Jia Ruan | Wie is deze Online E-commerce Leraar?

door | okt 13, 2020 | Dropshipping | 0 Reacties

Heb je interesse in online geld verdienen dan kan het niet anders dan dat je Jia Ruan bent tegen gekomen. Of je nou op facebook, YouTube of instagram zit, je komt Jia Ruan overal tegen met zijn advertenties.

En nu ben je waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je graag meer wilt weten over Jia Ruan. 

Jia Ruan valt met zijn enthousiasme en Amerikaanse stijl van marketing erg op, bij ons toch wel nuchtere Nederlanders.  En op één of andere manier wekt dat bij veel mensen toch argwaan op.

Veel mensen vragen zich dat ook af of Jia Ruan wel zo betrouwbaar is? Om deze vraag maar gelijk uit de lucht te halen, kan ik je zeggen dat Jian Ruan 100% betrouwbaar is en zijn bedrijf Unstoppable legitiem is.

Maar wie is Jia Ruan nou en wat wil hij ons 17 miljoen Nederlanders nou precies verkopen? Je gaat het lezen in mijn review.

WIE IS JIA RUAN?

Jia Ruan zag in mei 1996 voor het eerst het levenslicht. Het ondernemen zit bij Jia Ruan in het bloed want zijn Chinese ouders hadden maar liefst 3 restaurants. Zelf verdiende Jia zijn geld met het bezorgen van pizza’s en het verkopen van krantenabonnementen.

Jia was in zijn pubertijd eigenlijk net als veel andere jongeren. Zo was hij veel aan het gamen, in het parkje aan het chillen met zijn vrienden en bijna elke dag aan het blowen. 

Op mijn 17e was ik elke dag aan het blowen en aan het gamen. 

Eén van Jia zijn messages is dan ook: Als ik het kan dan kan iedereen het!

Het omslagpunt voor Jia waardoor hij uiteindelijk zo succesvol is geworden komt door 2 gebeurtenissen in zijn leven.

Zijn vriend Omar raadde Jia aan om het boek Power te lezen. Dit boek gaat over positief denken, Jia ging dat vervolgens toepassen in zijn leven en hij kwam erachter dat hij best wel negatief over zichzelf en anderen dacht. 

De kennis die hij uit het boek haalde veranderde zijn leven compleet, waardoor hij steeds meer boeken is gaan lezen en zijn drang om succes te krijgen groter en groter werd. 

De tweede gebeurtenis dat mede voor zijn succes heeft gezorgd was op het moment dat hij in de bus zat op weg naar zijn HBO studie.

Hij zat in de ochtendspits, keek in de bus om zich heen en zag alleen maar ongelukkige mensen die er helemaal geen zin in hadden.

Dit was het moment dat Jia dacht dit wil ik niet, maar dan moet ik wel veranderen en iets anders doen. Vanaf dat moment is hij zoals hij zelf zegt ALL in gegaan en gestopt met zijn HBO studie om vrijheid te creëren.

Zijn ouders waren er op zijn zachtst gezegd niet blij mee dat hij zo maar stopte met zijn HBO studie. Vooral in de Aziatische cultuur is het belangrijk dat je je studie afmaakt. Zijn ouders waren dan ook erg teleurgesteld in Jia.

Maar Jia was standvastig en dacht bij zichzelf wil ik dat ik het leven ga leiden dat mijn ouders, leraren en maatschappij willen? Of ga ik het leven leiden dat ik zelf wil leiden? Het antwoord kun jezelf invullen. 

Hij is eind 2017 samen met zijn partner Mitchell de Bol Masterclass begonnen. Daarvoor werkte hij zelf al in de E-commerce waar hij duizenden euro’s per maand mee verdiende.

Jia wou zijn kennis delen met andere mensen, echter moest hij marketing nog leren. Jia wist dat Mitchell goed was in marketing. Hij zat in een facebookgroep dat Mitchell beheerde en heeft vervolgens contact gezocht met Mitchell. Uiteindelijk zijn ze een samenwerking begonnen waar een educatie platform uit ontstaan is met inmiddels meer dan 3300 leden.

Jia Ruan heeft nu twee B.V’s. Eén daarvan is het educatie platform ”Unstoppable Lifestyle BV”dat hij samen runt met zijn 2 partners waaronder Mitchell. En zijn andere bedrijf is zijn eigen E-commerce bedrijf waar hij producten inkoopt en verkoopt.

Jia Ruan komt ontzettend volwassen en slim over van iemand van zijn leeftijd. Hij komt gemakkelijk mee in gesprekken en is daarnaast zeer respectvol naar iedereen toe. Ik raad je aan om zijn podcasts of zijn media optredens bij de radio eens te beluisteren.

Jia Ruan leest ontzettend veel boeken en neemt alle kennis hiervan op. Zijn quote is dan ook ”being the greatest asset of yourself” oftewel investeer in jezelf. Zo zegt hij bijvoorbeeld dat hij een boek heeft gekocht van 20 euro dat zijn manier van leven door positief te denken compleet heeft veranderd.

JIA RUAN ZIJN ADVERTENTIES

De reclames van Jia Ruan kun je niet missen als je vaak op het internet zit. Iedereen kent Jia wel als de jonge jongen met de dikke ferrari en mclaren in zijn video’s. Waarin hij laat zien dat hij veel geld verdiend en jij dat ook kan bereiken als je zijn cursus volgt.

Voor veel mensen in Nederland is het allemaal wat te overdreven en sommige hebben ook twijfels of Jia Ruan zijn cursus niet gewoon een scam is.

