Wat is een Affiliate Programma?


Meer Blog Artikelen over Affiliate Marketing

wat is een affiliate programma

Wat is een Affiliate Programma?

Een Affiliate programma bestaat uit online producten van een bedrijf waar affiliate marketeers zich bij aan kunnen sluiten. Een affiliate kan enkele of meerdere producten van een bedrijf promoten op een eigen website en in ruil daarvoor een commissie verdienen. Dit gebeurt zodra een bezoeker van de affiliate zijn website door middel van een affiliate link word doorgelinkt naar de website of webshop van het bedrijf en vervolgens een product koopt. 

Voor zowel de webshop als affiliate is dit een winst winst situatie. De webshop krijgt meer bezoekers en verkopen en de affiliate krijgt betaald per verkochte product dat via de affiliate link is gegaan.

Als webshop betaal je een affiliate pas na een succesvolle verkoop. Met andere woorden je loopt geen enkele risico om te beginnen met affiliate marketing.

Je kunt als webshop een eigen affiliate programma software ontwikkelen zoals Bol.com bijvoorbeeld heeft gedaan. Maar de meeste webshops of websites zitten aangesloten bij een affiliate netwerk. 

Een affiliate netwerk regelt namelijk het hele proces tussen het bedrijf en de affiliate. Denk aan de unieke affiliate links en betalingen. Maar het is ook soort van marketplace waar affiliates en bedrijven (adverteerders) bij elkaar komen. 

Je kunt je aanmelden als adverteerder bij verschillende netwerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Plug and Pay (Vooral geschikt voor digitale producten)
  • Tradetracker
  • Daisycon
  • Awin
  • Paypro (Vooral geschikt voor digitale producten)

Beginnen als affiliate marketeer

Wil je beginnen als affiliate marketeer en producten van bedrijven promoten? Dan kun je je als publisher aanmelden bij de bovenstaande affiliate netwerken. Het is vervolgens aan de adverteerder om jou goed te keuren. Zodra dit is gebeurd kun je beginnen met het promoten van producten en commissies verdienen.

Wanneer je zeker weet dat je aan de slag wil gaan als affiliate marketeer adviseer ik je om de Affiliate Marketing Domination van Robert Jansen en Corné Marchand te volgen. 

Wil je informatie over deze cursus? Ga dan naar mijn: Affiliate Marketing Domination Review


Meer Blog Artikelen over E-Commerce

Pin It on Pinterest