Geld Verdienen met Tiktok kan het? 5 Manieren

door | feb 4, 2020 | Social Media Marketing | 0 Reacties

Kan je geld verdienen met tiktok? Daar ga ik het in dit artikel over hebben. De laatste paar maanden is er een enorme hype omtrent het sociale media-platform TikTok. Kinderen en tieners maken met de app allerlei filmpjes waarop ze zingen, dansen en grappig doen.

Heel veel mensen denken dat TikTok een nieuwe app is, maar in feite was het in 2016 al in China op de markt en is het in september 2017 op de internationale markt gekomen.

Maar sinds een paar maanden is het echt losgebarsten en inmiddels zijn er al meer dan 500 miljoen downloads en is het op het moment van schrijven de meest gedownloade app.

Doordat er nu zoveel mensen gebruik maken van TikTok wordt het ook interessant om er geld mee te verdienen.

Nu denk je misschien dat er alleen kinderen en tieners op de app zitten en dat je daarom geen geld kunt verdienen met TikTok en dat begrijp ik, maar dit is aan het veranderen want er komen steeds meer volwassen op de app en dit groeit alleen maar.

Iemand die ik bijvoorbeeld al voorbij heb zien komen is ”5 keer beste dj van de wereld” Armin van Buuren.

Dat dit gebeurt is vrij normaal want denk aan Facebook, Instagram en Snapchat hier gebeurde exact hetzelfde mee. Jaren geleden zag je alleen maar jongeren op Facebook, terwijl het nu vooral ouderen zijn die op Facebook zitten.

Maar hoe kun je nou geld verdienen met TikTok? Ik geef je 5 manieren hoe je geld kunt verdienen met TikTok.

Geld verdienen met TikTok  ( 5 Manieren )

Manier 1: Donaties op live stream

Persoonlijk houd ik niet zo van deze manier van geld verdienen en het zal je ook niet veel geld opleveren. Maar je kunt donaties van volgers ontvangen zodra je live gaat, dit werkt in principe hetzelfde als bij Youtube en Twitch.

Ik raad het je niet aan om hier op te gaan focussen want het kost je alleen maar tijd en gedoe. Maar als je het leuk vind om live te gaan en je hebt heel wat volgers, dan zou je middels donaties wat geld kunnen verdienen met TikTok.

Manier 2: Influencer worden op TikTok

Tegenwoordig wil bijna iedere kind influencer worden, echter is dit niet zo makkelijk en zullen de meeste hier geen brood mee verdienen, echter is het wel mogelijk. Om influencer te worden moet je met unieks komen wat nog niemand gedaan heeft of iets hebben wat anderen niet hebben en jij het verschil in kunt maken. 

Zodra je een fanbase van minimaal 10,000 mensen hebt die jou trouw volgen word je interessant voor bedrijven om producten te promoten. Want met 10,000 volgers heb je een aardig bereik.

Let wel op dat je alleen producten gaat promoten die binnen jouw doelgroep en TikTok account past. 

Manier 3: Manager van een influencer worden

Iets wat heel lucratief kan zijn is manager zijn van iemand op TikTok met ontzettend veel volgers. Wat je vaak zal zien is dat iemand ontzettend veel volgers heeft omdat hij of zij leuke content plaatst, maar er op business gebied weinig tot niets meedoet.

En daar kan jij als manager een rol in spelen. Je kan namelijk contact zoeken met sponsors en merken om vervolgens een deal te sluiten. Want iemand met veel volgers is binnen de juiste doelgroep interessant voor elk merk.

Jij bent een soort van tussenpersoon dat zorgt voor het zakelijke gedeelte voor de persoon dat op TikTok zit.

Manier 4: Je eigen producten promoten/verkopen

Dit is waarschijnlijk de meest realistische manier voor de meeste mensen om geld te verdienen via TikTok, zelfs zonder een enorme aanhang op te bouwen en een nationale beïnvloeder te worden.

Het geheim is om een andere branche of winkel te hebben, en TikTok te gebruiken als een absoluut vrije manier om je producten of diensten te promoten en te verkopen, of om je bestaande bedrijf te promoten. 

Bijvoorbeeld, je hebt een eigen escape room waar mensen in een groepje ervoor moeten zorgen dat ze doormiddel van bepaalde handelingen en oplossingen uit een kamer ontsnappen.

Nou kun je 15 seconden clips maken om te laten zien hoe ongelooflijk leuk mensen het hebben of hoe prachtig de escape rooms eruit zien en welk thema eraan vast zit. 

Post dit op TikTok, samen met enkele promotionele frames waarin je laat zien waar je bent, en hoe mensen in contact kunnen komen met je bedrijf of kunnen reserveren.

Je word in dit geval niet direct betaald door TikTok, maar je bedrijf maakt nu meer omzet aan de verwijzingen en nieuwe klanten met je leuke videos op TikTok dat mensen aantrekt. Bovendien kun je deze video’s plaatsen op Facebook, Youtube en Instagram. 

Manier 5: Affiliate Links op TikTok

Heb je nou geen eigen product? Dan is Affiliate Marketing wellicht interessant. Dit is namelijk het promoten van andermans zijn producten met in ruil daarvoor een commissie.

TikTok kun je hiervoor goed gebruiken. Vooral wanneer je een trouwe fanbase hebt en de juiste producten gaat promoten die bij jouw doelgroep horen kun je hier veel geld mee verdienen. 

Stel je hebt een reis blog waarin je al jouw avonturen plaatst dan zou je een TikTok video van 15 seconden kunnen maken met een impressie van de bestemming waar je bent.

Vervolgens kun je mensen naar je website doorverwijzen om hier meer over te weten komen. Om vervolgens een affiliate link in je blog te plaatsen waarop mensen dezelfde reis kunnen boeken. Of een ticket kunnen kopen voor een bepaalde activiteit die jij hebt laten zien op je TikTok video.

Geld verdienen op het internet met Affiliate Marketing

Geld verdienen op het internet is voor veel jongeren een droom. De kans is zeer aanwezig dat jij één van deze jongeren bent, en nu via Tiktok je geld wil verdienen.

Toch lukt het veel jongeren niet, omdat je nou eenmaal veel doorzettingsvermogen nodig hebt.

Ook is Tiktok niet de beste en makkelijkste manier om online je geld te verdienen.

De meest laagdrempelige en makkelijkste manier van online geld verdienen is affiliate marketing. 

Met affiliate marketing promoot je andermans zijn producten in ruil voor een commissie 

Met deze manier van geld verdienen kun je zelfs een passief inkomen opbouwen.

Wil je hier mee van weten? Bekijk dan mijn review over de Affiliate Marketing Revolutie. 

Dit is een videocursus van Jacko Meijaard waarin hij jou leert hoe je net als hem tienduizenden euro’s per maand kunt verdienen via het internet. 


Bekijk de gratis videotraining van de Affiliate Marketing Revolutie

Let op: Ik vind het belangrijk om transparant te zijn. Ik wil je er dan ook van bewust maken dat ik gebruik maak van affiliate links. In het geval jij of iemand anders de Affiliate Marketing Revolutie via één van mijn linkjes aanschaft ontvang ik een klein percentage. 

Om jou hiervoor te bedanken, geef ik twee van mijn E-books cadeau wanneer jij besluit om de Affiliate Marketing Revolutie aan te schaffen, via één van mijn links.

De E-books waar het om gaat zijn Internet Marketing voor beginners en Digital Nomad Geheimen. 

Maak een screenshot van je aankoopbevestiging en stuur dit op naar contact@onlinesuccesbereiken.nl

Binnen 24 uur ontvang je de 2 E-books.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest