Wil jij Vechain kopen of denk je erover na om VeChain te kopen? Maar wil je eerst nog wat meer informatie in winnen over VeChain? Dan ben je hier op de juiste plek.
VeChain is op dit moment één van de meeste populaire cryptomunten in Nederland, maar ook over de hele wereld doet de cryptomunt het goed.
Maar wat is VeChain, wat zijn de prijsverwachtingen voor 2021 en hoe kun je VeChain kopen? Dat ga je hier lezen.
10Expert ScoreSamenvatting Vechain
Vechain is een smart contract platform net als Ethereum waar allerlei apps voor bedrijven op gebouwd kunnen worden. Vechain is één van de meest gebruikte cryptocurrencies in het bedrijfsleven. De CEO van Vechain is Sunny Lu. Hiervoor was Sunny werkzaam bij Louis Vuitton. Vechain heeft samenwerkingen met onder andere Walmart, BMW, PWC, DNV, Salesforce, DHL en Renault. Het is dan ook de enige blockchain dat een 5 sterren blockchain-service certificaat heeft behaald.
Pluspunten
- 5 sterren blockchain
- Partners met grote bedrijven
- Een zeer ambitieus team
- Kantoren over de hele wereld
- Innovatief en vooruitdenkend
- Gekozen door de Chinese overheid als Technologie partner van Gui’an
Minpunten
- Extreme groeisnelheid wat kan leiden tot een slechte structuur
- Vechain is niet volledig gedecentraliseerd
[quick_offer id=”100006150″]
Inhoud
Wat is VeChain?
VeChain is een smart contract platform net als Ethereum waar apps op gebouwd kunnen worden. Toch wordt VeChain door veel mensen als een supply chain project gezien. Dit komt omdat VeChain is begonnen met supply chain en vooral hierdoor bekend is geworden. Voor maximale veiligheid leggen ze componenten vast in een fraudebestendig gedistribueerd grootboek (blockchain), wat het verzamelen, beheren en delen van belangrijke productinformatie met retailers, fabrikanten en consumenten vereenvoudigt.
De transparantiefactor in de supply chain helpt bedrijven om de kwaliteit van hun producten te certificeren en het vertrouwen van consumenten in de producten te verbeteren.
Zowel bedrijven als consumenten kunnen via een app Toolchain bekijken waar hun product vandaan komt en waar het van gemaakt wordt. Tevens wordt de authenticiteit van het product op de blockchain geregistreerd wat namaak producten voorkomt. Vertrouwt een consument of bedrijf het product niet dan kan er eenvoudig nagekeken worden of het gaat om een namaak product.
Dit was ook één van de redenen waarom de oprichter van VeChain Sunny Lu is begonnen met de VeChain Foundation. Hij was namelijk werkzaam bij Louis Vuitton en zag hoeveel geld het bedrijf verloor door namaakproducten en het niet goed functioneren van de supply chain.
Er zijn veel supply management software’s over de hele wereld. De meeste bedrijven hebben echter niet voldoende zichtbaarheid en inzicht in hun producten , en dit is waar VeChain zich onderscheidt. De oudere systemen vertonen kloven tussen systemen en ondernemingen, wat resulteert in gefragmenteerde gegevens.
Bovendien zijn de oude supply chain systemen ontworpen voor grote verticaal geïntegreerde bedrijven met statische supply chains. Aangezien deze software niet langer relevant is, biedt VeChain relevantie in de technologiesector.
Maar VeChain is zoals ik al zei veel meer dan een supply chain project. Inmiddels zijn er verschillende projecten op de blockchain van VeChain gestart die niets te maken hebben met supply chain.
Bijvoorbeeld het project van crypto token Safehaven. Met Safehaven kan het voor erfgenamen in het geval van overlijden toch mogelijk zijn om je crypto’s te erfen door iemand te selecteren die (al) je private keys erft terwijl je tot dat moment nog steeds de volledige controle over je geld hebt.
VeChain – de Cryptocurrency
VeChain, dat eerder bekend stond als VEN, is een cryptocurrency token dat is opgericht door de VeChain Foundation. De VeChain Foundation werd in juli 2015 in Singapore opgericht als een non-profitorganisatie met Sunny Lu als de CEO.
VeChain klimt gestaag in de rangorde en is met plaats 15 in coinmarketcap één van de meest populaire cryptocurrencies met een marketcap van €9,829,798,669, wat een waarde van €0.1532 per Vechain vertegenwoordigt op het moment van schrijven. Het is dus heel goed mogelijk dat wanneer jij dit leest dit niet meer klopt en VeChain hoger of lager staat.
Er wordt verwacht dat de populariteit en de vraag naar VeChain zal stijgen en daar ben ik het persoonlijk helemaal mee eens. Er zijn op dit moment veel ontwikkelingen gaande binnen VeChain en ze werken met grote bedrijven als PWC, DNV, Salesforce, DHL, Walmart, Renault, BMW en nog veel meer bedrijven. Na mijn weten is er niet één andere cryptocurrency op dit moment dat zoveel partnerships als VeChain heeft, maar ik kan mij vergissen. Indrukwekkend is het in elk geval wel.
Het in Singapore gevestigde bedrijf richt zich met name op de luxe goederenindustrie, de landbouwindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en gemeentelijke overheidsinstellingen.
De ontwikkeling van het bedrijfsmodel zal van invloed zijn op de prijs van de cryptocurrency. VeChain is ook bezig met het verbeteren van het voorraadbeheer en besteden aandacht aan het efficiënt identificeren van problemen in de supply chain.
Bovendien richten ze zich op minder vertragingen, minder koerierskosten en meer vertrouwen van consumenten en partners.
Het business model van Vechain
VeChain maakt op een bredere schaal gebruik van blockchaintechnologie en het internet der dingen (IoT) om voorwerpen gedurende hun levenscyclus te volgen en te traceren. VeChain wil alle bezittingen van een bedrijf digitaliseren door producten unieke identificatiecodes te geven met behulp van IoT-technologie.
Elk item is uitgerust met een RFID-tag (Radio Frequency Identification) met sensoren, waardoor het kan worden gelogd op de publieke VeChain-blockchain. Daardoor kunnen de belangrijkste belanghebbenden in de supply chain, zoals fabrikanten, partners in de toeleveringsketen, detailhandelaars en eindgebruikers, meer te weten komen over het product en hoe het in de loop van de toeleveringsketen is behandeld.
Het VeChain Ecosysteem – Gedistribueerd bedrijfsecosysteem (DBE)
Het ecosysteem van de VeChain is uitzonderlijk uitgebreid en heeft verschillende deelnemers.
Ten eerste heb je ondernemingen (enterprises) die producten en diensten leveren aan eindgebruikers om aan alle behoeften te voldoen.
Ten tweede heb je Application Service Providers die applicatieontwikkeling en diensten aanbieden voor ondernemingen en gebruikers op de VeChain blockchain.
Bovendien zijn er smart contract service providers in het ecosysteem die VeChain smart contract technologie diensten leveren aan ondernemingen.
De VeChain Network Node Providers nemen rechtstreeks deel aan het blockchain-netwerk en onderhouden een bepaald aantal nodes om de algemene netwerkbeveiliging te beschermen.
Daarnaast is de VeChain Foundation verantwoordelijk voor het bouwen van het blockchainnetwerk, technologieonderzoek en -ontwikkeling, upgrade en onderhoud, en andere technische diensten.
Ten slotte ontvangen eindgebruikers het eindproduct met aanvullende informatie over de levenscyclus van het product.
Levenscyclus van VeChain-token
Het is essentieel om de levenscyclus van de VeChain Token te overwegen, aangezien het de waardeoverdrachtsfunctie in het hele blockchain-netwerk draagt. Het eerste deel van de levenscyclus is een eindgebruiker die de VeChain Token (VET) koopt.
Ten tweede heb je de VeChain Foundation, die de VET ontvangt van elke smart contract-ontwikkelaar en service provider om te betalen voor de GAS ”VeThor (VTHO)” die nodig is om het smart contract uit te voeren. Zij onderhouden ook de werking van elk smart bedrijfs contract.
De smart contract dienstverleners gebruiken vervolgens de VET om te betalen voor GAS en smart contract diensten van Baas (Blockchain as a service) te leveren.
Bovendien bouwt de applicatieleverancier voort op de smart contract diensten en ontwikkelt applicaties en producten op basis van de eisen van de eindgebruiker.
Ten slotte kan de eindgebruiker de VeChain-token betalen om producten en diensten van de onderneming te verkrijgen.
Het proces van creatie, opslag en overdracht van VeChain ID
Het digitaliseringsproces verloopt in drie verschillende fasen. De eerste is de ID-creatie. Een willekeurige ID wordt gegenereerd met behulp van een sha256-functie en gehasht voordat het in een NFC, QR-code of RFID-tags wordt geschreven die specifiek voor elk product moeten worden gebruikt.
De tweede fase is de opslag op blockchain. Tags van de gehashte VeChain ID worden aangepast op basis van de behoeften van de klant en worden geactiveerd tijdens een testproces met behulp van ‘V-Operation’. Bij de activering wordt de ID naar Blockchain geschreven en vervolgens gerepliceerd onder alle nodes.
De laatste fase is de overdracht van eigendom. VeChain maakt autorisatiegebaseerd digitaal eigendomsbeheer via smart contract mogelijk, terwijl VeChain ID uniek eigendom vertegenwoordigt dat gekoppeld is aan een account met de sleutelparen gecombineerd met de publieke en private sleutel.
Hoe kun je Vechain kopen met IDEAL?
Vechain kopen is ontzettend eenvoudig. Je maakt een account aan bij een cryptobroker zoals Bitvavo, Bitcoinmeester of Litebit.
Zodra je de stappen voor het maken van het account hebt doorlopen kun je Vechain eenvoudig betalen met IDEAL.
Het is in principe hetzelfde als het kopen van een product op een webshop.
Voordelen van Vechain
Er zijn veel voordelen verbonden aan VeChain, het is goed om deze voordelen in detail te bespreken.
Ten eerste helpt het bij het opbouwen van vertrouwen in de supply chain, aangezien het de noodzaak wegneemt voor vertrouwen tussen partijen bij transacties.
Bovendien houdt het de kwaliteitscontrole scherp in de gaten. VeChain helpt bedrijven om consistente productnormen in de supply chain te handhaven.
Daarnaast automatiseert deze nieuwe technologie het traceren van producten, waardoor logistieke partners het traceren van producten kunnen vereenvoudigen. Tracking wordt in het ecosysteem van VeChain dan ook niet langer beschouwd als een manueel proces.
Het semi-gecentraliseerde model helpt de VeChain-technologie omdat de bestuursstructuur een gedecentraliseerd systeem is via gecentraliseerde kanalen.
Uiteindelijk kunnen gedecentraliseerde modellen traag en inefficiënt zijn als het gaat om governance (de wijze van besturen), en VeChain lost dit probleem op.
Het team achter VeChain is zeer ambitieus. De CEO, Sunny Lu, heeft veel ervaring in de IT-sector. Hij was ook de CIO van Louis Vuitton in China. Daarom heeft elk lid een vaardigheid die wordt ondersteund door eerdere ervaringen op een vergelijkbaar gebied.
Bovendien weten ze bij Vechain wat ze willen en gaan ze voor innovaties. Ze zijn begonnen met vier belangrijke cases en hebben er nu meer dan 180. VeChain heeft wereldwijd een implementatienetwerk van 111 nodes met kantoren in Hongkong, China, Singapore en Frankrijk.
VeChain mag zich ook als eerste en enige blockchain bedrijf noemen dat een 5 sterren blockchain-service certificaat heeft behaald. TÜV Saarland heeft deze cerficaat als enige in de wereld verlengt aan VeChain.
Tenslotte hebben ze sterke partnerschapsbanden. Het bedrijf werkt samen met verschillende bedrijven, waaronder PwC, ’s werelds Big 4-boekhoudkantoren. Het bedrijf werkt ook samen met DNV GL, een energiegigant die goed is voor 20 miljard dollar.
Verder hebben ze banden met DHL, Salesforce, Microsoft, Walmart en Renault. De Chinese overheid heeft VeChain ook gekozen als de blockchain-technologiepartner van de overheid van Gui’an.
Nadelen van Vechain
Er zijn echter enkele nadelen verbonden aan VeChain, en het is van belang om ze te vergelijken met de voordelen voor je een definitieve beslissing maakt of je Vechain zal kopen.
Ten eerste is de groeisnelheid van VeChain extreem hoog, wat kan leiden tot een potentieel risico als er geen goede structuur en begeleiding is.
Ten tweede is het niet volledig gedecentraliseerd zoals andere cryptocurrencies. Het netwerk is afhankelijk van 101 masternodes. Transacties worden geverifieerd en gevalideerd wanneer alle knooppunten een consensus bereiken. Dit kan leiden tot problemen als enkele nodes corrupt worden.
Afgezien daarvan is er een centralisatie van het bestuur aanwezig. VeChain heeft een stuurcomité wat de publieke blockchain meer privaat en gecentraliseerd maakt dan andere platforms zoals Ethereum.
Ten slotte is het ecosysteem van VeChain uitzonderlijk uitgebreid. Ze richten zich op veel verschillende niches in plaats van er slechts één te perfectioneren.
Daarom kan het voor hen een uitdaging zijn om goede en efficiënte resultaten te leveren voor elke niche. Een goed scenario voor VeChain zou zijn om zich te richten op een kleinere niche en uit te breiden naar andere niches.
Aan de andere kant zitten er zoveel knappe koppen bij VeChain dat ze dit hoogstwaarschijnlijk wel aan kunnen.
Conclusie + Kan VeChain 1 euro bereiken?
Het VeChain-netwerk groeit zonder enige twijfel in een snel tempo. De totale marketcap voor VeChain is op dit moment van schrijven meer dan €9,829,798,669 . Zoals hierboven vermeld, is hun visie duidelijk, en hebben ze ambitieuze toekomstplannen voor de technologie.
Steeds meer bedrijven maken gebruik van Vechain en het is dan ook niet onrealistisch dat VeChain in 2021 of de komende jaren de 1 euro zal passeren.
Zelf ben ik in iedergeval heel erg bullish en denk dat de toekomst voor VeChain er dan ook rooskleurig uit ziet.
Dit is overigens geen financieel advies. Want het is en blijft onzeker, en we kunnen niet met zekerheid zeggen hoe de toekomst er voor VeChain uit zal zien; het is moeilijk te voorspellen wat hun ontwikkelingsplannen in de wereld van cryptocurrencies zullen brengen, maar is het de moeite waard om VeChain goed in de gaten te houden.
0 reacties