De 3 beste Altcoins voor de lange termijn (2021)

door | aug 4, 2020 | Cyptocurrency | 0 Reacties

In dit artikel wil ik het hebben over in mijn ogen 3 beste Altcoins die het weleens heel erg goed kunnen doen op de lange termijn, maar ook dit jaar flink kunnen gaan stijgen.

Want we zitten inmiddels in 2021 en het lijkt erop dat we dit jaar weer te maken gaan krijgen met een Altcoin Season. Dit was voor het laatst in 2017. Dit is dan ook het moment te investeren in altcoins. 

Overigens wil ik er wel gelijk bij zeggen dat het geen financieel advies is. Ga altijd op onderzoek uit en maak je eigen beslissingen. 

Het is dan ook absoluut geen garantie dat de 3 Altcoins waarvan ik denk dat ze het goed gaan doen in 2021 en de komende jaren dit ook daadwerkelijk zullen doen.

Dit gezegd hebbende ga ik het nu over 3 verschillende Altcoins hebben die potentie hebben om meer dan 100x over de kop te gaan op de lange termijn. 


(TIP) Krijg 1000 euro gratis handelskosten bij Bitvavo!

Mijn top 3 beste Altcoins voor de lange termijn

#1 Vechain

Vechain is met afstand mijn favoriete altcoin. Vechain is een publieke blockchain zoals Ethereum waarop je alles kunt bouwen wat je maar wilt. 

Toch denken veel mensen dat Vechain alleen maar een supply chain is. Dit komt doordat de eerste usescases die gebouwd zijn op Vechain supply chain gericht zijn. 

Dit komt omdat het hele idee van VeChain begon met de CEO Sunny Lu die bij Louis Vuitton werkte als Chief Information Officer aan een intern project genaamd “track and trace”. Ze wilden dat project uitbreiden en zo ontdekte hij de blockchain technologie.

Met de supplychain van Vechain kunnen bedrijven via de blockchain precies bekijken waar een product vandaan komt en wat de reis van het product is geweest. Ook consumenten kunnen dit bekijken met de toolchain van Vechain waarmee ze een qr code kunnen scannen wat op de productverpakking staat en vervolgens op het scherm van de mobiel alle informatie over het product kunnen vinden. 

Maar zoals ik al zei heeft Vechain veel meer usecases, zo wordt het inmiddels ook gebruikt in de Gezondheidszorg (bijvoorbeeld in Cyprus registratie gevaccineerden corona), Certificering, Koolstofkredieten, Duurzaamheid en Gasindustrie.

Op dit moment heeft Vechain ook al een aantal samenwerkingen met grote bedrijven zoals:

 • Walmart China
 • Renault
 • Bmw
 • H&M
 • DNV

Recent heeft TÜV Saarland VeChain het eerste 5-sterren blockchain-servicecertificaat ter wereld verleend.

De certificering bevestigt het hoge niveau van volwassenheid van de VeChainThor-blockchain en noemt het project als een pionier op het gebied van blockchain voor ondernemingen.

Om je een beter beeld te geven van wat Vechain doet kun je de video hieronder bekijken:

#2 Cardano

Eén van de meest interessante projecten is Cardano (ADA). Net als Ethereum is Cardano een smartcontract platform, maar Cardano biedt schaalbaarheid en veiligheid door middel van gelaagde architectuur.

Cardano is te gebruiken voor juridische en financiële contracten, kredieten, betalingen en identiteitscontrole. Dit is volledig transparant waardoor er geen derde partijen meer nodig zijn. 

De bedenker van dit project is Charles Hoskinson. Het interessante is dat hij CEO van Ethereum was, maar hij verliet het project net voordat het gelanceerd werd. Dit deed hij, omdat hij van mening was dat er dingen beter konden en heeft daarom wetenschappers ingeschakeld, gecombineerd met technische kennis van ontwikkelaars. 

Dit heeft er toe geleid dat de Cardano blockchain technologie veilig, flexibel en schaalbaar is. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Ethereum.

Bitcoin, Litecoin en Ethereum hebben deze eigenschappen ook, maar Cardano combineert al deze eigenschappen bij elkaar. 

#3 Chainlink

Chainlink is een project dat zich richt op smartcontracts. Dit zijn digitale contracten die afgesloten worden op de blockchain. Zodra het contract wordt afgesloten kan dit niet meer verandert worden. Smartcontracts zijn vooraf gespecificeerde afspraken over de blockchain die informatie evalueren en automatisch uitvoeren wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Denk bijvoorbeeld aan een crowdfunding. Wanneer er een bepaald bedrag voor een bepaalde datum wordt gestort in een smartcontract, dan wordt de betaling vrijgegeven aan de fundraiser – als dat niet het geval is, dan wordt de betaling teruggegeven aan de donateurs. 

Omdat alles op de blockchain vast staat kan niemand het meer veranderen, waardoor het een stuk veiliger is betrouwbaarder is.

Waar kun je deze cryptomunten kopen?

Wil je één van deze cryptomunten kopen of wil je misschien wel Bitcoin of andere goede altcoins als Etheruem, Polkadot, of XRP kopen? Dan kan ik je Bitvavo, Bitcoin Meester en Litebit aanraden. Bij al deze drie crypto brokers is het mogelijk om met IDEAL te betalen. 

Bitvavo is over het algemeen het goedkoopste door dat ze lagere handelskosten rekenen, maar Bitcoin meester heeft met 200+ altcoins meer keuze. 

Maak een account aan bij al deze 3 crypto brokers en kom er achter welke het fijnst voor jou werkt.

Bitcoinmeester

 • +200 cryptocurrencies
 • Ruilmogelijkheden crypto’s
 • Offline opslag cryptocurrencies

Account aanmaken

Bitvavo

 • Goedkoopste platform
 • Ruilmogelijkheden crypto’s
 • 1000 euro gratis handelskosten

Account aanmaken
Populair

Litebit

 • Visueel aantrekkelijk
 • Beste cryptobroker 2019 en 2020
 • Fijn wallet systeem

Account aanmaken

Leer meer over cryptocurreny met de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrency en advies krijgen van twee professionals? Neem dan eens een kijkje bij de Crypto Masterclass.

Ik heb de cursus zelf ook mogen volgen en heb een review over de Crypto Masterclass geschreven.

Door op de knop hieronder te drukken kun je een gratis training van de Crypto Masterclass volgen. 

alles over crypto beginners cursus review

Ik wil de gratis training van de Crypto Masterclass volgen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest