Social Media Marketing Bureau starten, hoe doe je dat?

door | jan 15, 2020 | Social Media Marketing | 0 Reacties

Wil je een Social Media Marketing Bureau starten? Hartstikke goed je hebt de beste moment gekozen om hiermee te beginnen, want social media is hot en dat hebben bedrijven ook in de gaten. Vroeger waren kranten en tijdschriften belangrijk voor bedrijven, maar tegenwoordig is dit soort media ingehaald door social media. 

Echter lopen veel bedrijven veel inkomsten mis omdat ze social media niet of niet goed toepassen en dat is zonde, maar daar kun jij verandering in brengen met je Social Media Marketing Bureau.

Maar hoe start je een Social Media Marketing Bureau en wat komt er precies bij kijken? Ik probeer het je zo goed mogelijk uit te leggen in dit artikel. 

Nou ben ik geen expert op dit gebied, wie dit wel is, is Boyd Hoek. Boyd Hoek heeft zelf een Social Media Bureau en heeft nu ook een eigen cursus genaamd de SMMB Masterclass. Als je serieus nadenkt over een social media bureau zou ik hier zeker naar gaan kijken.


Klik hier voor de gratis training van de SMMB Masterclass

Waarom Social Media Bureau starten?

Het aantal gebruikers van sociale media wereldwijd bedroeg begin 2018 ongeveer 3 miljard. Met een groei van 13 procent jaar op jaar kun je je voorstellen hoe belangrijk het is voor merken om actief te zijn op social media. 

Het is voor bedrijven dan ook zeer belangrijk dat dit goed gedaan wordt. Om de strijd aan te gaan met de concurrentie zijn bedrijven steeds meer bereid om te investeren in een social media marketing bureau dat hun bedrijf kan helpen op te schalen. 

Het starten van een Social Media Marketing Bureau is dan ook één van de meest lucratieve bedrijfsideeën geworden.

Een bijkomend voordeel van het opzetten van een Social Media Marketing Bureau is dat het alleen maar tijd en energie kost omdat het een service gerichte business is. Je hebt dus geen investering nodig om te kunnen beginnen.

Wat is een Social Media Bureau? 

Een Social Media Marketing Bureau ook wel SMMB of SMMA genoemd is een service gerichte business. Hieronder valt onder andere het maken van facebook en instagram ads, maar ook het creëren van content en pagina management op de social media kanalen. 

De verdiensten kunnen variëren van 1000 euro tot 10,000 euro + per maand. Dit heeft allemaal te maken met de grootte van het bedrijf en de taken die je moet verrichten. 

Het voornamelijkste wat je zult gaan doen is het maken van facebook en instagram ads voor bedrijven. Je krijgt niet betaalt in uren of tijd dat je erin steekt, maar je wordt betaalt na de waarde dat je zult leveren voor het bedrijf. 

Wat heb je nodig om te starten met een Social Media Marketing Bureau?

Om te starten met social media marketing bureau heb je alleen een laptop en internetverbinding nodig. Je kunt in principe overal op de wereld beginnen en werken aan je service zolang je maar internetverbinding en een laptop of pc tot je beschikking hebt. Dit mag gewoon een simpele laptop of pc zijn zonder technische en dure software. 

Je kunt dit naast je huidige baan doen

Het mooie van Social Media Marketing Bureau is dat je er vrij eenvoudig mee kunt beginnen naast je huidige baan. Dit doen heel veel mensen die beginnen met het starten van een social media marketing bureau.

Zodra je meerdere klanten krijgt en het drukker wordt kun je uiteindelijk gaan stoppen met je baan. De kans is groot dat je dan meer verdient met je business dan het loon wat je krijgt bij je baas. 

Natuurlijk moet je wel hard werken om dit te kunnen bereiken. Denk niet dat je dit even makkelijk doet naast je huidige baan en zo even een paar duizend euro per maand verdient.

Je moet gedreven zijn om succesvol worden.

Hoe krijg je je eerste klanten?

Een manier om je eerste klanten binnen te krijgen is het aanbieden van een proefperiode. Ten eerste is het een geweldige methode om je vaardigheden voor het maken van advertenties te testen op iemand anders zijn geld, terwijl je hem of haar helpt met zijn of haar bedrijf. 

Voor je klanten gaat bereiken is het goed om te weten in wat voor niche je wilt zitten en wat jij voor service wilt aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld de fitness industrie zijn, maar ook kapsalons of tandartsen. 

Laten we als voorbeeld nemen dat je kiest voor het maken van facebook ads voor kapsalons. Je bereikt de lokale kapsalons en biedt ze een gratis twee wekende proefperiode aan waar jij hun facebook ads zal opzetten en beheren.

Het enige wat ze moeten doen is 200 euro aan facebook uitgeven voor de advertenties wat ze normaal gesproken zelf ook zouden moeten doen als ze zouden beginnen met facebook ads. Je brengt niks in rekening voor jouw gemaakte advertenties. 

Er zijn een aantal voordelen hiervan:

  • Je raakt gewend aan het praten over je service tegenover een bedrijfseigenaar
  • Het helpt je bij het opzetten van je advertentie, de creatie, de landingspagina, de funnel en de targeting gedurende twee weken.
  • Het steelt de ondernemer in staat om een voorproefje te krjigen van wat er mogelijk is met de juiste facebook ads en wat het in positieve zin kan doen voor de omzet van het bedrijf. 

Als de klant in deze proefperiode ziet dat jouw advertenties voor meer omzet zorgt, heb je ook een hele goede kans dat het bedrijf met jou in zee gaat voor misschien wel meerdere maanden. 

Heb je een social media marketing cursus nodig? 

Ja en nee! Het is maar net wat je wilt. In principe zou je een SMMB helemaal in je eentje kunnen opzetten en jezelf aanleren hoe je alles uit een facebook of instagram advertentie kunt halen. Je kunt immers ontzettend veel informatie vinden op het internet en door te oefenen kun jij jezelf constant verbeteren. 

Vaak zie je ook dat mensen ergens heel erg goed in zijn zonder dat ze een studie hebben gevolgd voor het werk wat ze gedaan hebben. 

Echter zijn opleidingen en cursussen er niets voor niets. Ik adviseer je dan ook om wel te beginnen met een SMMB Cursus als je snel en serieus aan de slag wilt gaan met het starten van een social media marketing bureau. 

De reden waarom ik dit adviseer is omdat je met een cursus alle informatie krijgt wat je nodig hebt en ook niet onbelangrijk advies krijgt van een professioneel die zichzelf al bewezen heeft en weet waar hij of zij het over heeft.

Bovendien kun je sneller aan de slag gaan en geld verdienen omdat je gelijk alle informatie voor handen hebt en dus sneller zal leren. 

Ik heb ook een review geschreven Boyd zijn cursus SMMB Masterclass.

Klik hier om mijn Review over de SMMB Masterclass te bekijken!

Wat vind ik persoonlijk van een Social Media Marketing Bureau?

Ik vind een Social Media Marketing Bureau een zeer interessante verdienmodel. Social Media in 2020 is zeer belangrijk voor bedrijven en daarmee is dit een uitstekende periode om te starten met een Social Media Marketing Bureau.

Maar ook is het een zeer lucratieve business. Er zit namelijk enorm veel marge op deze service. Wanneer jij zorgt voor veel waarde met jouw advertenties dan kun je al snel 1000 euro per maand vragen voor jouw service.

Daarbij komt dat deze service buiten een eventuele cursus je helemaal niets gaat kosten oftewel alle geld dat je verdient is ook daadwerkelijk voor jou. 

Dus ben je goed met social media, en vind je het ook leuk om in contact te komen met bedrijven? Dan is deze manier van online geld verdienen iets voor jou!


Klik hier voor de geheime kortingspagina van de SMMB Masterclass

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest