van dienstverlening zeer laagdrempelig en kost het weinig te beginnen met een smmb. 

Het kost je namelijk alleen:

-KVK inschrijving van 50 euro

– Eventuele advertentiekosten

Advertentiekosten is afhankelijk van het feit of een klant direct vooraf betaald of niet. 

Is de SMMB Masterclass een Piramidespel/scam?

Regelmatig wordt de SMMB Masterclass in verband gebracht met een piramidespel, maar waar dit vandaan komt is mij een raadsel en geeft mij ook het gevoel dat deze mensen geen idee hebben wat een piramidespel nou eigenlijk inhoud. 

Een piramidespel/scam is namelijk een verboden spel waarbij deelnemers een inleg doen en vervolgens andere mensen proberen over te halen om mee te doen. De inleg van een nieuwkomer wordt vervolgens verspreid uitbetaald aan de deelnemers die boven hem of haar staan in de stamboom ook wel de piramide genoemd.

De SMMB Masterclass is niets meer dan een volledige cursus waar mensen voor betalen om alle tools en inhoud te krijgen dat je nodig hebt om een social media marketing bureau te kunnen opzetten. 

Of het vervolgens een succes zal worden is uiteindelijk helemaal aan jezelf. 

SMMB Masterclass inloggen

De SMMB Masterclass runt op dit moment op het platform Huddle van IMU. Je kunt inloggen op deze pagina: https://boydhoek.thehuddle.nl/login

Bestaat er een kortingscode voor de SMMB Masterclass?

Nee er is op dit moment naar mijn weten geen kortingscode voor de SMMB Masterclass. 

Wel staat er dat de tijdelijke prijs 997 euro is, dit kan betekenen dat dit de korting is en de prijs in de toekomst hoger zal worden.

Maar het zou ook zo maar een marketingstrucje zijn.

Kan ik de SMMB Masterclass opzeggen?

Ja, in het geval je niet tevreden bent over de SMMB Masterclass heb je de mogelijkheid om binnen 14 dagen een refund aanvragen door te mailen naar support@digitalpresence.nl

Strategie call met het team van Boyd Hoek

Heb je nou nog vragen over de SMMB Masterclass of twijfel je of het iets voor jou is? Dan kun je een gratis strategie call met één van de teamleden van Boyd Hoek inplannen. Hier wordt onder andere rustig samen bekeken of de cursus iets voor je is of niet. 

Plan hier je gratis call met het SMMB Masterclass team

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest