Elementor Pro Review | Upgrade naar Pro Waard?

door | nov 2, 2019 | Internet Marketing | 0 Reacties

Tegenwoordig wordt het maken van websites steeds toegankelijker en makkelijker. Drag and drop pagebuilders zorgen ervoor dat zzp’ers, bloggers, en redacteuren zonder enige technische kennis van websites bouwen toch een hele mooie en professionele website kunnen bouwen. Eén van deze drag and drop pagebuilders is Elementor.

Waarschijnlijk maak jij al gebruik van Elementor, maar denk je erover na om Elementor Pro aan te schaffen, maar je twijfelt nog en vraagt je af wat het verschil is tussen de gratis Elementor en Elementor Pro.

De gratis versie van Elementor wordt geleverd met geweldige ontwerpopties en -functies, echter brengt Elementor Pro deze ontwerpfuncties en -functies naar een hogere niveau wat zeer nuttig kan zijn als je een professionele website wil maken.

Beide hebben uitstekende aanpassingsmogelijkheden, maar dit maakt het ook lastig want is Elementor Pro het wel waard als de gratis versie van Elementor al zo goed is?

In deze review ga ik alle functies van zowel de gratis als pro versie bij langs en komen we tot de conclusie of Elementor Pro het waard is of dat je het beter bij de gratis Elementor kunt houden.

Wat is Elementor? 

Elementor is een WordPress-paginabouwer dat mogelijk maakt dat iedereen een prachtige website kan bouwen zonder kennis te hebben van js en css.

Elementor is in 2016 gebouwd door een groep webprofessionals die gefrustreerd waren over het extreem trage proces van het ontwerpen van websites met WordPress.

Aangezien we steeds meer online zijn, vonden ze dat het tijd werd om het maken van websites ook mogelijk te laten maken voor mensen zonder technische kennis.

Sindsdien is Elementor gegroeid, constant verbetert en inmiddels is Elementor al meer dan 3 miljoen keer gedownload door zzpérs, hobbyisten, schrijvers, bloggers, maar ook ontwikkelaars. Elementor is in principe voor iedereen geschikt en zeer eenvoudig om te gebruiken.

Elementor vs Elementor Pro Verschillen

Voor een gratis versie waar je meestal al tegen heel veel dingen aanloopt, is dit bij Elementor niet het geval. Elementor bied enorm veel functies waardoor je voor helemaal niks al een hele mooie website kunt bouwen.

Echter heeft de gratis versie van Elementor ook een aantal beperkingen. De Pro versie van Elementor is inprincipe een Add-on op de gratis versie waardoor je meerdere functies krijgt. Hieronder ga ik al deze extra functies met je bespreken.

Theme Builder

Met de Theme Builder kun je een website van scratch helemaal opbouwen tot de website dat jij voor ogen hebt zonder gebruik te maken van css codes.

Aan de hand van de drag & drop builder kun je eenvoudig je eigen header en footer maken of bepaalde onderdelen van een website zoals de titel boven de uitgelichte afbeelding zetten.

Er zijn ook wordpress thema’s die vanzelf zich al deze functies hebben. Maar als je alles vanuit Elementor wilt bouwen dan is dit een zeer goede reden om Elementor Pro aan te schaffen.

Extra Templates

Mis je creativiteit of wil je snel beginnen met je website? Elementor heeft prachtige kant en klare templates die je kunt gebruiken en gemakkelijk kunt aanpassen naar jouw eigen wensen zodat je snel een prachtige website online hebt staan.

De gratis versie van Elementor bied al een aantal gratis templates aan. Maar bij de Pro versie krijg je een groot hoeveelheid extra templates die je kunt gebruiken voor je website.

Elementor

Global Widgets

Global Widgets is handig wanneer je dezelfde widget op meerdere pagina’s op je website wilt hebben. Je kunt een widget vanaf één locatie veranderen, maar de kracht van deze functie is dat dezelfde widget op andere pagina’s ook gelijk aangepast wordt. Dit scheelt je heel erg veel tijd en gedoe.

23 extra functies

De gratis Elementor heeft ongeveer 25 widget functies, de pro versie bevat 23 extra widget functies die je hieronder kunt bekijken.

elementor widgets

Woocommerce intergratie

Natuurlijk kun je woocommerce ook gebruiken in de gratis versie van Elementor echter heb je niet de mogelijkheid om de pagina’s aan te passen naar jouw wensen, tenzij je met de woocommerce scripts gaat spelen, maar dit moet je alleen doen wanneer je er veel verstand van hebt.

Met de Pro versie kun je jouw woocommerce shop helemaal aanpassen naar jouw wensen op een eenvoudige manier dat bovendien veel tijd bespaart.

Elementor Woocommerce

Popup functie en templates

Pas recent bevat de Elementor Pro een popup functie met meer dan 100 kant en klare popups voor allerlei verschillende niches van make-up tot eten. Pop-ups worden vaak gebruikt om emails te verzamelen. Door deze functie hoef je geen geld meer uit te geven aan pop-up plugins.

Elementor Pop Up

Is Elementer Pro het waard voor jou?

Nou je de belangrijkste functies van Elementor Pro weet komen we tot de belangrijkste beslissing. Moet je kiezen of het houden bij de gratis versie van Elementor of betalen voor de Elementor Pro?

Zoals ik al heb aangegeven in dit artikel heeft de gratis versie van Elementor al veel functies en aanpassingmogelijksheden. Met andere woorden niet iedereen heeft Elementor Pro nodig.

Wil je echter 100 procent de controle over je website? Dan zou ik zeker voor Elementor Pro gaan. De extra functies, templates en blokken, plus handige tools kunnen de sleutel zijn om je website naar een hoger niveau te tillen.

Ben je een webdesigner of vind je het leuk om het beste uit je website te krijgen? Dan is het wat mij betreft een no brainer om 49 dollar uit te geven voor Elementor Pro.

Ben je er nog steeds niet zeker van bent of je Elementor Pro nodig bent? Installeer dan gewoon de gratis Elementor versie of ga ermee verder. Je kunt later nog altijd  eenvoudig overstappen naar Elementor Pro in het geval je toch tegen wat dingen aanloopt bij de gratis versie.

Conclusie

Elementor is een van de meest populaire paginabouwers voor WordPress (zo niet de meest populaire). Het is snel, intuïtief en heeft boordevol veel handige functies en heeft bovendien een gratis versie. Wil jezelf een website bouwen dat er professioneel uitziet, maar eenvoudig te bouwen is? Dan raad ik Elementor aan.

De gratis Elementor versie is een prima optie om mee te beginnen, je leert Elementor kennen, je krijgt toegang tot tal van elementen, templates en blokken die je kunt gebruiken om prachtige pagina’s en berichten te creëren.

De pro versie bevat nog veel meer elementen en templates om binnen no time een mooie website online te zetten. Vooral de Thembuilder van Elementor Pro kan van grote waarde zijn omdat je website nou voor 100% aangepast kan worden in de pagina bouwer. (inclusief kopteksten, voetteksten, archiefpagina’s en enkele berichtpagina’s en meer).

Ben je overtuigd? Klik dan op de knop hieronder om te starten met Elementor Pro! Veel succes.

[button-green url=”https://elementor.com/pricing/?ref=7467&campaign=eerlijkereviews” target=”Siteground” position=” _centre”]Klik op de geheime korting pagina![/button-green]

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest