5 Nadelen van het starten van een Social Media Marketing Bureau.

door | jan 18, 2020 | Social Media Marketing | 0 Reacties

In dit artikel ga ik het hebben over het nadeel van het starten van een Social Media Marketing Bureau. Wil jij een Social Media Marketing Bureau starten of ben je er al mee gestart? Wat zijn dan de dingen waar je op moet letten.

Laat ik voorop stellen dat ik Social Media Marketing Bureau een mooie manier vind om online geld te verdienen, maar het is niet alleen maar fantastisch er kleven namelijk ook nadelen aan.

Hieronder zie je 5 nadelen van het hebben van een Social Media Marketing Bureau.

Niet de gewenste resultaten krijgen voor een bedrijf

Soms doe je nog zo goed je werk en zijn de advertenties top, maar als het bedrijf waarvoor je adverteert de boel niet op orde heeft en vervolgens niet leads belt of de website niet op orde heeft en daardoor niet goed converseert, is dat heel vervelend. 

Sommige bedrijven moet je eigenlijk niet mee willen werken. Ze denken soms dat jij de magische pil bent dat alle problemen binnen het bedrijf zal oplossen, en ze denken vervolgens daarmee bakken geld te verdienen. 

Maar zo werkt het natuurlijk niet. Je moet een goede samenwerking hebben met een bedrijf want je kunt nog zo goed zijn in je werk, maar als het bedrijf waarmee je werkt de boel niet op orde heeft dan gaat het niets worden. 

Je moet praten met mensen en jezelf leren te verkopen

Voor sommige mensen hoeft dit helemaal geen nadeel te zijn en kan het juist heel erg leuk zijn, bijvoorbeeld voor mensen die extravert zijn.

Maar persoonlijk is dit voor mij de reden waarom ik zelf geen Social Media Marketing Bureau heb. Ik ben namelijk vrij introvert en het gaat opzich oké, maar het is gewoon niet zo mijn ding om iets te verkopen en met mensen van bedrijven te praten op deze manier. Al doe ik wel voor één bedrijf de advertenties maar dat is een beetje ontstaan door mijn vriendenkring. 

Ik zit liever alleen achter de computer mijn werk te doen net als veel andere mensen en daar is helemaal niets mis mee, maar niet ideaal als je een Social Media Marketing Bureau wilt starten.

Ben jij nou ook een introverte persoon? Dan zal jij het vast ook niet fijn vinden om met eigenaren van bedrijven te praten en iets te verkopen, maar let op je kan er ook je voordeel mee doen.

Je stapt namelijk uit je comfortzone en zal daarmee je persoonlijkheid ontwikkelen en uiteindelijk na een hoop bloed, zweet en tranen juist goed met mensen kunnen praten en goed zijn in het verkopen.

Dit zal jou uiteindelijk alleen maar een gelukkiger mens maken, want je zult naast het zakelijke leven, ook in je privé leven beter met mensen kunnen communiceren.

In je eentje is het lastig om op te schalen

Social Media Marketing is een manier om relatief gezien razend snel 10,000 euro per maand te verdienen wat een groot voordeel is ten opzichte van veel andere manieren om online geld te verdienen.Dit komt omdat bedrijven al snel 1000 tot 2000 euro per maand aan jou zullen betalen waardoor je maar 5 tot 10 klanten nodig hebt.

Maar hier zit ook het nadeel want 10 klanten helpen in je eentje is wel ongeveer het maximale. Met andere woorden om op te schalen en dus meer te verdienen dan 10,000 euro per maand zul je mensen moeten aannemen in je bedrijf. Dit is bijvoorbeeld weer het voordeel van een dropshipping business of affiliate marketing wat veel makkelijker is om in je eentje op te schalen. 

Echter kun je hiermee ook weer je voordeel maken want je leert mensen aan te nemen en je werknemers zullen werk van jou uit handen nemen terwijl je er wel geld aan gaat verdienen oftewel je verdient passief je geld. 

Bedrijven nemen niet op of reageren niet

De competitie in de Social Media Marketing Agency wordt steeds groter en dat zullen bedrijven ook door hebben want ze worden steeds vaker gebeld en gemaild door Social Media Marketing bedrijven. 

Dit zorgt ervoor dat ze uiteindelijk helemaal niet meer reageren of terug mailen omdat ze er gewoon geen zin in hebben, om weer hetzelfde te moeten aan horen.

Om dit te voorkomen is het handig om anders te zijn dan andere social media marketing agency’s zodat je opvalt. Het is dus ook zeer belangrijk dat je jezelf kunt verkopen want als je dat niet kunt hoe kun je dan hun bedrijf verkopen? 

Wat je ook kunt doen is gewoon naar het bedrijf toe stappen zodat je ze gelijk persoonlijk onmoet. Dit werkt vaak veel beter, al is dit natuurlijk lang niet altijd mogelijk vanwege afstanden.

Je eerste klant krijgen

Je eerste klant krijgen kan ontzettend moeilijk zijn. Eén van deze redenen kan zijn omdat je slecht bent in het praten met mensen, wat voor veel mensen zal gelden die beginnen met een Social Media Marketing Bureau. 

Een tweede reden kan zijn dat je niet genoeg zelfvertrouwen hebt en niet zeker weet of jij wel van waarde bent voor het bedrijf. Daarnaast heb je ook nog geen resultaten dat je kunt laten zien aan een bedrijf.

Het is dan ook vooral belangrijk dat je zelfverzekerd bent en weet dat je goed bent in je werk. Als je hiervan overtuigd bent dan is het helemaal niet zo erg dat je niet zo goed kunt praten als je maar laat zien dat je zelfverzekerd bent en van waarde kunt zijn voor het bedrijf. 

Je kunt ze dan bijvoorbeeld een proefperiode aanbieden. Veel bedrijven zullen dit wel willen omdat het geen risico voor ze oplevert en jij zo je kwaliteiten kunt laten zien en van waarde kunt zijn voor het bedrijf waardoor ze uiteindelijk met jou in zee willen gaan en jou graag willen betalen. 

Dit zijn 5 nadelen van het starten van een Social Media Marketing Bureau. Gelukkig zijn dit geen nadelen die onoverkomelijk zijn. Als je echt succesvol wilt zijn met je Social Media Marketing Bureau zal je deze nadelen makkelijk overwinnen en er een voordeel van maken.

Bekijk hier het verhaal van Boyd Hoek die met zijn Social Media Marketing Bureau nu meer dan 10,000 euro per maand verdient.

Hij heeft ook een cursus ontwikkelt genaamd de SMMB Masterclass waarin hij precies uitlegt hoe hij dit voor elkaar gekregen heeft. 

Ik heb zijn cursus zelf ook gevolgd en een review geschreven over de SMMB Masterclass.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest