Cryptomunten Kopen? Dit zijn de top 3 crypto brokers van Nederland

door | mrt 6, 2021 | Cyptocurrency | 0 Reacties

Steeds meer mensen krijgen interesse in crypto, de vraag die dan ook steeds meer wordt gesteld is waar kun je cryptomunten kopen? 

4 jaar geleden toen ik begon met cryptocurrency had ik het idee dat ik de enige in het dorp was die zich bezig hield met cryptocurrency. Inmiddels is dit al lang niet meer zo want ik hoor tegenwoordig van mensen om mij heen dat ze cryptocurrency’s hebben of vragen aan mij waar je cryptomunten als Cardano en Vechain kunt kopen?

Ik vind dit persoonlijk geweldig want ik geloof heilig in crypto en vooral ook in de techniek (blockhain) daarachter. En ja er zijn natuurlijk kansen om flink veel geld te verdienen aan cryptocurrency daarom willen we tenslotte cryptomunten kopen, om er uiteindelijk winst mee te maken. 

Maar als je nog niet eerder heb geïnvesteerd in cryptocurrency’s, maar wel op het punt staat om dit te doen dan kan het nogal eng zijn en dit kan ik mij goed voorstellen. Want waar moet je jouw eerste cryptomunten kopen?

Tegenwoordig zijn er tientallen crypto brokers die cryptocurrency’s aanbieden waaronder ook een aantal Nederlandse crypto brokers.

Maar welk van deze Nederlandse brokers is het beste om jouw eerste cryptomunten te kopen?

In dit artikel ga ik er drie met je bespreken die ik alle drie gebruik of gebruikt heb zodat jij een geschikte crypto broker vind en vandaag nog je eerste cryptomunten kunt kopen.

Wat is een broker?

Een crypto broker kun je zien als een tussenpersoon dat tussen de klant en een exchange in staat. Crypto brokers kopen cryptomunten in bij een exchange (een soort van beurs voor crypto) en verkopen het tegen wat extra kosten aan de klant.

Nu zie ik je al denken, waarom cryptomunten kopen op een broker als het op een exchange goedkoper is? Terechte vraag natuurlijk! Echter is het kopen van cryptomunten op een broker zoveel eenvoudiger dan een exchange. Vooral voor een beginner is het laagdrempeliger om cryptomunten te kopen via een broker, maar zelfs ik geef nog altijd de voorkeur voor een broker.

Om je één voorbeeld te geven waarom je voor een broker zou moeten kiezen als beginner is omdat je met IDEAL cryptomunten kunt kopen. Dit is niet het geval bij een exchange. 

Ook zijn exchanges lastig te begrijpen en te gebruiken, een foutje is al snel gemaakt. Exchanges raad ik alleen als je wilt daytraden met cryptocurrency en je eerst flink gaat verdiepen in hoe handelen met cryptocurrency werkt. 

Daarnaast zijn de extra kosten voor een broker te verwaarlozen vooral als je kijkt naar het gemak dat het oplevert. 

Hoe makkelijk is het dan om cryptomunten te kopen bij een broker?

  • Je maakt een account aan bij een crypto broker
  • Je stort met IDEAL geld op je account
  • Je zoekt de cryptomunt op die je wilt kopen
  • Vult het bedrag in dat je wilt betalen voor de cryptomunt(en)
  • Je krijg de hoeveheid munten voor het ingevulde bedrag te zien
  • En tot slot druk je op kopen

Binnen enkele seconden tot minuten heb je cryptomunten op je account staan!

De top 3: Waar kun je het beste cryptomunten kopen?

Hieronder vind je mijn top 3 Nederlandse cryptomunten die in mijn ogen de beste keuze zijn om jouw eerste cryptomunten te kopen. Ik maak gebruik van al deze drie crypto brokers en raad jou ook al alvast aan om voor iedere broker hieronder een account aan te maken. Waarom dit zo is kom ik later op terug.

#3 Litebit

litebit logo

Litebit is het platform waarop ik mijn allereerste cryptomunten kocht. Ik vind Litebit een prettige broker dat er visueel goed uit ziet en goed in elkaar zit waardoor het zeer geschikt is voor beginners. 

Op dit moment kun je er iets van 50+ cryptomunten kopen. Dat is vrij weinig als je kijkt naar de nummer twee op de lijst. Dit is dan ook de reden waarom ik tegenwoordig niet zoveel meer op Litebit zit. De kosten van een transactie liggen rond de 1% tot 2% procent.

Een groot pluspunt van Litebit is het wallet systeem dat heel erg fijn werkt. Wat ik wel merkte in de tijd dat ik nog vaak mijn cryptomunten bij Litebit kocht dat het vaak voor kwam dat bepaalde cryptomunten tijdelijk niet gehandeld konden worden, maar of dit nu nog zo is weet ik eerlijk gezegd niet. Ook de transactie zijn een klein nadeel met 1% tot 2%, maar dat is het wel waard gezien het gemak wat je ervoor terug krijgt. 

Ook de klantenservice van Litebit is top en volledig Nederlands. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat Litebit een betrouwbare broker is, het is dan ook niets voor niets tot beste crypto broker van Nederland uitgeroepen in 2019 en 2020!

Klik hier om een gratis account aan te maken bij Litebit!

#2 Bitcoin meester

bitcoinmeester logo

Bitcoin meester is de broker waarop ik de meeste cryptomunten heb gekocht. Het heeft een zeer ruim assortiment met maar liefst 200+ verschillende cryptomunten. 

Het platform van Bitcoin meester ziet er heel erg overzichtelijk uit en is makkelijk te begrijpen. Je kunt er net als bij Litebit betalen met IDEAL. De handelskosten liggen standaard op 1,5% wat al iets lager is dan bij Litebit. En wanneer je veel handelt krijg je via zogenaamde vip-levels korting op de handelskosten. 

De cryptomunten op het platform worden voor 95% offline bewaard wat de veiligheid ten goede komt, Bovendien worden er sowieso, maar weinig brokers gehackt. Ook weer een voordeel ten opzichte van een exchange.  

In de tijd dat ik bij Bitcoin meester zit heb ik nog nooit meegemaakt dat sommige cryptomunten voor een bepaalde tijd niet beschikbaar waren dus ook dat zit helemaal goed in orde al kan het natuurlijk altijd een keer gebeuren. 

Een functie dat ik super handig vind is het direct omwisselen van cryptocurrency’s. Stel je voor dat je Bitcoin hebt en je wil het ruilen voor Cardano of Vechain dan hoef je Bitcoin niet eerst te verkopen. Je kunt je Bitcoin vanaf een waarde van 5 euro namelijk direct omwisselen voor de cryptomunt die je wilt hebben.

Eén nadeel van Bitcoin meester is dat je sommige cryptomunten niet automatisch van je wallet op je mobiel naar de wallet op Bitcoin meester kunt sturen. Ik heb bijvoorbeeld cryptomunt Vechain op mijn mobiel wallet staan, maar in het geval ik het zou willen verkopen kan ik het niet gelijk storten in mijn wallet op Bitcoin meester, maar moet ik eerst een adres opvragen bij de klantenservice en daarna doorgeven hoeveel ik verstuurd heb. Overigens is de klantenservice wel heel erg goed en snel.

Ondanks dit minpuntje vind ik Bitcoin meester wel een hele goede broker waar je veilig je cryptomunten kunt kopen op een laagdrempelige manier.

Klik hier om een account aan te maken bij Bitcoin meester!

1# Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo heb ik eigenlijk nog maar heel recent uitgeprobeerd, maar ik moet zeggen dat ik er vrij enthousiast over ben. Het ziet er visueel wat minder aantrekkelijk uit dan Litebit en Bitcoinmeester, maar het werkt wel net zo makkelijk en heeft alles wat je je maar kunt wensen van een broker.

Het grote voordeel van Bitvavo vergeleken met de andere 2 brokers is dat de handelskosten flink lager liggen met 0,25%. Dit lijkt misschien niet super veel, maar als het om grote bedragen gaat kan het nogal een verschil opleveren. 

De keuze uit cryptomunten is wel weer een stuk minder dan bij bijvoorbeeld Bitcoin meester. Op dit moment kun je namelijk 58+ cryptomunten kopen bij Bitvavo. Overigens zijn dit over het algemeen wel de meest belangrijke en populaire cryptomunten. Ook bij Bitvavo kun je eenvoudig betalen met IDEAL en krijg je na aanschaf direct je cryptomunten op je account te zien. 

Bitvavo biedt ook de mogelijkheid om bepaalde cryptomunten te staken. Dit houd in dat rente krijgt over de hoeveelheid cryptomunten dat je hebt met andere woorden gratis cryptomunten. Overigens biedt Bitcoin meester deze functie ook aan alleen is het wat onduidelijk voor mij. 

Verder heb je hier ook de mogelijkheid om je cryptomunten om te ruilen met een andere munt en de klantenservice is net als bij de andere 2 brokers Nederlands en reageren snel zeer op je vragen. 

Een leuk extraatje bij Bitvavo is dat je bij het aanmaken van een account 1000 euro gratis handelskosten krijgt voor de eerste 7 dagen. 

Klik hier om een account aan te maken bij Bitvavo en krijg 1000 euro gratis handelskosten.

Waarom gebruik maken van meerdere broker accounts?

Ik adviseer altijd om bij een paar brokers een account te hebben. Het kan namelijk gebeuren dat de cryptomunt die jij wilt kopen niet beschikbaar is bij één van de brokers of dat er iets niet goed functioneert bij één van de brokers terwijl jij net cryptomunten wilt kopen of verkopen.

Als je dan een nieuw account moet maken bij een andere broker kost dat weer allemaal tijd en gedoe en kan het zo maar zijn dat je te laat bent met het kopen of verkopen omdat de prijzen inmiddels gestegen of gezakt zijn. 

Bovendien is het aanmaken van een account volledig gratis, en zijn het alle drie betrouwbare Nederlandse crypto brokers.

Zelf maak ik vooral gebruik van Bitcoin meester en Bitvavo, maar het is ook maar net waar jij je het beste bij voelt. Test ze dan ook alle drie zou ik zeggen en dan kom je er vanzelf wel achter welke broker het beste bij jou past. 

Crypto brokers vergelijkenVSVS
Aanbod Cryptocurrency’s50+VS200+VS50+
Goedkoopste BrokerVSVS
Ruilmogelijkheden cryptocurrency’sVSVS
Staking/rente mogelijkhedenVSVS
Ingebouwde walletsVSVS
Android/IOS AppVSVS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest