Geld verdienen met Youtube! In 2019 nog mogelijk?

door | okt 22, 2019 | Social Media Marketing | 0 Reacties

Geld verdienen met YouTube: YouTube bestaat sinds 2005 en is bijna 15 jaar verder één van de grootste platformen van de wereld met 5 miljard weergaven per dag,  met een gemiddelde YouTube sessie van 40 minuten.

Vooral de laatste 10 jaar is YouTube gigantisch gegroeid. De grootste reden waarom YouTube zo gegroeid is dat mensen doorkregen dat geld verdienen met YouTube mogelijk is.

Tegenwoordig is de standaard en professionaliteit van de YouTube video’s hoog. Waar het eerst vooral een platform voor muziek en amateur video’s was, wordt er tegenwoordig content van hoogstaande kwaliteit geleverd.

Bekende YouTubers

De meest bekende YouTuber is natuurlijk Enzo Knol, bij hem begon het eigenlijk allemaal, tenminste de grote youtube hype.

Hij was namelijk niet de eerste Nederlandse youtuber. Milan Knol zijn broer en ook zeer succesvolle youtuber was al eerder bezig met YouTube en bracht Enzo Knol op het idee om ook video’s te maken.

De eerste Nederlander die echt serieus YouTube video’s begon te maken is namelijk Bardo Ellens ook wel bekend van Banjomovies. Zijn allereerste video was al op 25 oktober 2006.

De reden waarom Enzo Knol van uit het niets zo groot werd op YouTube kwam door een video in februari 2014. Hij viel namelijk van zijn fiets nadat hij er een stunt op deed en brak hierbij zijn arm.

Dit filmpje ging vervolgens zo viral dat Enzo in één klap 400,000 volgers erbij kreeg. Dit was waarschijnlijk het besef voor andere YouTubers en aankomende YouTubers dat je iets kon bereiken met YouTube.

Inmiddels is Enzo Knol lang niet meer de enige grote en bekende Nederlandse YouTuber. Zo hebben we Stuk TV, Dylan Haegens, Kalvijn, Gio, Gierige Gasten, Ponkers en nog veel meer YouTube kanalen die het goed doen.

We hebben zelfs Nederlandse YouTubers die internationaal zijn gegaan zoals Kwebbelkop die video’s in het Engels maakt terwijl hij aan het gamen is. Of Niki Tutorials die Make-Up tutorials maakt met onder andere Kim Kardasian in haar video.

Geld verdienen via YouTube is niet langer exclusief voor platinamuzikanten of enorme beïnvloeders. Er zijn veel mogelijkheden voor gewone mensen om geld te verdienen met YouTube.

In dit artikel bespreek ik de verschillende manieren waarop je in 2019 kunt beginnen met het verdienen van geld op YouTube.

Hoe verdien je Geld met YouTube?

Hoewel het mogelijk is om met Youtube veel geld te verdienen is het tegenwoordig niet zo makkelijk meer als jaren geleden. Elke minuut wordt er 400 uur aan video materiaal op YouTube geupload over de hele wereld.

Je kunt dus wel nagaan dat de concurrentie inmiddels torenhoog is en het lastig is om daar nu nog tussen te komen. Echter wil ik je niet ontmoedingen want het is nog wel degelijk mogelijk om geld te verdienen via YouTube.

Ik heb enkele krachtige tips die je kunt gebruiken om Geld te verdienen met YouTube en dit te versnellen.

Wordt een YouTube Partner en verdien geld met advertenties

Advertenties zie je vrijwel altijd voorbij komen bij de grote YouTubers. Voor veel YouTubers vormen advertenties de essentiële inkomstenstroom. Dit is het gevolg van het worden van een YouTube-partner.

Er zijn echter enkele basisregels waaraan je je moet houden voordat je een gecertificeerde YouTube-partner kan worden. Je moet namelijk meer dan 10,000 views op je YouTube pagina hebben voordat je in aanmerking komt. Daarna zal YouTube jouw website analyseren of het voldoet aan alle regels.

Zodra je bent geaccepteerd kun je geld verdienen met YouTube via advertenties. Deze advertenties brengen €0,30  tot  €4,00 op per 1000 views. Je kunt dus wel nagaan dat je heel veel views nodig hebt om er een leuk bedrag mee te verdienen.

Voor kleine YouTubers is dit dus niet echt een interessant verdienmodel. Want laten we er even vanuit gaan dat de advertentie’s 2 euro per 1000 views oplevert. Dan heb je 100,000 views nodig voordat je 200 euro hebt bereikt.

Voor grote YouTubers is dit een ander verhaal. Laten we Enzo Knol eens als voorbeeld nemen hij krijgt gemiddeld genomen 500,000 views per dag op zijn kanaal. Laten we er hier ook vanuit gaan dat zijn advertenties 2 euro per 1000 views oplevert. Dan verdient hij maar liefst 1000 euro per dag alleen al aan advertenties.

Advertenties op YouTube hebben is namelijk niet de enige manier van inkomsten genereren via YouTube. Er zijn nog meer manieren waarop je geld kunt verdienen met YouTube.

Affiliate Links op YouTube

Deze manier van geld verdienen via YouTube is voor kleinere YouTubers interessanter. Vooral voor YouTubers met tutorials over bepaalde producten of inzichtelijke productrecensies bieden is dit interessant. Als je een product aanbeveelt op je YouTube video kun je onder in de beschrijving een link plaatsen wat naar het product verwijst.

Als iemand daarop klikt en het product vervolgens koopt, verdien je een commissie. In de video kun je de kijkers erop wijzen dat je een link onder in je beschrijving hebt staan in het geval ze nieuwsgierig zijn naar het product.

Het plaatsen van affiliatielinks op YouTube werkt inprincipe hetzelfde als het plaatsen van affiliate links op blogs. Je mag dus geen affiliatielinks over je hele YouTube-inhoud plaatsen, alleen voor het financiële voordeel. Vergeet niet dat kijkers deze links alleen klikken als ze een vertrouwt gevoel bij je hebben.

Zorg ervoor dat het natuurlijk overkomt en dat je het product hebt getest ,eerlijk bent en er ook volkomen achter staat.

Er zijn tal van partnerprogramma’s waaraan je kunt deelnemen. Er bestaan verschillende affiliate netwerken zoals Daisycon, Tradetracker, Pay Pro en Awin.

Om meer te weten te komen over Affiliate Marketing raad ik je aan om de Affiliate Marketing Revolutie aan te schaffen. Voor een eenmalige investering van 47 euro,- weet je alle in en outs over Affiliate Marketing en hoe je er geld mee kunt verdienen op het internet.

[button-green url=”https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/34644″ target=”Affiliate Marketing Revolutie” position=” _centre”]Klik op de geheime korting pagina![/button-green]

 

Verdien geld met donaties van fans

Persoonlijk vind ik dit zelf geen fijne manier van geld verdienen op YouTube, maar toch vertel ik het aangezien je er nu eenmaal geld mee kunt verdienen op YouTube. Zodra je een grote fanbase hebt kun je jouw fans om donaties vragen om meer content te creëren op je YouTube kanaal.

Tegenwoordig heb je ook een functie genaamd Super chat. In deze chat kun je live chatten met YouTubers maar ook geld doneren. Een aantal YouTubers maakt hier handig gebruik van.

Ze vragen hun jonge fans om een donatie en in ruil daarvan krijgen ze een Shout-Out van de YouTuber. Veel jongeren zijn hier nogal gevoelig voor en spekken de YouTuber met tientallen euro’s. Lekker verdiend zou je zeggen,  maar hoe goed voelt het als je weet dat het zakgeld is van 9-jarigen?”

Wil je dit doen dan adviseer ik om het alleen te doen als je een kanaal hebt voor 18+. En je fans bijvoorbeeld toegang te geven tot exclusieve video materiaal met bijvoorbeeld Patreon.

Beheer je Youtube Seo

Wanneer je begint met YouTube heb je natuurlijk nog maar weinig tot geen volgers. Het is dus belangrijk dat je Seo voor Youtube maximaliseert zodat potentiële volgers jouw kanaal kunnen vinden en vervolgens gaan volgen.

Doe daarom aan trefwoordenonderzoek en verdiep je in de mensen die zoeken op YouTube. Zorg ervoor dat je zoekwoorden gebruikt in je videotitel, beschrijving en videotages waar veel op gezocht wordt.

Na lancering van je video kun je in je YouTube Rapport bekijken op welke zoekwoorden je kijkers je video vinden.

Er zijn ook vijf belangrijke YouTube-SEO-rangschikkingsfactoren:

  • Aantal reacties
  • Abonnees
  • Duim omhoog / duim omlaag
  • Video lengte
  • Klikfrequentie op de YouTube-zoekresultaten

Dit is ook één van de redenen waarom YouTubers aan het einde van de video vragen of de kijkers een reactie of duimpje willen achter laten, en nog beter Abonnee willen worden.

Bouw een Merk op

YouTube is natuurlijk een fantastische platform om content te delen en geld te verdienen op het internet. Maar naast YouTube kun je nog zoveel andere platformen gebruiken om geld te verdienen. Om vervolgens via deze platformen ook weer meer geld te verdienen op YouTube.

Platformen waar je aan moet denken zijn Instragram, Facebook en natuurlijk het hebben van een website waarop je gaat bloggen. Wanneer je bijvoorbeeld een tutorial maakt op YouTube dan schrijf je de inhoud hiervan ook op een blog en embed je de YouTube video vervolgens in je blog.

Hierdoor bereik je nieuwe mensen via de blog op je YouTube pagina en zullen ze je wellicht gaan volgen. Daarnaast kun je via een website mailadressen verzamelen en ook weer mensen bereiken met je YouTube kanaal.

Hoeveel geld kun je verdienen met YouTube?

Hoeveel geld je kunt verdienen hangt een beetje af van wat je precies gaat doen.

Door inkomsten te genereren met advertenties, affilate links en sponsor reclame in je video’s te verkopen, kun je je inkomstenpotentieel maximaliseren.

Advertenties op YouTube leveren alleen veel op als je heel veel volgers en views hebt op je kanaal. Als je dit niet hebt dan is het eigenlijk te verwaarlozen.

Als je affliate marketing gebruikt betalen adverteerders van het product dat jij promoot met verschillende modelen. Meestal is dit een gedeelte van het aankoopbedrag of kosten per lead.

De verdiensten verschillen heel erg per product. Maak je een top 10 geuren parfum video op YouTube dan zul je ongeveer 3 tot 10 euro per commissie verdienen,

maar maak je een video over een hosting bedrijf zoals Siteground dan kun je tot 75 euro per commissie verdienen. Het hangt dus van de adverteerder en product af hoeveel je verdient met affiliate marketing.

Je kunt ook gesponsorde productplaatsingen in je video’s verkopen. Veel YouTubers verdienen hier heel veel geld mee vooral de grote YouTubers met een Miljoen abonneees.

Voor merken is het namelijk veel goedkoper om een miljoenen publiek via YouTube te bereiken dan reclame op tv dat veel duurder is. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Mentos dat de serie Roadtrippers van Stuk tv sponsort.

Geld Verdienen op YouTube Ja of Nee?

De meeste YouTubers verdienen nauwelijks tot niets met YouTube. Maar populaire YouTubers kunnen wel boven de miljoen per jaar verdienen.

Niches die het heel goed doen op YouTube zijn top 10 lijsten, roddels, make up en schoonheid, fashion, tutorials, vlogs, eten, fitness en comedy.

Het wordt steeds moeilijker om geld te verdienen vanwege de concurrentie op YouTube. Geld verdienen op YouTube is mogelijk, maar het is moeilijk om alleen met YouTube geld te verdienen.

Het is van vitaal belang om een ​​eigen platform te hebben zoals een blog en YouTube te gebruiken als secundaire verkeersstroom.

Een voordeel is dat Seo voor Youtube nog niet heel erg lastig en je daar nu nog een voorsprong op kan nemen ten opzichte van de concurrentie in 2010.

Mijn advies is om te beginnen met een blog en Youtube te gebruiken als secundaire manier om inkomsten te genereren met Facebook en Instragram erbij. Zo ben je actief op alle platformen en bouw je een merk op.

Alles zal op deze manier gelinkt worden naar jouw YouTube kanaal zodat je op Youtube gaat knallen en geld gaat verdienen op meerdere manieren via het internet.

Ik wens je heel veel succes en geduld toe. Het begin is altijd het lastigste vooral nu de concurrentie hevig is, maar als je doorzet weet ik zeker dat het 100 procent goed gaat komen.

Mocht je nou meer informatie willen hebben over hoe je geld kunt verdienen op YouTube en internet in het algemeen? Dan raad ik je aan om de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te volgen.

Jacko is al 10 jaar bezig met geld verdienen op het internet en heeft inmiddels een online imperium opgebouwd waardoor hij nu financieel vrij is. Wil jij dit ook klik dan op de knop hieronder?

[button-green url=”https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/34644″ target=”Affiliate Marketing Revolutie” position=” _centre”]Klik op de geheime korting pagina![/button-green]

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest