NHA Opleidingen Review | 500 opleidingen van Kwaliteit ?

Zou je graag weer willen studeren of een cursus willen volgen, maar wil je dit op je eigen tempo doen en dat vanuit huis? Dan zijn de NHA opleidingen en cursussen misschien iets voor jou. 

Omdat je op dit artikel bent terecht gekomen ben je er waarschijnlijk al over aan het nadenken om een cursus of opleiding via NHA te volgen, maar heb je nog een laatste zetje nodig.

Zelf heb ik de NHA thuisstudie Voedingsleer gevolgd en mijn zusje is op het moment van schrijven bezig met een thuisstudie nagelstyliste dat ook via NHA Opleidingen gaat.

Ik heb inmiddels dus wel een beetje kijk op wat de kwaliteit van de NHA Opleidingen zijn.

Wil je dit weten? Lees dan hieronder mijn review.

Wat is NHA Opleidingen?

NHA Opleidingen is één van de grootste aanbieders in Nederland met thuiscursussen en -opleidingen. De thuisstudie en online opleidingen platform is 85 jaar geleden opgericht door een onderwijzer.

NHA Opleidingen is opgericht om studeren zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te maken. Hoge kwaliteit tegen lage prijzen dat is waar NHA voor staat. 

Studeren is namelijk nogal duur waardoor sommige mensen helaas geen opleiding of cursus kunnen betalen. Ook is tijd vaak een probleem, omdat er bijvoorbeeld voor kinderen gezorgd moeten worden. Met NHA is dit niet meer het geval en kan iedereen voor een relatief laag bedrag toch een beroepsopleiding, taalcursus of hobbycursus volgen.

Inmiddels zijn er al meer dan 2,000,000 miljoen cursisten die de cursussen of opleidingen van NHA met succes hebben volbracht waarvan ik er 1 ben. 😀

Is NHA betrouwbaar?

Ja NHA is 100% betrouwbaar. Het is erkend door het ministerie van onderwijs. Dit betekent dat alle beroepsopleidingen en cursussen voldoen aan de kwaliteit die vanuit het ministerie van OC&W ( Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) wordt vereist. 

NHA staat ook ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit houd kort gezegd in dat alle opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Dit betekent dat alle opleidingen extra voordelig zijn. 

Wat krijg je bij NHA?

Afhankelijk van de opleiding of cursus die je kiest krijg je bepaalde materialen en lesstof naar je huis toegestuurd om te leren.

Na mijn bestelling (cursus voedingsleer) kreeg ik binnen een paar dagen 2 grote blauwe mappen van NHA binnen met alle leerstof.

Mijn zusje is op dit moment nog bezig met een cursus nagelstyliste. Ze heeft voor haar cursus allerlei verschillende materialen gekregen om te oefenen. Al deze materialen zijn van het aller hoogste kwaliteit en wordt ook gebruikt in nagelsalons.

Hoe werken opleidingen bij NHA?

Ik weet niet of alle NHA Opleidingen qua structuur hetzelfde werken. Maar persoonlijk moest ik na elke module dat ik had geleerd een bepaalde toets of huiswerk maken dat ging over de module dat ik had geleerd.

Vervolgens moet je het huiswerk inleveren bij je docent dat alles gaat nakijken. Dit kun je doen op je NHA account en binnen een paar dagen krijg je de uitslag van je toets/huiswerk. 

Na het volgen van alle modules en afronden van je toetsen ga je een examen doen. Het is hierbij belangrijk dat je gemiddeld een 5.5 of hoger scoort op je huiswerk om een NHA-getuigschrift aan te vragen. 

De digitale examens kun je door het hele land doen. Wanneer je klaar bent voor je examen kun je je aanmelden via je NHA account. De kosten hiervan bedragen eenmalig 125 euro,-. Je kunt het examen doen wanneer je maar wilt. 

Je beslist zelf hoelang je over een studie doet. Bij elke opleiding of cursus staat aangegeven wat de gemiddelde studieduur is. Maar het is aan jou of je er langer of korter over doet. 

Zeer overzichtelijke leeromgeving (PLAZA)

Wanneer je inlogt op je NHA account kom je in een digitale leeromgeving (plaza). Dit is een zeer overzichtelijk platform waar je het huiswerk kunt inleveren en een overzicht ziet met al je resultaten en wat je nog moet doen om een examen te kunnen doen.

Je kunt hier ook contact leggen met medestudenten. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken.

Ook kun je hier contact leggen met je docent in het geval je met vragen zit. 

Zelf heb ik geen account meer, maar omdat mijn zusje nog wel een opleiding bij NHA volgt heb ik van haar wat screenshots gekregen van de digitale leeromgeving. Zoals je kunt zien op de onderstaande foto’s ziet het er zeer clean en overzichtelijk uit.

[su_image_carousel source=”media: 100001360,100001361″ slides_style=”photo” crop=”none” columns=”2″]

Wat is de kwaliteit van NHA opleidingen?

Zoals ik al eerder in het artikel benoemde voldoen de NHA opleidingen en cursussen aan de richtlijnen van het ministerie van OC&W ( Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

En dat is in mij ogen terecht want het lesmateriaal ziet er allemaal goed uit en is helemaal up-to-date.

Ook heb je een docent dat verstand van zaken heeft en eerlijk en behulpzaam is.

Studieduur zolang als je wilt

Het fijne van een thuisstudie van NHA is dat je er net zo lang over mag doen als jezelf wil. Daarom kun je het eenvoudig combineren met je werk en voel je geen tijdsdruk. Je gaat lekker in je eigen tempo aan de slag.

Bovendien heb je de mogelijkheid om je studie in het geval je dat wilt stil te leggen.

Keuze zelfstudie of hulp

Bij sommige opleidingen heb je de keuze om te kiezen tussen een zelfstudie en hulp.

Het spreekt al een beetje voor zich maar bij het pakket hulp krijg je begeleiding van een docent. En bij zelfstudie krijg je geen hulp van een docent. 

De kosten van een zelfstudie liggen vanzelfsprekend iets lager dan wanneer je een pakket kiest met hulp.

Toch zou ik altijd kiezen voor een studie met hulp. Je betaalt namelijk maar een paar tientjes meer en daarvoor krijg je maximaal 3 jaar begeleiding van een docent en word je huiswerk nagekeken. 

Huiswerk snel nagekeken door docent

Zodra je huiswerk klaar is, kun je het insturen via de digitale leeromgeving. Binnen een paar dagen krijg je het resultaat van je huiswerk terug. Dit is te zien is in je digitale leeromgeving met een cijfer.

Kosten NHA Opleidingen + in termijnen betalen

De kosten per opleidingen en cursussen verschillen. Zo kostte mijn cursus voedingsleer 299 euro,- en mijn zusje haar cursus nagelstyliste 499 euro,-.

Ik vind dit zeer schappelijke prijzen voor wat je krijgt. Bovendien heb je de mogelijk om in termijnen te betalen. Dit verschilt per studie maar ga er vanuit dat je ongeveer 40 euro per maand betaalt per termijn.

NHA is in mijn ogen dan ook zeer geslaagd in het feit dat ze studeren voor iedereen mogelijk willen maken.

NHA 15 dagen gratis uitproberen + gratis tablet

NHA is zo overtuigd van hun eigen opleidingen en cursussen dat ze jou de mogelijkheid bieden om het eerst 15 dagen gratis uit te proberen.

Oftewel wil jij beginnen met NHA opleidingen? Dan loop je geen enkele risico. 

Klik op de knop hieronder voor alle opleidingen en cursussen en probeer het 15 dagen gratis uit. 

[button-green url=”https://ds1.nl/c/?si=285&li=17000&wi=349163&ws=” target=”_self” position=”center”]NHA studie 15 dagen gratis op proef![/button-green]

Mijn naam is Ramon Dobma. Ik ben 28 jaar en ben nu ongeveer 3 jaar actief in de wereld van online geld verdienen. Op onlinesuccesbereiken.nl geef ik tips en trucs hoe jij ook succesvol kunt worden op het internet en (snel) online geld kunt verdienen.

      Laat een reactie achter

      Online Succes Bereiken
      Logo