Welke aandelen kopen?


Meer Blog Artikelen over Beleggen

welke aandelen kopen

Welke aandelen kopen?

Er zijn tonnen aandelen op de aandelenmarkt, en als nieuwe belegger kan het een uitdaging zijn om de juiste aandelen te kiezen. Want welke aandelen moet je nou kopen? Om de juiste aandelen te kopen zijn een aantal dingen belangrijk.

Slimme beleggers en aandelen kiezers hebben drie dingen gemeen: ze hebben van tevoren besloten welke prestatie ze verwachten van hun portefeuille, ze zijn op de hoogte van de dagelijkse updates met betrekking tot de financiële markten, en ze gebruiken deze doelen en kennis om de juiste beslissing te nemen over het kiezen van een aandeel.

De eerste stap bij het kiezen van een aandeel hangt af van de doelstellingen voor je portefeuille. Het belangrijkste doel van elke belegger is geld verdienen, maar de benadering kan verschillen. Sommigen  richten zich op het genereren van inkomsten ten aanvulling van het pensioen, terwijl anderen mensen beleggen voor het behouden van hun vermogen, of vermogensgroei. Elk van deze benaderingen vereist een andere strategie.

3 verschillende beleggers

Het is van essentieel belang dat je de drie verschillende soorten beleggers begrijpt. Inkomensgerichte beleggers richten zich op het kopen en aanhouden van aandelen in bedrijven die consequent dividend uitkeren. Deze aandelen zijn meestal solide, maar weinig groeiende aandelen in sectoren zoals nutsbedrijven.

Ten tweede heb je beleggers die streven naar vermogensbehoud, deze type beleggers zijn over het algemeen risicomijdend, dit is van nature of door bepaalde omstandigheden. Zij richten hun beleggingen vooral op blue-chip aandelen.

Tenslotte hebben we nog beleggers die streven naar vermogensgroei, ze zijn op zoek naar bedrijven met veel potentieel om te profiteren van de vroege groei jaren. Zij zijn bereid meer risico te nemen dan andere beleggers want het kan natuurlijk voorkomen dat een bedrijf niet van de grond komt.

Het is essentieel om de denkwijze van deze beleggers te begrijpen om een succesvolle belegger te worden. Elk van de bovengenoemde beleggers kan verschillende strategieën gebruiken om de juiste aandelen te kopen en een goed gespreide portefeuille samen te stellen.

Een conservatieve belegger zou een klein deel van zijn portefeuille kunnen wijden aan groeiaandelen. Een agressieve belegger daarentegen kan een percentage reserveren voor solide blue-chip aandelen om de verliezen te minimaliseren.

Blijf op de hoogte van de aandelenmarkt

Het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de laatste gebeurtenissen op de aandelenmarkt om de juiste aandelen te kopen. Lees dan ook het financieel nieuws en blogs geschreven door financiële analisten of schaf bijvoorbeeld de cursus Trading Navigator Methode van beleggings- expert Harm van Wijk aan om constant op de hoogte te blijven van de laatste trends.

Een nieuwsartikel, een blog of een beleggerscommunity kan de basis worden van je beleggingsthese. Als je op de hoogte blijft van het laatste nieuws, kun je de koers van een bepaald aandeel veel beter voorspellen, en kun je je vaardigheden gebruiken om het aandeel verder te analyseren.

Weet waarom je belegd in een bepaald aandeel

Bovendien zou het helpen om je af te vragen waarom je in een bepaald aandeel belegt. Welk nieuws kan de koers van het aandeel in de toekomst beïnvloeden? Deze basisanalyse vormt een verhaal achter de beleggingsbeslissing, dat de aankoop van een bepaald aandeel rechtvaardigt. Als je eenmaal overtuigd bent van je algemene argumentatie na het uitvoeren van kwalitatief onderzoek, is het lezen en doornemen van persberichten van bedrijven en verslagen van presentaties van beleggers een goede aanpak voor verdere analyse.

Bedrijven identificeren

De volgende stap in het aandelenselectieproces is het identificeren van bedrijven. Er zijn drie eenvoudige manieren om dit te doen. De eerste manier is om exchange-traded funds (ETF’s) te vinden die de prestaties van de sector volgen die jou interesseren en te kijken in welke aandelen zij beleggen.

De tweede manier om een bedrijf te identificeren is door gebruik te maken van een screener om aandelen te filteren op basis van specifieke criteria, zoals sector en industrie. Screeners bieden nog andere extra functies, zoals de mogelijkheid om bedrijven te sorteren op basis van de marktkapitalisatie, dividendrendement, en andere nuttige beleggingskengetallen.

Tenslotte kun je zoeken naar aandelenanalyse artikelen, en financiële nieuwsberichten voor nieuws en commentaar over bedrijven waar jij je op gericht hebt. Zorg er echter voor dat je beide kanten van de argumenten in het nieuws leest en analyseert.

Deze drie manieren zijn niet de enige methoden om een aandeel te identificeren, maar ze zijn een uitstekend om mee te beginnen als je een nieuwe belegger bent.

Zodra je ervan overtuigd bent dat de sector waarin je je interesseert een lucratieve investering is en je vertrouwd bent met de belangrijkste spelers, is het tijd om je aandacht te verleggen naar beleggers presentaties.

Hoewel ze minder uitgebreid zijn dan jaarrekeningen, geven ze een algemeen overzicht van hoe bedrijven hun geld verdienen en zijn ze gemakkelijker te absorberen dan andere jaarrekeningen. Deze verslagen geven je ook een inzicht in de toekomstperspectieven van het bedrijf en vertellen je in welke richting het bedrijf of de bedrijfstak gaat.

Daarom kan het doorbladeren van websites en presentaties van bedrijven je helpen een betere investeringsbeslissing te nemen. Dit proces vereist echter een diepgaand onderzoek van een specifiek bedrijf om te analyseren of het zijn concurrenten in de sector kan overtreffen.

Tenslotte zul je aan het eind van je onderzoek met een paar bedrijven overblijven, of je kunt besluiten dat een bepaalde bedrijfstak niet geschikt voor je is. Al deze stappen en beslissingen beschermen je tegen het maken van een slechte investering.

Je moet in staat zijn emoties te verwijderen bij het kiezen van een aandeel en een kudde mentaliteit vermijden. Je moet vertrouwen op je analytische vaardigheden en proberen niet te focussen op wat andere beleggers doen. Met de tijd en consistentie, zul je de kunst van het kiezen van aandelen volgens je behoeften perfectioneren zodat jij de juiste aandelen zal kopen.

Welke aandelen kopen? Harm van Wijk helpt je hiermee

Ik kan mij voorstellen dat het als beginner nogal overweldigend is te beginnen met beleggen en je eerste aandelen te kopen.

Daarom adviseer ik je om eens een kijkje te nemen naar de cursus van de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. Je leert hier niet alleen hoe je moet beleggen maar blijft ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in beleggingswereld zodat je de grootste menigte altijd voor blijft.

Volg de gratis training van de Trading Navigator Methode gegeven door beleggingsexpert Harm van Wijk.

Of

Bekijk mijn review over de Trading Navigator Methode

 


Meer Blog Artikelen over Beleggen

Pin It on Pinterest