Wat is een Affiliate Commissie?


Meer Blog Artikelen over Affiliate Marketing

wat is een affiliate commissie

Wat is een Affiliate Commissie?

Een affiliate commissie is iets wat een affiliate marketeer niet vaak genoeg kan krijgen. Een affiliate commissie is een vorm van betaling wanneer je een product van een ander succesvol promoot.

Een affiliate commissie staat van te voren al vast. Een verkoper kan zelf bepalen hoeveel de commissie is. Dit kan gaan om bijvoorbeeld 30 euro per verkoop, maar ook met percentages van het totale aankoopbedrag. 

Zodra een bezoeker op je affiliate link klinkt en vervolgens een aankoop doet ontvang je een commissie. Het kan gebeuren dat een bezoeker het product niet gelijk aanschaft maar een paar dagen later. Ook dan krijg je in de meeste gevallen gewoon je commissie.

Op de affiliate links zitten namelijk cookies waardoor de data voor een bepaalde tijd wordt bewaard. Zodra een bezoeker als nog besluit om het product te kopen krijg je daardoor alsnog je commissie. 

Hoelang de cookies bewaard worden of de meetduur is zoals het ook wel genoemd wordt verschilt per verkoper.

Bol.com heeft bijvoorbeeld maar een meetduur van 5 dagen. Oftewel wanneer een bezoeker een product pas na 6 dagen besluit om tot aankoop over te gaan ontvang je helaas geen commissie meer. 

Maar er zijn ook verkopers die een meetduur hebben van maar liefst 100 dagen. Dit zie je voornamelijk bij verkopers met duurdere producten. Mensen hebben hiervoor vaak wat meer bedenktijd voor nodig voordat ze tot aankoop overgaan.

Het kan voorkomen dat bezoekers meerdere producten of andere producten kopen bij de verkoper dan dat je promoot. Bij de meeste verkopers krijg je ook dan je commissie(s). 

Als voorbeeldje:

Ik heb een affiliate website over parfum. Hier promoot ik onder andere geuren die op Bol.com staan. Wat er gebeurde is dat een bezoeker via mijn affiliate link naar bol.com geen parfum kocht, maar voor maar liefst 1000 euro aan kantoorartikelen kocht (monitor, printer, bureaustoel). Ondanks dat dit niks te maken heeft met mijn affiliate website krijg ik hier toch commissie voor.

En dit is ook wel zo redelijk want je hebt er tenslotte voor gezorgd dat een bezoeker via jou op de website is terecht gekomen. 

Zelf affiliate commissies verdienen?

Wil je zelf oneindig veel commissies verdienen waardoor je op termijn 10,000 per maand kunt verdienen en wie weet wel meer? Dan adviseer ik je om de Affiliate Marketing Domination van Robert Jansen en Corné Marchand te volgen.

Bekijk hier ook mijn artikel: Affiliate Marketing Domination Kopen? 5 dingen die je moet weten.  


Meer Blog Artikelen over E-Commerce

Pin It on Pinterest