Plug and Pay Review | Nummer 1 betaalsoftware van Nederland?

Heb je een eigen webshop of website met een product? Dan zou Plug and Pay weleens de oplossing voor jou kunnen zijn om meer verkopen te realiseren. 

Plug and Pay is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf IMU. Naast de betalingspagina’s heeft Plug and Pay ook nog een affiliate systeem.

Het zal je misschien verbazen maar veel potentiële klanten haken af zodra ze bij de betalingspagina of checkout zijn. Door je betalingspagina te optimaliseren kan je veel meer sales genereren. En dat is waar Plug and Pay voor zorgt.

Maar is het software van Plug and Pay daadwerkelijk zo goed als beweert wordt? Je gaat het lezen in mijn eerlijke review.

Kun je niet wachten? Ga dan direct aan de slag met Plug and Pay. Je kunt het 14 dagen gratis uitproberen.

Inhoud

Wat is Plug and Pay?

Plug and Pay is een tool voor websites die online producten verkopen. De tool is in feite een betalingspagina dat is ontwikkelt door het Nederlands bedrijf IMU. Het is gemaakt om het betaalproces voor klanten zo soepel en aangenaam te laten verlopen, met het resultaat dat je website winstgevender zal zijn. 

De betalingspagina’s bestaan uit 5 kant en klare templates waarvan je 1 kiest en naar eigen wens kunt invullen. Je hoeft dus niet van scratch een betalingspagina te maken. Iedereen kan dit of je nou wel of niet technisch bent. 

Maar dit is niet het enige. De betalingspagina’s zitten namelijk vol met handige snufjes (neuromarketing-triggers) om klanten te overtuigen een aankoop te doen of nog beter iets extra’s te kopen wat voor meer omzet zorgt. Denk aan 1 klik uppsells, kassakoopjes en testemonials. 

Ook heb je de mogelijkheid om klanten te laten betalen in termijnen of om abonnementen af te sluiten. 

Bovendien heeft Plug and Pay nog veel andere mogelijkheden en features.

Zo zorgt Plug and Pay voor een nette administratie en stuurt het automatisch facturen naar klanten. 

Plug and Pay beschikt ook over een affiliate marketing systeem waardoor affiliates of influencers jouw producten kunnen promoten in ruil voor een commissie (no-cure-no-pay) waarvan je het bedrag zelf kunt instellen.

Handige snufjes op betalingspagina voor meer verkopen/omzet

De betaalpagina’s zijn 100 procent geoptimaliseerd om zoveel mogelijk producten te verkopen. Maar wat maakt de betaalpagina van Plug and Pay nu zoveel beter dan een standaard betaalpagina?

Dit heeft onder andere te maken met de neuromarketing-triggers op de betalingspagina’s. Maar wat zijn deze handige snufjes nu? 

1 klik-upsell en Kassakoopjes

Deze twee handige marketing triggers gaan voor veel meer omzet zorgen. Het kassakoopje kennen we van de supermarkt of benzinepomp, nog snel even een chocoladereep bij de kassa pakken, of het supersizen van je menu wanneer je een burger bestelt en er wordt gevraagd of je er nog frietjes bij wilt. Bij Plug and Pay is dit mogelijk in een online variant. De klant kan heel eenvoudig bij het afrekenen een checkbox aanvinken om het kassakoopje toe te voegen aan het winkelmandje. 

De 1 klik up-sell is een hele handige tool om meer omzet te genereren. Na betaling van een product krijgt de klant een aanbieding dat te maken heeft met het aangeschafte product. De klant kan vervolgens met 1 muisklik akkoord geven voor een incasso zonder dat de klant opnieuw het betaalproces door moet gaan. 

Deze 2 tools kunnen er dus voor zorgen dat je in plaats van 1 product maar liefst 3 producten verkoopt en daarmee extra veel omzet draait dat je niet had kunnen doen met een standaard betaalpagina. 

Geen menu

Zodra een bezoeker op je betaalpagina komt verdwijnt het menu en navigatie mogelijkheden. Hiermee ligt de focus van de klant volledig op het product en kunnen ze niet weg navigeren. 

Testimonials: 

Testimonials zie je op veel websites voorbij komen, maar over het algemeen niet op betalingspagina’s. Testimonials kunnen net dat extra zetje geven voor klanten om het product te kopen. 

Unique selling points 

Met deze optie kun je maximaal 5 punten aangeven waarom mensen jouw product zouden moeten kopen. 

Betalen in termijnen

In het geval je een vrij dure product hebt, is het zeer interessant om de optie betalen in termijnen toe te voegen. Vaak willen mensen een product kopen, maar is het een flink bedrag om in één keer te betalen met als gevolg dat ze afhaken. Met deze optie heb je een grotere kans dat mensen je product toch gaan kopen omdat het nu behapbaar is. 

Download gratis het E-book De Ultieme Checkout met tips om meer omzet te maken.

Hoe werkt Plug and Pay en wat zijn de mogelijkheden?

Om te werken met Plug and Pay heb je geen enkele technische kennis nodig. Ja, het is niet allemaal kant en klaar en je moet zelf wat instellingen invoeren, maar het is goed te doen voor iedereen.

Na het aanmaken van je account kom je terecht in je admingedeelte met een grafiek van je statistieken zoals het aantal verkopen en je omzet. 

Verder zie je in je dashboard een menu waar je van alles kunt intstellen zoals je betalingspagina, het toevoegen van producten,  je bestellingen,  je abonnementen en een overzicht van al je klanten. 

Ik ga het hieronder één voor één met je doornemen. 

Klantenbeheer

In je klantenbeheer zie je een overzicht van al je huidige klanten. In het overzicht staan een aantal gegevens over je klant:

 • De naam
 • Email adres
 • Het aantal bestellingen dat je klant heeft gemaakt
 • Hoeveel je hebt verdiend aan een klant
 • Wanneer een klant voor het laatst iets besteld heeft

Met deze gegevens kun je een aantal dingen doen zoals een klant een korting geven omdat hij of zij voor veel omzet heeft gezorgd of je geeft je klant een korting omdat het al een tijdje geen order heeft geplaatst.

Bestellingen

Hier zie je een overzicht van alle bestellingen inclusief facturen die automatisch zijn aangemaakt na een order. In het geval je de mogelijkheid biedt om te betalen in termijnen of een abonnement te nemen zul je dit ook zien staan bij een bestelling.

in het geval een incasso mislukt van een abonnement zal het direct zichtbaar zijn in het kopje mislukte incasso’s. 

Verder zie je ook of een bestelling is betaald of nog betaalt moet worden en kun je een overzicht bekijken van alle afgebroken bestellingen. 

Abonnementen

In het geval je gaat werken met abonnementen kun je hier een abonnement aanmaken en alle huidige abonnementen bekijken. Je kunt onder andere zien hoeveel geld er iedere periode binnenkomt en wat de huidige status is van je abonnementen. 

Producten toevoegen

Het toevoegen van producten is zeer eenvoudig. Je kunt hier onder andere aangeven of het gaat om een product met abonnementsvorm, of het mogelijk is om in termijnen te betalen en je hebt zelfs de mogelijkheid om een staffelkorting te geven. 

In het geval je een online cursus verkoopt kun je het bestand toevoegen. Zodra een klant je cursus heeft gekocht krijgt hij of zij een bedankmailtje met een link waar de cursus gedownload kan worden. 

Betalingspagina maken

Dit is natuurlijk waar het vooral om draait binnen Plug and Pay de betalingspagina’s. Je kunt kiezen uit 5 verschillende layouts die allemaal getest zijn door de marketeers van IMU en maximaal resultaat opleveren.

Het enige wat je zelf moet doen is het invullen van je betalingspagina. Zoals de naam van je betalingspagina, het product waar het omgaat en een afbeelding van het product.

Bovendien heb je nog allerlei opties om meer uit je betalingspagina te halen zoals de bekende upsells, kassakoopjes en unique selling points. Die ik eerder al benoemde en Plug and Pay zo goed maakt.

plug and pay review

A/B Tests betalingspagina’s

Natuurlijk zijn alle betalingspagina’s getest en werken ze fantastisch. Maar om het maximale uit je betaalpagina’s te krijgen kun je gebruik maken van de A/B Test module. 

Om erachter te komen welke betalingspagina jou de meeste verkopen oplevert heeft Plug and Pay een feature gemaakt om verschillende betalingspagina’s te testen.

Je maakt bijvoorbeeld 2 verschillende betalingspagina’s en voegt ze toe bij het A/B tests feature. Je bezoekers worden dan willekeurig gestuurd naar één van de twee betalingspagina’s en Plug and Pay laat zien welke betalingspagina het beste scoort.

Kortingscodes voor klanten

Soms wil je klanten belonen met een kortingscode. Je kunt eenvoudig kortingscodes maken. Je kunt onder andere aangeven om wat voor type korting het gaat en of er een minimale bedrag besteed moet worden om gebruik te kunnen maken van een kortingscode. 

Plug and Pay koppelen met Mollie (IDEAL)

De meeste mensen die al online producten verkopen kennen vast wel betalingsprovider Mollie. Met Mollie kun je klanten op allerlei manieren laten betalen zoals met: Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard, Sofort, Klarna en nog veel meer betalingsopties. 

Mollie is in Nederland dan ook de meest gebruikte betalingsprovider en hebben een vergunning van de Nederlandsche Bank voor risicobeheersing. 

Je hebt Mollie ook nodig bij Plug and Pay om betalingen te ontvangen aangezien Plug and Pay geen betalingsprovider is en ze een samenwerking met Mollie hebben.

Het enige wat je hoeft te doen is een Mollie account aanmaken. Om vervolgens twee simpele API-codes te kopieren en te plakken in de instellingen bij Plug and Pay. 

Affiliate Marketing systeem Plug and Pay

Een extra optie binnen Plug and Pay is het Affiliate Marketing systeem. In het geval jij je product meer onder de aandacht wilt brengen kun je gebruik maken van affiliates of influencers die jouw product willen promoten. 

Met het Affiliate Marketing systeem kun je eenvoudig de affiliate commissie per product instellen, of het om een wederkerende commissie gaat, kun je promotie materiaal beschikbaar stellen en niet onbelangrijk aangemelde affiliates laten aansluiten. 

Plug and Pay zorgt voor unieke affiliate links die jouw affiliates kunnen gebruiken om je producten te promoten. Het cookietracking systeem houdt vervolgens bij welke affiliate recht heeft op een commissie. 

 

In het systeem zie je netjes een overzicht van je omzet en de commissies die je moet uitbetalen. Je kunt je affiliaties eenvoudig uitbetalen in enkele muisklikken.

Wil je meer weten over wat Affiliate Marketing kan betekenen voor je bedrijf?

Download dat het gratis Affiliate Marketing E-book.

Hoeveel kost Plug and Pay?

Plug and Pay heeft 2 verschillende pakketten. Voor 49,- euro per maand of 497,- euro per jaar heb je een Premium abonnement.

Het andere pakket is het Ultimate abonnement dat 125,- euro per maand of 1,164,- euro per jaar kost. Aan het Ultimate pakket zit een Affiliate marketing module toevoegd en heb je alle functies die je ook krijgt bij het premium abonnement.

Wanneer je kiest voor het Premium jaarabonnement krijg je maar liefst 2 maanden korting. Waardoor je voor het Premium pakket niet 588,- euro (49,- euro per maand) maar 497,- euro per jaar betaalt. 

Het Ultimate jaarabonnement is nog veel voordeliger want in dit geval betaal je niet 1500,- euro (125,- euro per maand) maar betaal je maar 1.164,- euro per jaar.

Het enige voordeel van de maand-abonnementen is dat je het maandelijks kunt opzeggen.

Recent heeft IMU ook een lite abonnement voor Plug and Pay toegevoegd. Dit maakt het voor iedereen wat laagdrempeliger om te starten met Plug and Pay. 

Plug and Pay gratis uit proberen

Voordat ik verder ga met mijn review, heb ik eerst nog een tip voor je.

Je kunt het software van Plug and Pay 14 dagen gratis uit proberen met alle functies. 

Affiliate Netwerk Plug and Pay

Zoals je al hebt kunnen lezen heeft Plug and Pay een Affiliate module voor bedrijven om hun producten te laten promoten.

Maar het heeft ook een affiliate netwerk voor affiliates om producten te promoten. Zo pakt Plug and Pay het dus van beide kanten aan.

Als affiliate promoot je producten van verkopers. Zodra je een een succesvolle sale maakt oftewel iemand met jouw affiliate link doorstuurt naar het product en vervolgens koopt ontvang je een commissie. 

Deze commissies liggen vaak rond 30% procent van het bedrag dat de klant betaalt. De verkoper beslist uiteindelijk zelf hoeveel commissie er over een product gaat. 

Het affiliate netwerk is nog wel vrij nieuw en staat nog in de kinderschoenen al functioneert het wel prima. Een aantal andere bekende affiliate netwerken zijn paypro, awin, tradetracker en daisycon. 

Wat is de kwaliteit van de affiliate programma’s?

De kwaliteit van de affiliate programma’s op het affiliate netwerk zijn over het algemeen zeer goed en van hoge kwaliteit. 

Dit is lang niet altijd het geval. Veel bedrijven hebben slechte affiliate programma’s terwijl ze toch zijn aangesloten bij een affiliate netwerk.

Maar aangezien bedrijven een redelijk fors bedrag moeten betalen om gebruik te maken van de betalingspagina en affiliate systeem kun je er wel vanuit gaan dat het product of dienst van hoge kwaliteit is. 

Een bedrijf met een goed product en goed affiliate management zal het geld er dan ook makkelijk uit kunnen krijgen.

Voordat je producten van een bedrijf kunt promoten zal je eerst toegelaten moeten worden voor het affiliate programma. Zodra je bent toegelaten krijg je een overzicht van welke producten je kunt promoten, wat voor promotiemateriaal er is en hoeveel commissie je kunt verdienen op een product. 

Aanmelden bij het affiliate netwerk

Je kunt je gratis aanmelden bij het affiliate netwerk.

Meld je hier aan.

Conclusie Plug and Pay Review: Is het de beste betaal software van Nederland?

Wil je een betalingspagina met optimaal resultaat? Dan kan ik je Plug and Pay van harte aanraden. Je kunt zonder enige technische kennis een fantasische betalingspagina maken voor je product(en).

De kosten zijn wellicht wat hoog vooral voor beginners, maar de betalingspagina converteren zo goed dat je de kosten er al heel snel weer uit zult hebben. 

Bovendien heb je de mogelijk om het een maand lang gratis te testen. In deze periode heb je al wel een indicatie of Plug and Pay een toegevoegde waarde voor jou is. 

Maar Plug and Pay heeft nog zoveel meer te bieden dan alleen een betalingspagina. Zo heeft het een aantal mogelijkheden en features zoals het affiliate systeem, abonnementen, termijn betalingen, korting codes en een complete administratie.

Plug and Pay Review | Nummer 1 betaalsoftware van Nederland?
Plug and Pay Review | Nummer 1 betaalsoftware van Nederland?

Mijn naam is Ramon Dobma. Ik ben 28 jaar en ben nu ongeveer 3 jaar actief in de wereld van online geld verdienen. Op onlinesuccesbereiken.nl geef ik tips en trucs hoe jij ook succesvol kunt worden op het internet en (snel) online geld kunt verdienen.

   Laat een reactie achter

   Online Succes Bereiken
   Logo