High ticket dropshipping in 2020 De WAARHEID EN GEVAREN!

door | apr 19, 2020 | Dropshipping | 0 Reacties

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

High ticket dropshipping is een nieuwe manier van dropshipping dat nog vrij onbekend in Nederland is, al wordt het wel steeds bekender en populairder.

Dit is niet voor niets want het is een geweldige manier van E-commerce waar je veel geld mee kunt verdienen zonder dat je zit met voorraad, logistiek en andere rompslomp waar gewone webshops mee te maken hebben.

High ticket dropshipping lijkt in de basis op het traditionele dropshipping ( het inkopen van goedkope producten uit China om hier duurder te verkopen)

Toch is het compleet iets anders want met high ticket dropshipping werk je alleen maar samen met Nederlandse of Europese leveranciers en verkoop je producten uit het duurdere segment. 

High Ticket Dropshipping is daarmee ook veel ethischer dan het tradiotionele dropshipping waar ik absoluut geen fan van ben.

Maar let op: Hoe enthousiast ik ook ben over high ticket dropshipping, is het wel belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt voordat je beslist of high ticket dropshipping iets voor jou is.

In dit artikel ga ik het onder andere hebben over:

  • Wat is high ticket dropshipping?
  • Wat maakt high ticket dropshipping beter dan low ticket dropshipping?
  • Waar moet je rekening mee houden voordat je begint high ticket dropshipping?
  • Hoe start je met high ticket dropshipping?

Tegenwoordig is er ook een High Ticket Dropshipping cursus waar je van A tot Z leert hoe high ticket dropshipping werkt en leert hoe jij succesvol kan worden met high ticket dropshipping. 


High Ticket Dropship Academy

In de High Ticket Dropship Academy leren Sven Jansen en Joshua Kaats hoe je een succesvolle High Ticket Dropshipping business kunt opzetten met alleen maar Nederlandse leveranciers. Maak nu gebruik van de kortingsactie op de High Ticket Dropship Academy, wil je eerst meer weten? Lees dan het artikel verder of meld je aan voor de gratis High Ticket Dropship Academy training.


Bekijk de deal!

Overzicht Artikel

Wat is high ticket dropshipping?

De meeste dropshippers verkopen goedkope producten tegen een hoge prijs.

Denk aan grappige koffie mokken, hondenspeeltjes mobiel hoesjes of juwelen, die vrijwel altijd afkomstig zijn van Alibaba of AliExpress.

Dit is algemeen bekend als low ticket dropshipping en het standaard dropshipping wat we tegenwoordig allemaal wel kennen.

De definitie van high ticket dropshipping is dat je producten verkoopt van minimaal 200 euro en vaak zelfs rond de 1000 euro.

Nu is er niet echt een prijsplafond, er zijn zelfs high ticket niches waarbij je producten voor 5000 euro verkoopt.

Maar over het algemeen vallen alle producten boven de 200 euro onder high ticket dropshipping.

Nu denk je misschien dat het enige verschil tussen high ticket dropshipping en low ticket dropshopping de prijzen zijn, maar toch zijn er door het verschil van producten wel degelijk grote verschillen tussen beide manieren van dropshippen ook al is het in de basis hetzelfde.

Dus wat maakt high ticket dropshipping nu anders en waarom is het in mijn ogen beter dan low ticket dropshipping?

Je werkt alleen met Nederlandse of Europese leveranciers

In tegenstelling tot bij low ticket dropshipping waar je met leveranciers uit China werkt, werk je bij high ticket dropshipping alleen maar met Nederlandse of Europese leveranciers.

Het voordeel hiervan is:

Communicatie met leverancier: De communicatie met Nederlandse of Europese leveranciers is over het algemeen een stuk beter, omdat je geen last meer hebt van een taalbarrière en hierdoor afspraken duidelijker zijn en leveranciers beter met je kunnen meedenken.

Kwaliteit van de producten: De kwaliteit van de producten uit Nederland en Europa zijn over het algemeen een stuk beter dan in China.

In Nederland hanteren we veel strengere kwaliteitsnormen voor producten. Veel producten die in China worden goedgekeurd zouden in Nederland afgekeurd worden.

Met high ticket dropshipping zul je dus producten verkopen aan klanten van veel hogere kwaliteit, wat voor meer tevreden klanten zal zorgen en minder negatieve recensies.

-Geen lange levertijden: Met high ticket dropshipping heb je geen last meer van lange levertijden.

Aangezien alle producten vanuit Nederland of Europa komen zullen de levertijden gemiddeld gezien 1 tot 5 dagen zijn.

Dat is toch een stuk beter dan levertijden van 14 tot 30 dagen wat gebruikelijk is bij low ticket dropshipping.

High ticket producten verkopen levert meer op

Stel je voor je kunt kiezen tussen een winkel waar je alleen maar producten van 1 tot 5 euro verkoopt vs een gespecialiseerde winkel dat biljart en pokertafels verkoopt met order waardes van meer dan 1000 euro.

Je zal waarschijnlijk kiezen voor de winkel met een gemiddelde orderwaarde van 1000 euro en dat is niet de winkel met leuke dingetjes voor 1 euro.

Maar waarom is dit zo?

Nou dat is heel simpel, dit komt omdat het meer oplevert met minder werk.

Een voorbeeldje:

Je verkoopt een high ticket product bijvoorbeeld een pooltafel van 1000 euro met een winstmarge van 30%. Met een pooltafel van 1000 euro zou je in dit geval 300 euro winst maken.

Hiervoor hoef je maar een paar pooltafels per maand te verkopen om duizenden euro’s per maand te verdienen.

Dit is veel aantrekkelijker dan het verkopen van hondenspeeltjes van 10 euro met 30% winstmarge.

Je zou namelijk 100 hondenspeeltjes moeten verkopen ( 3 x 100 ) om tot dezelfde winst te komen.

High ticket dropshipping is veel ethischer

De grootste reden waarom ik nooit met low ticket dropshipping ben begonnen is niet omdat ik er geen geld in zag want er kan wel degelijk veel geld mee verdient worden, maar omdat het in mijn ogen niet ethisch is.

Bij low ticket dropshipping verkoop je namelijk producten vanuit China op je eigen webshop voor een veel hogere prijs.

In mijn ogen belazer je klanten hiermee want klanten gaan ervan uit dat het product uit Nederland komt en daarmee van goede kwaliteit is, terwijl het in feite uit direct vanuit China geleverd wordt.

En klanten hadden het product in principe zelf kunnen kopen op AliExpress voor een veel lagere bedrag, terwijl de levertijd exact hetzelfde blijft.

In tegenstelling tot low ticket dropshipping is high ticket dropshipping wel ethisch.

Je verkoopt namelijk producten die voldoen aan de Nederlandse en Europese kwaliteitsnormen en klanten zullen een eerlijke prijs betalen voor het product dat je verkoopt.

Ik zou dan ook veel beter kunnen slapen op het feit dat ik mijn geld zou verdienen met high ticket dropshipping dan met low ticket dropshipping.

Veel minder klantenservice

Met high ticket dropshipping zul je veel minder klanten hebben omdat je gewoon weg minder verkopen zult maken.

Dit zorgt ervoor dat je veel minder klantenservice zal moet bieden en meer tijd hebt om goede klantenservice te bieden aan de klanten die wel vragen hebben over het product.

Ook zal je minder snel te maken krijgen met retour opdrachten omdat je nu eenmaal minder producten verkoopt met high ticket dropshipping.

Waar moet je opletten bij high ticket dropshipping?

Zoals je hebt kunnen zien ben ik enthousiast over high ticket dropshipping en geef ik het de voorkeur boven low ticket dropshipping.

Toch kleven er ook wel nadelen aan high ticket dropshipping of in ieder geval dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden voordat je besluit om te beginnen met high ticket dropshipping.

Je moet veel vertrouwen opbouwen bij de klant

High ticket producten als airhockey’s, wijnkoelers of fitnessapparaten worden niet zo maar bij een willekeurige webshop bestelt. Mensen willen een webshop vertrouwen voordat ze er überhaupt over nadenken om tot een aankoop te gaan. 

Je kunt bij dus ook niet aankomen met een simpele webshop zonder enige vertrouwde uitstraling want dan zal de bezoeker op je webshop gelijk weg gaan en op zoek gaan naar een andere webshop met dezelfde soort producten.

Het is dus belangrijk dat je een zeer professionele webshop bouwt met alles erop en eraan. Denk bijvoorbeeld aan een webwinkelkeurmerk, maar zorg er ook voor dat alle informatie van het logistieke proces op de webshop staat. En het moet er natuurlijk gelikt uitzien waardoor de klant er gelijk een goed gevoel bij heeft. 

Je kunt te maken krijgen met stevige concurrentie

Het verkopen van high ticket producten is over het algemeen wat lastiger dan het verkopen van low ticket producten.

Dat werkt als volgt:

Low ticket producten (goedkope producten) zijn voornamelijk impuls producten. Bij impuls aankopen denken mensen niet na, maar handelen ze uit emotie. Wanneer mensen een leuk hondenspeeltje of een grappige koffie kop op Facebook zien gaan ze het kopen in plaats van onderzoek te doen waar het nog goedkoper kan zijn. 

Voor high ticket dropshipping gaat dit niet op. 

Bij high ticket dropshipping gaat het om dure producten waar mensen vaak een tijdje over moeten nadenken.

Ze gaan vaak bij meerdere websites langs om te kijken of er ergens anders nog een pooltafel te vinden is, maar vooral of er nog een betere deal te vinden is voor hetzelfde product.

Met andere woorden je hebt veel meer concurrentie bij high ticket producten. Wanneer een concurrent goedkoper is met hetzelfde product dan kun je zo maar een verkoop kwijt zijn.

Het is daarom belangrijk dat je je gaat onderscheiden zodat je de concurrentie uiteindelijk de baas bent en consumenten bij jou gaan bestellen. 

Het voordeel is wel weer dat high ticket producten veel exclusiever zijn dan low ticket producten en niet overal te koop zijn.

High ticket producten retour krijgen brengt financiële risico’s met zich mee

Als dropshipper wil je natuurlijk voorkomen dat je te maken krijgt met producten die retour worden gestuurd, je bent natuurlijk niets voor niets dropshipper. Je wilt zo weinig mogelijk met het logistiek te maken hebben. Toch komt dit altijd wel een keer voor.

Wanneer je high ticket producten verkoopt zal dit vast en zeker ook weleens gebeuren hoe goed het product dat je verkoopt ook is. 

Nu is het zo dat er leveranciers zijn die producten die retour worden gestuurd niet meer terugnemen waardoor jij er verantwoordelijk voor bent en ergens thuis moet opslaan.

Nu is dit het minst erge want je moet het bedrag ook terugbetalen aan de klant waardoor jij zit met een duur product en in plaats van dat je rekening is gespekt staat er ineens een stuk minder op.

Zorg er dan ook voor dat je met je leverancier regelt dat ze de producten ook weer terug willen nemen in het geval een klant van je het retour wil sturen.

Lukt dit niet? Zorg dan in elk geval voor een redelijke start kapitaal van een eventueel een paar 1000 euro om dit te kunnen opvangen. 

High ticket dropshipping levert veel meer op, maar brengt ook iets meer risico’s met zich mee dan low ticket dropshipping.

Het is daarom belangrijk dat je op zoek gaat naar een premium leverancier waar je goede afspraken mee kunt maken en met je meedenkt en met jou zal samenwerken. 

Hoe je deze premium leveranciers vind en ervan overtuigd dat ze met jou in zee willen gaan en jij de concurrentie de baas zal zijn, leer je in de High Ticket Dropship Academy van Joshua Kaats. 

  • A-Z High Ticket Dropshipping Cursus
  • Levenslang toegang tot alle content
  • Live Coachingsessies
  • N1# High Ticket Dropshipping Community


Flinke korting op de High Ticket Dropship Academy

Is high ticket dropshipping iets voor jou?

High ticket dropshipping is een fantastische manier om geld te verdienen met e-commere, maar het brengt nou eenmaal wat meer risico’s met zich mee en het verkopen van high ticket producten is nu eenmaal lastiger dan het verkopen van low ticket producten.

Maar op zich is het een algemeen iets dat duurdere producten lastiger te verkopen zijn, dit is niet dropshipping gerelateerd.

De winstmarges van high ticket producten liggen vele male hoger waardoor je minder hoeft te verkopen en bovendien minder klantenservice hebt.

Het is belangrijk dat je goed onderzoek gaat doen naar het product dat je wilt verkopen.

Wanneer je geen groot startkapitaal hebt zou ik je adviseren om te beginnen met wat minder prijzige producten (denk aan producten van 200 tot 300 euro) zodat je dit beter kunt opvangen bij eventuele retourzendingen.

Of je zorgt voor goede afspraken met je leverancier dat ze ook verantwoordelijk zijn voor de retourzendingen.

En heb vooral doorzettingsvermogen en geef niet op. High ticket dropshipping klinkt natuurlijk ideaal want je hoeft zelf geen producten op voorraad te hebben, in te pakken of te verzenden. 

En dat is het natuurlijk ook, maar hier zit ook het gevaar dat mensen er vaak te makkelijk over denken. Er komt namelijk nog meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. 

Dus ga alleen starten met high ticket dropshipping als je ervan overtuigd bent dat je er een succes van wilt maken. 

Starten met high ticket dropshipping

Ben je ervan overtuigd dat je wilt starten met high ticket dropshipping?

Gefeliciteerd!

Ik denk dat het een beslissing kan worden dat je leven  in positieve zin zal veranderen.

Het is wel heel belangrijk dat je het goed aanpakt en ook alles in het werk stelt om er een succes van te maken. 

Daarom raad ik je aan om de dropshipping cursus de High Ticket Dropship Academy van Joshua Kaats en Sven Jansen te volgen.

Ik heb de training zelf ook doorlopen en heb er een review over geschreven.

Het zal een investering zijn dat je er weer makkelijk kunt uithalen. 

En mocht je het toch niets vinden dan heb je altijd nog recht op een 30 dagen niet goed geld terug garantie. 


Ik wil nu starten met de High Ticket Dropship Academy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Gerelateerde blogs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest