Online goeroes: Joshua Kaats, Boyd Hoek en Jia Ruan wat vinden wij ervan?

door | aug 3, 2020 | Dropshipping | 0 Reacties

De online goeroes met cursussen die jou iets leren waarmee je online geld kunt verdienen. Tegenwoordig heeft iedereen die op facebook of YouTube zit weleens iets van deze mannen voorbij zien komen. Ik heb het over Joshua Kaats, Boyd Hoek en Jia Ruan. Een tijdje geleden heeft NOS Stories een video over deze jongens gemaakt, en dat heeft nogal wat stof doen oplaaien. 

Want kun je nou echt succesvol worden met hun cursussen en bakken vol geld verdienen op het internet of verkopen ze gebakken lucht? Ik heb alle 3 de cursussen een tijdje mogen volgen.

Online goeroes overkomen waaien van Amerika

In principe zijn online goeroes niets nieuws. 10 jaar geleden was deze topic hot in Amerika. Online goeroes die jouw van alles beloven wanneer jij hun cursus zou volgen. Dit is nu pas komen overwaaien naar Nederland.

Maar wat is dan het probleem van online goeroes? Het probleem is dat er veel ‘zogenaamde’ online goeroes zijn die iets leren over bijvoorbeeld dropshipping en vervolgens een cursus maken en uiteindelijk verkopen aan mensen.

De werkelijkheid is dat ze helemaal geen succes hebben met dropshipping, maar dat ze vooral veel geld verdienen met het verkopen van de cursus.

Deze online goeroes zijn dus wel succesvol, maar ze verdienen het geld niet met wat ze jou leren, maar ze verdienen vooral geld aan de cursisten. 

Dit is dan ook zeer misleidend. Ze zeggen dat je veel geld kunt verdienen door te doen wat zij doen, maar vervolgens leer je eigenlijk niet waarom ze zo succesvol zijn. 

In het geval van Joshua Kaats, Boyd Hoek en Jia Ruan ligt dit net wat anders. Zij hebben daadwerkelijk succes met de informatie dat ze geven in hun cursussen.

Zo zijn Joshua Kaats en Jia Ruan succesvol met dropshipping met het verschil dat Joshua Kaats dit met eigen website(s) op bijvoorbeeld Shopify doet en Jia Ruan producten op Bol.com verkoopt. Deze mannen hebben daadwerkelijk 10,000 euro’s verdiend met e-commerce en hebben een cursus gemaakt om het andere mensen ook te leren. 

Hetzelfde geld voor Boyd Hoek hij maakt online facebook advertenties voor bedrijven die hem ervoor betalen. Hij heeft hier ook veel geld mee verdiend en legt met zijn cursus uit hoe ook jij dit voor elkaar kunt krijgen.

Meer geld verdienen met de cursus dan dropshippen en facebook advertenties plaatsen

In het filmpje van NOS Stories geven ze aan dat Joshua Kaats, Boyd Hoek en Jia Ruan veel meer geld verdienen met de cursussen dan met wat ze cursisten leren.

En ja dat klopt, maar wat is hier nou mis mee en hoe komt dit nou?

Er is hier helemaal niets mis mee en eigenlijk is het vrij logisch. 

Cursussen zijn namelijk ontzettend schaalbaar. Je hoeft het maar 1 keer te maken. Wanneer iemand een video cursus of een e-book download hoeven de mannen dit niet in te kopen en ze verkopen het voor een vrij stevig bedrag. In het geval van E-commerce is dit bijvoorbeeld niet het geval, hiervoor moet je een product eerst inkopen en houd je minder over.

En niet te vergeten dat de cursussen van deze mannen ontzettend populair zijn bij jongeren en ook ouderen. Waardoor de inkomsten snel oplopen en ze dus al snel meer verdienen met de cursus. 

Waarom een cursus maken terwijl je veel geld verdient? 

Nu weet ik dat er mensen denken, waarom zou je een cursus maken, terwijl je zoveel geld verdient met e-commerce of dropshipping? Hiermee zorg je toch alleen maar voor meer concurrentie of verdienen ze helemaal niet zoveel en is daarom de focus zo op het verkopen van de cursus?

Ik begrijp dit op zich wel, zelf is dit ook weleens door mijn hoofd geschoten. Maar ik weet ook dat wanneer je over iets waardevols beschikt dat je er dan goed aan doet om er een cursus over te maken, mits er belangstelling voor is. 

Bovendien is er niets mis mee om op een andere manier ook geld te verdienen. Ze leveren waardevolle informatie waar ze vervolgens geld voor vragen dit is niet meer dan normaal. 

En zouden ze de cursus niet maken dan zou iemand anders het wel doen.

997 euro teveel voor wat je krijgt? 

In de NOS Stories zeggen de experts dat ze 997 euro te veel geld vinden voor de informatie dat je krijgt in de cursussen van deze 3 mannen. Het mist bijvoorbeeld wat diepgang volgens één van de experts en de andere zegt weer dat heel veel cursisten weleens zeer teleurgesteld kunnen worden met wat ze krijgen. Wat er in de cursus staat klopt allemaal wel, maar hun conclusie is dat je niet genoeg krijgt voor wat je betaald.

Maar hiermee krijg ik de indruk dat deze experts alleen maar hebben gekeken naar de informatie in de cursus, maar ze vergeten dat er een community achter zit met mensen die samen hetzelfde willen bereiken en jou motiveren en stimuleren. Bovendien worden er wekelijks coaching calls gegeven door de mannen en hun team die jou helpen met je business. En wat je leert, zal je snel toepassen in de praktijk waardoor je al relatief snel het geld weer kunt terug verdienen. 

Snel geld verdienen cursus of hard werken, hoe zit het?

Er is een beetje het beeld ontstaan dat je met deze cursussen ontzettend snel geld kunt verdienen en binnen 1 maand op Bali zit met een cocktail genietend van het leven. Dit wekt natuurlijk argwaan. Maar als je je wat meer verdiept in de mannen zeggen ze duidelijk dat het helemaal geen snel geld verdienen of get rich quick cursus is. Ze geven aan dat je hard moet werken om er een succes van te maken en veel geld te verdienen. 

Maar vergelijk het eens met een MBO of HBO studie hier moet je veel meer voor betalen en jaren voor studeren om geld te verdienen. Maar het gaat niet om het aantal jaren dat je moet studeren, maar het gaat om het resultaat en dat is wat deze cursussen geven. Dus ja je zal met deze cursussen niet zo maar geld verdienen, maar wel veel sneller dan met een studie. 

Verder moet je hard werken om er een succes van te maken en nee niet iedereen zal succesvol worden met deze cursussen. De mannen geven jou alle tools om een succes van je bedrijf te maken, maar jij moet er zelf een succes van maken.

Sommige cursisten verdienen duizenden euro’s per maand, terwijl de ander nog geen 1 euro zal verdienen, terwijl ze exact dezelfde cursus volgen. Het ligt uiteindelijk helemaal aan jou wat je ermee doet. 

Dit werkt hetzelfde als bij een MBO of HBO Studie. Met dezelfde studie kan de één monteur worden bij een formule 1 team, terwijl de andere er helemaal niets mee bereikt.

Haat en jaloezie naar de mannen

Joshua Kaats, Boyd Hoek en Jia Ruan krijgen best wel wat haat over hun heen. Sommige mensen snappen niet dat een jongen van 23 jaar zoveel geld verdient, terwijl ze zelf elke maand zitten te zwoegen om rond te komen. In hun ogen zijn het snotneuzen die de boel belazeren. Maar ik adviseer deze mensen om eens wat verder te kijken en iets te leren van deze mannen.

Om geld te verdienen is naar school gaan en een papiertje verdienen niet de enige manier om geld te verdienen. Online valt er tegenwoordig zoveel geld te verdienen en ook nog eens op heel erg veel verschillende manieren. Leeftijd doet er in dit geval niet erg veel meer toe. Er zijn jongens en meiden die op het internet meer dan 5000 euro per maand verdienen en geloof me zo zeldzaam als 10 jaar geleden is dit niet meer. 

Vergeet ook niet dat je een 14 dagen niet goed geld terug garantie hebt. Je kunt het dus altijd 14 dagen proberen. Bevalt het je niet dan krijg je je geld terug. Je kunt hiermee ook wel spreken dat van oplichting geen sprake is. 

Conclusie 

Er zijn online goeroes die lucht verkopen of niet helemaal eerlijk zijn. Maar er zijn er ook een hoop bij die daadwerkelijk zeer waardevolle cursussen geven en bovendien goede mentoren zijn. De mannen in de NOS Stories zijn dat stuk voor stuk. 

En mocht het nou zo zijn dat je toch teleurgesteld bent in de cursus, community en coaching calls dan heb je nog altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de 14 dagen niet goed geld terug garantie.

Maar uit eigen ervaring (ik ben namelijk affiliate van deze cursussen) weet ik dat de meeste mensen die deze cursussen kopen hier geen gebruik van maken wat aangeeft dat ze tevreden zijn over de cursussen. 

Eerder heb ik ook al reviews geschreven over de cursussen van deze 3 mannen. 

Bol Masterclass (Jia Ruan)

SMMB Masterclass (Boyd Hoek)

Dropship Academy (Joshua Kaats)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest