Geld Verdienen met Affiliate Marketing | in 4 Stappen + TIPS!

door | jan 28, 2020 | Affiliate Marketing | 0 Reacties

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Geld verdienen met Affiliate Marketing is een prachtige manier om online passief geld te verdienen. In dit artikel zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je online geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Na dit artikel weet jij exact wat de beste affiliate niches, affiliate producten en affiliate platformen zijn om bezoekers en verkopen te realiseren. Ik raad je dan ook aan om dit artikel te lezen als je serieus aan de slag wilt gaan met affiliate marketing.

Ga na het lezen van dit artikel dan ook gelijk actie ondernemen. Lees je dit artikel en doe je het vervolgens niet, dan is het eigenlijk nutteloos om dit artikel te lezen.

Ik wil je eerst even vertellen wat affiliate marketing is, waarom ik van affiliate marketing hou en wat de voor en nadelen zijn. Weet je dit al of heb je geen zin om dit te lezen? Ga dan gelijk naar de 4 stappen om te beginnen met affiliate marketing.

Wil je na deze 4 stappen met affiliate marketing doorgaan en een meester in affiliate marketing worden?  Dan kan ik je de cursus affiliate marketing meesterschap van Robert Jansen aanraden. 


14 dagen gratis de Affiliate Marketing Meesterschap proberen!

Overzicht Artikel

Wat is Affiliate Marketing?

Het eerste wat ik je wil vertellen is wat Affiliate Marketing precies is. Ik wil je dit laten zien aan de hand van één van mijn affiliate websites.

Eén van mijn websites waar ik affiliate marketing op toe pas is de website www.parfumgeur.nl. Met deze website verdien ik op het moment van schrijven 500 euro per maand en dat loopt gestaag omhoog.

Op de website geef ik reviews over verschillende parfums (parfum is één van mijn passie’s).

Op de foto hieronder zie je een zeer populaire geur die door veel vrouwen gedragen worden. Zoals je ziet krijg je de beste deal op Bol.com

Zodra een bezoeker op de knop van de foto drukt wordt deze doorgestuurd naar de productpagina van Bol.com en krijg ik een commissie wanneer de klant het product koopt.

Stel dat een bezoeker het product niet koopt, maar later alsnog besluit het product aan te schaffen dan ontvang ik alsnog een commissie.

Echter moet ik er wel bij zeggen dat hier een maximale tijdsperiode aan vastzit, dit verschilt per affiliate programma.

Zo heeft Bol.com een tijdsperiode van 5 dagen, binnen deze periode moet de bezoeker een product kopen om een commissie te ontvangen. 

Maar er zijn ook bedrijven die een periode van 100 dagen hanteren. In dat geval kan je met een klik van 99 dagen geleden nog een commissie ontvangen. 

Je hoeft een link op je website nooit te veranderen zolang het programma en product van het bedrijf actief is. Een link die je 2 jaar op je website hebt staan zal nog steeds actief zijn en sales opleveren wanneer iemand op de link klikt en een product aanschaft. 

Uiteindelijk is het dus een win win situatie voor de affiliate en het bedrijf. Want het bedrijf betaalt pas aan de affiliate wanneer deze een sale realiseert voor het bedrijf en de affiliate verdient geld zonder de stress en druk te voelen van een bedrijf. 

De hoeveelheid commissie wat je ontvangt, ligt aan het percentage en de prijs van het product. Dit verschilt per affiliate programma. Zo ontvang je bij Bol.com 3% tot 8% commissie terwijl dit bij Notino 2% tot 10% commissie.

Je kunt in principe elk product op de wereld promoten en geld mee verdienen, vrijwel alle grote bedrijven hebben een affiliate programma waar jij producten voor kunt promoten, denk aan Coolblue, Wehkamp, Amazon, Verzekering maatschappijen, Reisbureaus en ga maar door.

Je kunt heel makkelijk vinden of een bedrijf een affiliate programma heeft door naar Google te gaan en vervolgens op de naam van het bedrijf te zoeken met het woord affiliate er achter. 

Waarom kies ik voor Affiliate Marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing, voor mij persoonlijk is er geen betere manier om via het internet geld te verdienen en een vrij leven te creëren. De voordelen van Affiliate Marketing zijn:

Je hoeft alleen producten te promoten

Affiliate Marketing is één van de verdienmodellen waarbij je daadwerkelijk een passief inkomen kunt opbouwen. Je bent namelijk de affiliate en niet het bedrijf, dit betekent dat jij geen producten hoeft te verzenden, geen retours ontvangt, niks te maken hebt met de klantenservice en je hoeft geen eigen producten of services te creëren. 

Dit bespaart een hoop gedoe, ellende en hoofdpijn. Ik ben het type die zo min mogelijk gedoe wilt.

Ik verdien mijn geld terwijl ik slaap door alleen maar een goed product te promoten en heb verder nergens mee te maken en hoef ook niks meer te doen.

Ja het klinkt een beetje lui, maar dit is toch stiekem wat iedereen wil?

Zonder investering beginnen met affiliate marketing

Je kunt zonder grote financiële investering al beginnen met affiliate marketing. Je zou zelfs kunnen beginnen zonder 1 euro uit te geven.

 Ik adviseer wel om te beginnen met een website als je wil geld verdienen met affiliate marketing en een business wil opbouwen, dat kost natuurlijk een paar tientjes per jaar, maar dat is het dan ook wel qua investering. 

Je kunt zo weinig mogelijk investeren als je wilt, want aan het einde van de dag ben je een affiliate en heb je geen productuitgaven.

Wanneer je een product verkoopt als affiliate van bijvoorbeeld bol.com of welk bedrijf het ook mag zijn, ben jij slechts de doorgever en daarvoor word je beloont met een commissie. 

Het enige wat voor jou belangrijk is dat je bezoekers naar je website trekt en dat ze klikken op jouw links en vervolgens product(en) kopen op de webshop of dienst waar ze naar toe gelinkt worden.

Overal ter wereld kun je dit werk doen

Je bent niet gebonden aan een regio of een werkplek waar je altijd moet zijn om geld te verdienen met affiliate marketing. Je kunt werkelijk overal ter wereld werken aan je affiliate marketing business zolang je maar de beschikking hebt over een laptop en internet verbinding.

Mijn droom is uiteindelijk om naar Spanje te verhuizen voor de helft van het jaar. Omdat ik van affiliate marketing mijn werk heb gemaakt weet ik dat dit qua werk geen enkel probleem zal worden.

Je hebt geen verplichtingen en verantwoordelijkheden naar anderen

Als er iets is waar ik niet veel zin in heb, is als iets verplicht is. Gelukkig heb je bij affiliate marketing alle vrijheid en hoef je met niemand rekening te houden. Je doet wat jezelf wilt en hebt verder met niemand iets te maken. 

Vrijheid

De vrijheid die je krijgt met affiliate marketing mits je natuurlijk goed gaat verdienen voelt fantastisch. Je hoeft niet om 8 uur je auto in te stappen om naar je werk te gaan.

Je hoeft geen klanten te helpen in je winkel en je hoeft niet aan je baas te vragen of je een middag vrij kan krijgen omdat je naar de tandarts moet.

Je kunt voor jezelf bepalen wanneer je gaat werken, wanneer je vrij neemt of zelfs op vakantie gaat. 

De nadelen van affiliate marketing

Zoals ik al gezegd heb, vind ik affiliate marketing het fijnste verdienmodel op het internet. Maar natuurlijk heeft ook affiliate marketing zo zijn nadelen. 

Kan lang duren voordat je geld verdient met affiliate marketing

Het kan lang duren voor dat je geld gaat verdienen en het kan soms jaren duren voor dat je genoeg geld verdient om ervan te kunnen leven.

Het ligt vooral aan de hoeveelheid energie en tijd dat je in affiliate marketing stopt hoe snel je een fulltime inkomen kunt opbouwen.

Sommige mensen verdienen na 3 maanden hun eerste euro, terwijl anderen al 2000 euro per maand verdienen.

Affiliate Marketing is dus ook absoluut geen snel rijk worden methode, je zult in het begin keihard moeten werken, om uiteindelijk de vruchten ervan te plukken.

De inkomsten kunnen instabiel zijn

Wanneer je voor een werkgever werkt weet je altijd dat je hetzelfde per maand zult verdienen. Bij affiliate marketing werkt dit niet zo.

Wanneer je een periode wat minder bezoekers via Google krijgt is het mogelijk dat je minder geld verdient. Hou hier goed rekening mee, maar focus je er ook niet teveel op.

Als je jouw affiliate marketing website(s) constant zal uitbreiden met goede content zal je op de lange termijn steeds meer bezoekers krijgen, kliks krijgen en uiteindelijk meer geld verdienen. 

Product stopt ermee

Stel je voor dat je een product promoot, waar je veel geld aan verdient vanuit het niets stopt? Het gevolg is dat je geen geld meer verdient aan dit product en een deel van je inkomsten verliest.

Daarom is het belangrijk om niet een website te maken dat puur voor één product gebouwd is.

Zorg ervoor dat je meerdere producten gaat promoten en ga zodra je website goed loopt beginnen met een nieuwe website in eventueel een andere niche met producten.

Op deze manier zul je in het geval een product stopt, dit kunnen opvangen met andere producten die je promoot. 

Geld Verdienen met Affiliate Marketing in 4 stappen

Stap 1: Een niche kiezen

Het eerste wat je moet doen is een niche kiezen, in elke niche kan in theorie goed geld verdient worden, denk bijvoorbeeld aan de afvalbranche of vakantiebranche.

Zo als je eerder in het artikel hebt kunnen lezen verdien ik onder andere geld met het promoten van parfum.

Maar wat is de niche waar je het meeste geld mee kunt verdienen? De niche waar je het meeste mee kunt verdienen zijn software en digitale producten.

De reden waarom je veel geld kunt verdienen met software en digitale producten is omdat het in principe maar één keer gemaakt hoeft te worden door het bedrijf.

Het kan daarna oneindig verkocht worden aan klanten zonder dat het bedrijf kosten moet maken.

Digitale en software producten bieden vaak rond de 30% tot 40% commissie dit maakt het ontzettend aantrekkelijk voor affiliates om dit soort producten te promoten.

Dit is met parfum en t-shirts niet het geval. Dit zijn producten waar bedrijven steeds weer in moeten investeren en het zijn producten die over het algemeen minder kosten en dus minder marge op zit. 

Voorbeeld: Ik verdien ongeveer 1 tot 20 euro per commissie wanneer iemand parfum koopt op mijn affiliate site. 

Wanneer ik een digitaal product verkoop zal de commissie in veel gevallen rond de 200 euro zitten.

Maandelijks hoef ik maar 5 digitale producten te verkopen om 1000 euro te verdienen, je ziet dus wel dat het promoten van software en digitale producten zeer lucratief kan zijn. 

Nog een voordeel met het verkopen van digitale producten is dat sommige een maand abonnement hebben.

In het geval jij een verkoop realiseert en de klant een maand abonnement aanschaft voor meerdere maanden dan verdien jij elke maand een commissie.

Dit is nu eens passief inkomen want je verdient misschien maanden lang geld aan één klant die ooit op een affiliate link van jou heeft geklikt. 

Stap 2: Producten kiezen

Zodra je een niche hebt gekozen is het tijd om producten te kiezen die bij jouw niche passen. Er zijn ontzettend veel verschillende producten ongeacht welke niche je zult kiezen. 

Het is belangrijk om alleen producten te promoten die zich bewezen hebben en affiliaties geld mee verdienen.

Dit betekent waarschijnlijk ook dat het bedrijf investeert in hun affiliate programma om jou alle materiaal en kennis te geven om hun product succesvol te promoten. 

Lang niet alle affiliatieprogramma’s zijn goed. Er zijn veel bedrijven die totaal niet geven om hun affiliates en affiliate programma.

Affiliates krijgen bijvoorbeeld laat of helemaal niet uitbetaald. Er zijn soms problemen met de tracking, met als gevolg dat al jouw kliks niks uitbrengen. Hier wil je dus ver van weg blijven. 

Gelukkig zijn er ook heel veel affiliateprogramma’s die zich bewezen hebben en honderden tot duizenden euro’s per maand opleveren voor affiliates en dat door maar één product van een affiliate programma te promoten. 

Affiliate Netwerken

Veel affiliate programma’s bevinden zich onder een affiliate netwerk. Dit is voor een affiliate handig omdat veel affiliate programma’s op die manier bij elkaar zitten. De meest bekende en belangrijke affiliate netwerken in Nederland zijn:

 • Daisycon
 • Paypro
 • Tradetracker
 • Awin

De meeste affiliateprogramma’s van bedrijven in Nederland zitten onder één van deze affiliate netwerken. Meestal kun je op de website van het bedrijf zien of ze een affiliateprogramma hebben en bij welke affiliatenetwerk hun programma zit aangesloten. 

Zit het affiliateprogramma met producten die jij wilt promoten bij Daisycon, dan zul je een account moeten aanmaken bij Daisyon, dit is gratis.

Vervolgens zoek je het affiliateprogramma op van het bedrijf waarvan jij de producten wilt promoten en je meld je aan voor hun programma. 

Daarna zul je in veel gevallen eerst gekeurd worden voordat je word toegelaten voor hun programma. Sommige bedrijven zullen je zonder keuring toelaten.

Daisycon

Daisycon is één van de grootste affiliatenetwerken van Nederland. Het staat vooral bekend om zijn online vergelijkers voor verzekeringen, telecom en energie.

Veel verzekering, energie en telecom bedrijven zitten dan ook bij Daisycon. Maar dat is niet het enige, hieronder zie je een kleine greep van affiliate progamma’s die je kunt vinden bij Daisycon:

 • Corendon (Reizen)
 • D-Reizen (Reizen)
 • nl (Auto’s en Motoren)
 • nl (Auto’s en Motoren)
 • 50plusmatch (Dating)
 • Elitedating (Dating)
 • Deck BV (Financiën en verzekeringen)
 • Bunq INT (Financiën en verzekeringen)
 • nl (Erotiek)
 • nl (Erotiek)
 • nl (Games)
 • G2A.nl (Games)
 • com (Gezondheid)
 • nl (Gezondheid)
 • Vriendenloterij (Loterijen)
 • Bankgiro Loterij (Loterijen)
 • Bristol (Mode)
 • VanHaren schoenen (Mode)
 • Oxxio Telecom (Telecom)
 • nl (Telecom)
 • NHBO NL (Werk & Opleiding)
 • NHA Thuisstudies (Werk & Opleiding)
 • com (Wonen, Thuis en Tuin)
 • nl (Wonen, Thuis en Tuin)

Door je aan te melden bij Daisycon kun je alle affiliate progamma’s bekijken door naar campagnes te gaan. 

Je vind verder uitgebreide statistieken en kunt gebruik maken van een voorschotsregeling om sneller uitbetaald te krijgen. Je hebt bij Daisycon ook de mogelijkheid om je te laten uitbetalen met Bitcoin

Aanmelden bij Daisycon

Paypro

Paypro is een populair affiliate netwerk dat zich richt op E-books en Digitale producten zoals cursussen.

Aanmelden bij Paypro is heel makkelijk en je kunt direct beginnen met het promoten van producten zonder dat je eerst goedgekeurd moet worden.

Je kunt aan de hand van de scores van een product zien of het goed scoort. Producten met een score van boven de 100 zijn producten die het goed doen en je dus gerust kunt promoten.

Aanmelden bij Paypro

Tradetracker

Tradetracker is één van de grootste affiliate netwerken van Nederland en actief in maar liefst 27 landen.

Het bevat een groot diversiteit aan adverteerders. In iedere niche is er wel een campagne te vinden die bij jou matcht.

Tradetracker beschikt verder over de meest geavanceerde software om jouw statistieken te bekijken en je resultaten te analyseren en de juiste informatie hieruit te halen. Om alles te optimaliseren zodat jij meer producten met succes kunt promoten.

Een scala aan toonaangevende bedrijven zit aangesloten bij Tradetracker. Een aantal hiervan zal ik hieronder benoemen:

 • nl (Reizen)
 • nl (Reizen)
 • nl (Auto’s en Motoren)
 • nl (Auto’s en Motoren)
 • nl (Dating)
 • nl (Dating)
 • nl (Financiën en verzekeringen)
 • nl (Financiën en verzekeringen)
 • nl (Erotiek)
 • nl (Erotiek)
 • nl (Games)
 • nl (Games)
 • nl (Gezondheid)
 • CBDolie-shop.nl (Gezondheid)
 • nl (Loterijen)
 • nl (Mode)
 • nl (Mode)
 • nl (Telecom)
 • nl (Telecom)
 • nl (Werk & Opleiding)
 • nl (Werk & Opleiding)
 • nl (Wonen, Thuis en Tuin)
 • nl (Wonen, Thuis en Tuin)

Tradetracker heeft rond de 1600 verschillende campagnes, je hebt dus genoeg keuze en zal altijd iets vinden wat bij jouw niche past. 

Aanmelden bij Tradetracker

Awin

Awin voorheen Zanox is een Duits affiliate bedrijf, met maar liefst 900 werknemers. Het bedrijf is actief over heel Europa.

Je vind er meer dan 13,000 verschillende adverteerders, waarvan er op dit moment 554 uit Nederland komen.

Ook hier kun je werkelijk allerlei producten vinden om te promoten binnen jouw niche.

 • Alpine Hearing NL (Reizen)
 • Topic Travel NL (Reizen)
 • Wij Kopen Auto’s Nl (Auto’s en Motoren)
 • Banden NL (Auto’s en Motoren)
 • Ditzo NL (Financiën en verzekeringen)
 • FBTO NL (Financiën en verzekeringen)
 • Artrosespecialist NL (Gezondheid)
 • Hielspooroplossing NL (Gezondheid)
 • Moda Italia NL (Mode)
 • Outfittery NL (Mode)
 • Douglas NL (Cosmetica)
 • ICI Paris NL(Cosmetica)

Aanmelden bij Awin

Stap 3: Platform kiezen

Nu is het tijd om te kiezen voor een platform om producten te promoten. Platformen die je kunt gebruiken voor affiliate marketing zijn YouTube, E-mailmarketing en natuurlijk het hebben van een eigen website.

Ik adviseer om te starten met een eigen website, dit kost maar een paar tientjes en is het makkelijkste om te doen.

Zodra je veel bezoekers genereert op je website kun je beginnen met YouTube of E-mailmarketing. Op deze manier zul je een funnel creëren wat voor meer sales zal zorgen.

In het begin zal je veel content moeten schrijven en bovendien veel geduld moeten hebben om bezoekers te genereren en sales te maken.

Nu kun je dit proces versnellen door te investeren in advertenties. Dit kan met facebook en Google advertenties, het kost geld, maar wanneer je dit goed toepast, zal het je geld opleveren. 

Stap 4: Schrijf content over de producten

Wanneer je jouw niche en producten hebt gekozen is het tijd om er content over te schrijven. Ik zal je een voorbeeld geven van mijn eigen website.

Ik heb hier een artikel geschreven over de top 10 vrouwengeuren met daaronder de prijzen van de geur bij verschillende webshops. Ik beschrijf hier hoe de geuren ruiken en hoelang het op je huid blijft. 

Ik hoef deze content maar eenmalig te schrijven en pas het 1 keer per jaar aan met een aantal andere geuren.

En dat is wat ik zo prachtig vind aan affiliate marketing, het blijft op je website staan en je krijgt jaren achter elkaar kliks en verkopen via een blog artikel als deze zonder dat je iets hoeft te doen. Dat is wat een passief inkomen is. 

Je begrijpt dus ook wel dat je op de lange termijn wanneer je een fulltime inkomen verdient met affiliate marketing nog maar een paar uur per week aan je website of YouTube hoeft te werken.

De content is namelijk al aanwezig en het is nu puur een kwestie van opschalen om nog meer te verdienen. 

Het schrijven van reviews over producten doet het altijd goed. Bezoekers die op deze artikelen terecht komen zijn mensen die geïnteresseerd zijn in het product.

Ze overwegen om het product te kopen, jij bent in principe hun beslissende factor of ze het product gaan aanschaffen of niet. 

Je kunt dit overigens op dezelfde manier toepassen met het maken van YouTube video’s.

Geld verdienen met affiliate marketing Tips

Tip 1: Kies producten uit die goed scoren en veel commissie opleveren.

Zoals ik al eerder gezegd heb, kun je over het algemeen het meeste verdienen met software of digitale producten, ook verzekeringen belonen je met een hoge commissie.

Wanneer je veel geld wil verdienen is het dan ook handig om iets met deze niche te gaan doen.

Want het is makkelijker om 1000 euro per maand te verdienen binnen deze niche dan wanneer je kleding promoot. 

Stel dat je zou voetballen dan wil je het liefst voetballen bij FC Barcelona en niet bij FC Groningen.

FC Barcelona is namelijk van het hoogste niveau en je verdient er veel meer. Dit wil je ook met Affiliate Marketing, producten promoten die het meeste zullen opleveren. 

Tip 2: Kies een niche/product waar je een passie voor hebt

Heb je een passie voor iets? Kijk dan of je daar iets mee kunt doen. Ben je een boekenliefhebber? Schrijf dan een blog over boeken en promoot deze boeken vervolgens. 

Ben je een liefhebber van auto’s? Schrijf dan een blog met alleen maar over auto’s.

Zelf heb ik dit ook gedaan door te starten met mijn parfum website. 

Het voordeel hiervan is dat het niet als werk voelt omdat het een hobby is. Daarom is het vrij makkelijk om content te schrijven, omdat je er veel van weet en tenslotte leuk vindt. 

Het levert misschien niet altijd veel op qua commissies. Maar uiteindelijk zul je er op de lange termijn wel een aardig zakcentje mee kunnen verdienen.

Tip 3: Kies producten waar je zelf in gelooft en past binnen jouw niche

Een veel gemaakte fout is dat mensen producten kiezen puur omdat het veel oplevert, terwijl het niet relevant is voor de doelgroep. Dit is niet de bedoeling en zal meer kwaad dan goed doen voor je website.

Promoot alleen producten waar je 100 procent in gelooft, hierdoor zul je overtuigender content schrijven en bezoekers zullen dit ook opmerken en eerder overtuigd zijn om het product aan te schaffen. 

Tip 4: Wordt zelf adverteerder in plaats van publisher

Heb je een eigen product of dienst, of denk je er over na om een eigen product of cursus te maken?

Kijk dan of je affiliate marketing juist andersom kunt toepassen door affiliates jouw product te laten promoten. 

Tip 5: Koop de Affiliate Marketing Meesterschap van Robert Jansen

Na het lezen van dit artikel kun jij geld verdienen met affiliate marketing, maar wanneer je serieus geld wil verdienen met affiliate marketing en er alles uit wil halen, raad ik je aan om de Affiliate Marketing Meesterschap te proberen.

Robert Jansen is de maker van de cursus, hij is een expert op het gebied van affiliate marketing en laat je in de cursus exact zien wat hij doet, zodat jij net als hem ook een vrij leven kan leiden dankzij het internet. 

Als je het risico wilt voorkomen dat je maandenlang aan iets werkt dat niets zal opleveren, kan ik je de cursus van Robert Jansen van harte aanraden.

Je kan zijn cursus met een proeftijd van maar liefst 14 dagen gratis proberen zonder vooraf te betalen. Je betaalt pas als je enthousiast bent en na 14 dagen verder wil met de Affiliate Marketing Meesterschap.


Ik wil de Affiliate Marketing Meesterschap 14 dagen gratis proberen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Gerelateerde blogs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest