Wat is Dropshipping?


Meer Blog Artikelen over E-Commerce

wat is dropshipping

Wat is Dropshipping?

Dropshipping is een vorm van E-Commerce waarbij je geen eigen voorraad meer nodig hebt voor je webshop. De levering gaat namelijk via de leverancier van het product. Er zijn 2 verschillende manieren van dropshipping low ticket dropshipping en high ticket dropshipping.

Normaal gesproken koop je producten in bij een leverancier en sla je de producten op in je eigen opslag of magazijn. Met dropshipping is dit verleden tijd. 

Zodra een klant een product op je website bestelt hoef je het alleen nog maar door te geven aan de leverancier die het product vervolgens naar jouw klant opstuurt. Dit proces kan ook automatisch waardoor het nog makkelijker wordt. 

Dit maakt dropshipping een geweldige methode voor beginnende ondernemers die graag een webshop willen beginnen, omdat je geen flinke investering hoeft te maken, geen personeel nodig hebt en je de logistiek voor een gedeelte uit handen kunt geven.

Echter moet er bij gezegd worden dat er ook een keerzijde aan zit. Er zijn heel wat jonge beginnende ondernemers die er te makkelijk over denken en het idee hebben dat het geld naar binnen komt stromen, maar dat is niet zo.

Veel dropshippers komen dan ook in de problemen, ze kunnen de vraag niet meer aan, krijgen producten retour gestuurd of de leverancier levert te laat. Het gevolg is boze klanten en als je pech hebt komt Tim Hofman van het Youtube programma Boos ook nog eens langs om je een lesje te leren en dat wil je niet. 

Low ticket dropshipping

Je hebt 2 vormen van dropshipping waarvan low ticket dropshipping er één is. Low ticket dropshipping is de standaard dropshipping methode dat in 2017 op kwam stomen.

Met low ticket dropshipping verkoop je relatief goedkope producten. De meeste dropshippers verkopen producten van AliExpress en daar is ook waar het vaak mis gaat. Klanten moeten daardoor vaak weken lang wachten op het product en ze betalen bij de dropshipper soms wel 10x zoveel voor het product dan wanneer ze het zelf bij AliExpress zouden kopen. Je kunt dan ook wel stellen dat dit een soort van misleiding is. Van daar ook dat veel mensen klachten hebben over dropshippers.

High ticket dropshipping

In tegenstelling tot low ticket dropshipping verkoop je bij high ticket dropshipping juist producten uit het hoge segment. Dit zijn producten van minimaal 200 euro oplopend tot soms wel producten van duizenden euro’s.

En een groot verschil met low ticket dropshipping is dat je met high ticket dropshipping werkt met Nederlandse leveranciers, wat zorgt voor snelle leveringen en producten van goede kwaliteit. Bovendien is de communicatie makkelijker.

High ticket dropshipping is dan ook zeer interessante en eerlijke manier om online je geld te verdienen.

TIP: De high ticket dropshipping cursus van Joshua Kaats en Sven Jansen kan ik je zeer aanraden wanneer je wilt beginnen met dropshipping.


Meer Blog Artikelen over E-Commerce

Pin It on Pinterest