Wat zijn Smartcontracts?


Meer Blog Artikelen over Cryptocurrency

wat zijn smartcontracts

Wat zijn Smartcontracts?

Een smart contract is een applicatie dat draait op een blockchain netwerk. Smart contracts zijn zelf uitvoerend en onveranderlijk na ondertekening. 

Smartcontracts werken een beetje zoals een drankautomaat. Zodra jij geld in een drankautomaat stopt en je keuze maakt, in dit geval Cola. Dan is dit onomkeerbaar en komt de Cola die jij gekozen hebt uit de drankautomaat. 

Deze transactie is een geautomatiseerde overeenkomst tussen mens en computer en er is niemand anders voor nodig om de overeenkomst uit te voeren.

Het voordeel van smart contracts is dat, als het eenmaal geschreven is, het niet meer veranderd kan worden, het is in wezen “tamper proof”. Het voordeel van gedistribueerde smart contracts is dat de output door iedereen op het netwerk gevalideerd moet worden. Geen enkele persoon kan de vrijgave van fondsen forceren, of de rest van het netwerk zou het als ongeldig markeren.

Smart contracts bieden hiermee meer veiligheid dan traditonele contracten, ook is het een stuk goedkoper omdat er geen derde tussenpartij tussen hoeft te komen zoals een notaris.

Smart contracts kunnen onder andere gebruikt worden voor huurovereenkomsten, stemmingen, verzekeringen, medische research en nog veel meer dingen.


Meer Blog Artikelen over Cryptocurrency

Pin It on Pinterest