Maar wat is dan de reden waarom Jia Ruan advertenties met dikke auto’s maakt en waarom is de frequentie van de advertenties zo hoog?

De reden waarom hij dikke auto’s in zijn video’s heeft, is puur weg omdat het mensen aantrekt. De auto’s zijn niet van hem zelf, maar hij huurt ze een dag om de video’s te maken. Sterker nog hij geeft helemaal niets om auto’s.

De frequentie van de advertenties is hoog omdat hij mensen wil triggeren. Hij weet dondersgoed dat veel mensen het irritant vinden, dat zijn advertenties vaak voorbij komen. Maar uit de data die hij heeft weet hij dat zijn manier van adverteren werkt, dus waarom zou je er dan mee stoppen? Heel logisch lijkt mij.

HOE IS JIA SUCCESVOL GEWORDEN?

Natuurlijk is Jia Ruan niet vanuit het niets succesvol geworden met zijn business. Toen Jia 6 jaar geleden nog 17 jaar was, blowde hij elke dag en was hij alleen maar aan het chillen en gamen met vrienden.

Deze manier van leven veranderde toen Jia op advies van een vriend een boek (De Power) las dat ging over positief denken. Jia is dat vervolgens gaan toepassen in zijn leven en kwam erachter dat hij best negatief dacht over zichzelf en anderen.

Dit was een eye opener voor Jia en heeft zijn leven in positieve zin compleet veranderd. Hij is daarna nog veel meer boeken gaan lezen en zo is het balletje gaan rollen.

De tweede reden waarom Jia is gaan ondernemen kwam door een gebeurtenis in de bus opweg naar zijn HBO Studie. Hij zat in de ochtend spits en het viel hem op dat er een stille en negatieve sfeer in de bus hing. Niemand had er zin, iedereen was aan het klagen en mensen keken alleen maar naar het nieuws waar negatieve dingen in staan.

Dit bracht hem aan het denken, wil ik ook zo eindigen als de mensen die hier zitten? Nee natuurlijk niet dacht hij bij zich zelf! Maar als hij niet zo wou eindigen, moest hij er wel iets aan doen.

Hij is daarna gestopt met zijn HBO studie om vrijheid voor hemzelf te creëren en is letterlijk all in gegaan met een eigen onderneming. Hij raad het overigens niet aan dat iedereen zo maar gaat stoppen met school.

Jia zijn ouders waren in eerste instantie dan ook zeer teleurgesteld, maar Jia vroeg zich af wie zijn leven ga ik leiden? Ga ik het leven leiden dat mijn ouders en de maatschappij willen of ga ik leven hoe ik wil leven? Het is natuurlijk duidelijk dat Jia voor het laatste heeft gekozen en niet zonder succes.

JIA RUAN IN DE MEDIA

Jia is meerdere malen in de media gekomen. Zo heeft hij een interview gegeven in het programma Blikvangers van de NPO wat gaat over portretseries waarin opmerkelijke verhalen langskomen die op je netvlies blijven branden.

Voordat de NPO een TV-item maakt gaan ze natuurlijk eerst uitvoerig journalistiek onderzoek doen en dat hebben ze ook bij Jia en zijn bedrijf gedaan. Hier is niets negatiefs uitgekomen.

Het succes van Jia is naast de NPO meerdere keren op verschillende media kanalen verschenen zoals 3FM, NRC, BNN, FUNX en nog meer online kanalen en platformen.

Jia ruan in de media

WAT VIND IK VAN JIA RUAN?

Toen ik maanden geleden voor het eerst een advertentie zag van Jia Ruan besteedde ik er eigenlijk vrij weinig aandacht aan. Maar op een gegeven moment zoals de meeste mensen wel ervaren hebben, kwam ik Jia wel heel erg vaak tegen op mijn scherm. En heeft hij toch mijn aandacht getrokken.

Hiermee bevestig ik dat het klopt dat zijn manier van marketing en vooral de frequentie ervan werkt, hoe irritant het ook is.

In eerste instantie was ik zeer sceptisch over Jia Ruan, maar nadat ik me heb verdiept in Jia kan ik niet anders stellen dan dat Jia Ruan een zeer motiverende en inspirerende persoon is.

Zodra Jia Ruan spreekt zie je dat de passie ervan spat en hij een missie in zijn leven heeft. Door naar hem te luisteren, krijg ik gelijk weer zin om keihard aan de bak te gaan met mijn eigen onderneming.

Als de Bol Masterclass niets voor je is, maar je hebt wel een eigen onderneming of denkt erover om het te starten dan zou ik je adviseren om als nog naar zijn podcasts te luisteren.

JIA RUAN DE BESTE E-COMMERCE LERAAR

Wil je alle kneepjes van het E-commerce vak leren? Dan is Jia Ruan de ideale persoon om jou te helpen dit vak te leren en in de praktijk te brengen.

In de Bol Masterclass geeft hij zeer waardevolle informatie die je bij een HBO marketing opleiding niet zult krijgen. Jia Ruan is in principe al wat jaren verder en daar kun jij nou gebruik van maken door je aan te melden voor de Bol Masterclass.

Jia Ruan heeft een gratis training tot beschikking gesteld waarin hij 5 simpele stappen benoemd om een winstgevende webshop op Bol.com te runnen. Hierin kun je gelijk oordelen of zijn manier van lesgeven jou bevalt.


Ik wil beginnen met de Bol Masterclass van Jia Ruan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest