Wil je een eigen webshop beginnen? Super, want we kopen steeds meer online en ondanks dat er al veel webshops zijn is er nog genoeg ruimte om een webshop te beginnen en daar grof geld mee te verdienen.
Nou lijkt het misschien lastig om een online webshop te beginnen, maar geen zorgen, het goede nieuws is dat je niet veel geld, tijd of technische kennis nodig hebt om een online winkel te bouwen. Want tegenwoordig zijn er een aantal E-commere platformen die veel werk uit handen zullen nemen.
E-commerce platformen zijn de makkelijkste, goedkoopste en snelste manier om een online winkel te bouwen. Enkele goede platformen om snel een webshop te beginnen zijn phoenix, shopify, mijnwebwinkel, lightspeed, magento en woocommerce.
Nou hebben al deze platformen voor en nadelen waar ik later op terug zal komen.
Want voordat je een keuze maakt tussen deze platformen, is het belangrijk dat je eerst een goed plan hebt. Wees gerust dit is niet eens zo moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je weet wat je doet.
In 8 stappen zal ik alles met je doornemen zodat een webshop beginnen een stuk eenvoudiger zal worden.
Stap 1: Bouw de fundering van je webshop
Dit is misschien het meest vervelende werk, maar wel het belangrijkste want zonder een goede fundering zal je webshop uiteindelijk gaan mislukken en omvallen.
Daarnaast helpt het leggen van een goede basis je webshop en bedrijf van het begin of aan te optimaliseren omdat je exact zal weten waar je mee bezig bent in plaats van dat je maar wat doet. Ook zal het makkelijker worden wanneer je cruciale beslissingen moet nemen voor je webshop.
Het eerste wat je dan ook moet doen is het opzetten van een businessplan.
Wat is je business plan?
Voordat je een webshop gaat beginnen is het goed om een enkele vragen aan jezelf te stellen. Het zijn vrij simpele en logische vragen.
Enkele vragen die je aan jezelf moet stellen zijn:
Waarom wil je dit bedrijf starten?
Is er momenteel een gat in de markt?
Welk probleem los je op voor jouw klanten?
Hoe helpt je product dit probleem voor klanten op te lossen?
Wat ga je verkopen?
Aan wie ga je deze artikelen verkopen? (d.w.z., wie is je doelgroep?)
Wat is je unique selling point of concurrentievoordeel? (d.w.z., Waarom zouden je klanten jou kiezen boven een concurrent?)
Wat is je budget en hoeveel heb je nodig om je webshop te runnen?
Hoe ga je je producten op de markt brengen?
Heb je een marketingplan?
Door de bovenstaande vragen aan jezelf te stellen zal je een goed beeld hebben van je business plan.
Maak het jezelf niet te moeilijk
Je hebt nou al deze punten hier boven doorgenomen, maar het hoeft echt niet allemaal perfect te zijn en ga ook niet teveel rekenen met wat kan wel en wat kan niet, maar zorg er gewoon voor dat je snel gaat beginnen. En begin klein ongeacht je budget.
Wanneer je webshop online staat hoeft echt niet alles perfect te zijn, want wie weet ben je wel een jaar bezig met het opzetten van een business plan dat tot in de perfectie is. Maar wat als de markt toch niet zo behoefte heeft aan jouw product(en)? Dan heb je een jaar weggegooid.
Want soms denk je nou eenmaal dat je een goed product hebt, maar is het eigenlijk een stom idee of ervaar je een probleem dat jij alleen hebt en dus alleen voor jezelf oplost.
Dus ga er gewoon voor, hoor alle negatieve kritieken die je krijgt, doe er wat mee en verander het. Dit is uiteindelijk hoe je een goede bedrijf en webshop bouwt. Grote bedrijven en webshops zijn ook klein begonnen en hebben ook fouten gemaakt. Maar door te leren van fouten en daar wat aan te doen ga je succesvol worden.
Enkele andere belangrijke dingen..
Een zeer belangrijk onderdeel van je webshop is de logistiek van je webshop, denk aan voorraad, verzending en retourneren van je producten.
Wanneer je begint met een webshop is het verstandig om te beginnen met een paar kernproducten waarvan je denkt/zeker weet dat het goed gaat lopen, daarnaast hoef je niet veel producten in te kopen waardoor je niet in één keer een grote investering hoeft te maken.
Dit maakt het minder ontmoedigend om te beginnen en verhoogt de kansen om je webshop op tijd te lanceren in plaats van te wachten tot alles is toegevoegd.
Vervolgens moet je denken aan prijzen van je artikelen. Wat zijn de inkoopprijzen en voor hoeveel verkoop je jouw producten op je webshop zodat je een leuke marge overhoud.
Ook niet onbelangrijk zijn de verzendkosten die je moet berekenen. Hoeveel ga je in rekening brengen voor de verzending? Biedt je gratis verzending aan klanten, biedt je gratis verzending aan vanaf een minimum bedrag of helemaal niet?
In het geval je verzendkosten rekent is het belangrijk om het zo laag mogelijk te houden anders zal je de meeste potentiële klanten afwijzen.
De statistieken laten zien:
- 36% van de online shoppers verlaten hun winkelwagen vanwege de verzendkosten
- 64% van de ondervraagde consumenten zei dat de verzendkosten “sterk” van invloed zijn op hun aankoopbeslissingen.
- Klanten die gratis verzending ontvangen, meldden een “algemene klanttevredenheidsscore die 10% hoger was”.
Voordat je begint met het aanbieden van gratis verzending aan iedereen, moet je niet vergeten dat deze bijbehorende kosten ook moeten meegenomen worden in de prijs die je gaat berekenen aan klanten.
Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je prijzen hierdoor veel te hoog gaan worden, je moet er een goede balans in vinden.
Veel webshops hebben een gratis verzending vanaf 25 euro of 50 euro. Dit zorgt ervoor dat consumenten vaker 2 producten kopen en je de verzendkosten makkelijk kunt opvangen en toch nog genoeg marge op je producten hebt en geld verdient.
En wat als mensen een product(en) retour willen sturen kunnen ze het dan gratis retour sturen of moeten ze de kosten hiervoor zelf betalen. Het beste is om je klanten voor de kosten op te draaien vooral wanneer je net begint.
Verkopen via Bol.com
Ben je tot de conclusie gekomen dat je helemaal geen zin hebt in het logistieke proces en wil je alleen maar je producten verkopen? Geen probleem. Je kunt namelijk al je producten verkopen via Bol.com. Bol.com zal vervolgens het hele logistieke proces voor zich nemen plus de marketing.
Bol.com heeft 4 miljoen bezoekers per maand die allemaal iets willen kopen, het zijn allemaal warme bezoekers die misschien wel jouw product willen kopen. Bol.com krijgt een klein gedeelte van de marge dat jij verdient op jouw product(en) wat natuurlijk vrij logisch is als je kijkt wat ze jou uit handen nemen.
Omdat je alleen maar je producten hoeft te plaatsen op Bol.com en de producten naar Bol.com hoeft te verzenden bespaart het je ontzettend veel tijd en kun je sneller geld gaan verdienen.
Dit klinkt natuurlijk ideaal echter zitten er ook een paar nadelen aan. Zo is Bol.com groot met allerlei producten waardoor het lastig kan zijn om tussen de producten te komen. Zorg er dan ook voor dat je iets unieks hebt te verkopen.
Ook is het lastiger om een merk op te bouwen als je alleen producten verkoopt via bol.com. Wat je natuurlijk kunt doen is eerst je producten verkopen via bol.com en daarnaast een eigen webshop maken met je producten.
Lijkt het je nou interessant om producten te verkopen via bol.com? Neem dan eens een kijkje bij de Bol Masterclass van Jia Ruan. Hij verkoopt alleen maar producten via Bol.com en verdient daar duizenden euro’s per maand mee. In zijn masterclass laat hij exact zien hoe hij dit voor elkaar krijgt.
Of
Bekijk mijn review over de Bol Masterclass.
Dropshipping
Wil je wel een eigen webshop met een domeinnaam en merk, maar wil je niet je producten verzenden? Dan is dropshipping een interessante manier om geld te verdienen met je webshop.
Bij dropshipping hoef je namelijk niet je producten te verzenden want dit gaat via de groothandel. Oftewel wanneer jij een product op je webshop verkoopt, geef je dit door aan de groothandel met de adresgegevens van je klant. Je groothandel verstuurt het product vervolgens naar jouw klant.
Een ander voordeel hiervan is dat je geen voorraad hoeft in te kopen. Je hoeft dus geen grote investering te maken en loopt minder risico in het geval je producten niet verkopen.
Het nadeel van dropshipping is dat de groothandel wel een percentage van het bedrag of administratie kosten rekent. Daardoor zul je minder marge overhouden of in het ergste geval niks overhouden. Wat je in dit geval kunt doen is je prijzen verhogen, echter zul je in veel gevallen duurder zal zijn dan je concurrenten.
Bij duurdere producten is dit probleem minder omdat er meer marge op zit en je daarom de percentages of administratie kosten makkelijk kunt opvangen.
Echter zit hier ook weer een nadeel aan want stel je verkoopt luxe horloges van 1000 euro of meer en je klant stuurt een horloge retour dan zit jij met de horloge, maar bovendien moet je het bedrag van 1000 euro terug betalen. In dit geval is het belangrijk om een startkapitaal van een paar duizend euro te hebben om dit op te kunnen vangen.
Maar dropshipping is een manier die veel webshops toepassen en niet zonder verdienste want menig dropshipper is hier zeer succesvol mee. Zo ook Joshua Kaats, Joshua is één van de eerste personen in Nederland die een paar jaar geleden is begonnen met dropshipping.
Hij is hier zeer succesvol mee geworden en heeft nu alle vrijheid van de wereld. Wil jij dit ook?
Ik heb zijn cursus ook gevolgd en heb er een review over geschreven.
Bekijk hier mijn review over de Dropship Academy.
Stap 2: Kies een goede domeinnaam uit
Eén van de makkelijkste stappen is het kiezen van een goede domeinnaam. Dit is het adres van je webshop. Je kunt een domeinnaam op verschillende websites registreren zoals strato, versio, maar ook op sommige E-Commerce platformen. Zelf heb ik al mijn domeinnamen geregistreerd staan bij strato omdat ze vrij goedkoop zijn met domeinnamen.
Wanneer je een domeinnaam kiest voor je webshop is het belangrijk om aan een aantal punten te denken. Het zal namelijk jouw webshop en bedrijf prestenteren. Een domeinnaam moet voldoen aan de volgende punten:
- Makkelijk te spelen
- Makkelijk te onthouden
- Het keyword waar jij op target voor je webshop (niet vereist maar wel bonus)
Stel dat jij grasmaaiers wilt verkopen dan zou www.grasmaaiers.nl het perfecte domeinnaam zijn. Google ziet dat het woord grasmaaiers in de domeinnaam staat, waardoor je meer kans hebt om hoger te ranken op het zoekwoord grasmaaiers.
Je wilt je domeinnaam wel zo kort mogelijk houden. Omdat het makkelijk te onthouden is en het staat professioneler. Want ga je een domeinnaam herinneren met 4 tot 5 woorden? Waarschijnlijk niet. En het lijkt erop dat google korte domeinnamen sneller omhoog rankt dan lange domeinnamen.
Stap 3: Vind de juiste E-commerce platform
Wil je een eigen webshop met een eigen domeinnaam? Gelukkig heb je geen enkele tot weinig technische kennis nodig om een webshop online te zetten. Bij sommige van de onderstaande platformen hoef je geen enkele verstand van programmeren en css te hebben en heb je binnen no time je eigen website online staan.
Mijn Webwinkel
Mijn webwinkel is een solide en simpele e-commerce platform waarbij je binnen enkele uren een nette en professionele webshop online hebt staan. Mijn Webwinkel heeft zich in de laatste jaren flink verbeterd waardoor er steeds meer mogelijkheden zijn.
Voor 24 euro,- per maand heb je een webshop online staan met een maximum van 2500 producten. Het mooie van Mijn Webwinkel is dat je het met veel modules kunt koppelen. Denk aan een boekhouding programma, Myparcel om je pakketjes te verzenden en Klarna om mensen achteraf te laten betalen. Voor een aantal van deze modules betaal je wel een paar euro extra per maand.
Het nadeel van dit pakket is dat je onder in je webshop ziet staan dat de webshop via het platform Mijn Webwinkel is gebouwd en enkele beperkingen heeft.
Wanneer je het pro pakket kiest bij Mijn Webwinkel is je webshop helemaal reclame vrij. Je hebt ook meer vrijheid om je template aan te passen en je kunt bovendien onbeperkt producten plaatsen. De kosten van dit pakket zijn 49 euro,- per maand.
Omdat Mijn Webwinkel gericht is op de Nederlandse markt krijg je 100% support in het Nederlands. Dit is wel fijn als je ergens niet uit komt.
Heb je geen technische kennis en wil je een simpele webshop waar jij snel je producten wilt verkopen? Dan is mijn Webwinkel een prima keuze. Ik zou beginnen met het standaard pakket van 29 euro,- per maand. Je kunt later nog altijd opschalen naar het pro pakket.
Lightspeed
Lightspeed is een online E-commerce platform dat beschikbaar is in meerdere talen en landen. Echter is het een Nederlands product en daarom ook vooral gericht op de Nederlandse markt.
Lightspeed is uitgebreider dan Mijn Webwinkel, en net als Mijn Webwinkel gebruiksvriendelijk. Je hebt geen enkele technische kennis nodig om het systeem te begrijpen.
Enkele voordelen van Lightspeed is het kassa systeem. Wanneer je een fysieke winkel hebt bespaard je dit een hoop ellende. Je voorraad wordt centraal beheerd zodat je klanten kunnen winkelen waar en wanneer het hen uitkomt, zowel online als offline.
Lightspeed is ook zeer geschikt als je internationaal wilt gaan met je webshop. Lightspeed is in 14 talen beschikbaar, en je kunt klanten af laten rekenen met verschillende valuta’s, daarnaast past het de verzendmogelijkheden aan op het land van de klant.
Enkele andere voordelen van Lightspeed is het spaarsysteem, een live chat, een countdown timer, retoursysteem en koppelingen met derde partijen.
Lightspeed heeft ook enkele nadelen, zo is het aanpassen van je design beperkt net als de navigatie van de de blog op je webshop.
Verder is Lightspeed ook zeer aan de prijzige kant. De prijzen beginnen vanaf 49 euro,- en dan heb je maar de mogelijkheid tot 250 producten en je mist functionaliteiten zoals een filter, blog en de mogelijkheid om international te gaan.
Je zult dan ook al snel tegen dingen aanlopen en moeten overgaan tot het pakket van 89 euro,-. En wil je je pakket nog meer uitbreiden dan moet je 189 euro,- per maand betalen.
Ben je niet technisch, maar wil je wel vrijwel alle opties voor een professionele webshop? Dan is Lightspeed een uitstekende keuze, echter moet je er wel een flinke prijs voor betalen.
Shopify
Shopify is misschien wel de meest populaire E-Commerce over de hele wereld. Dit platform wordt veel toegepast bij dropshipping. Het is een gebruiksvriendelijke platform met een professioneel team op de achtergrond zodat je er zeker van kunt zijn dat je website altijd goed draait.
Er is een 24/7 klantenservice echter is dit wel alleen in het Engels, wel is de service van super hoge kwaliteit.
Shopify zorgt ervoor dat je website altijd snel en goed beveiligd is. Je kunt onbeperkt bezoekers op je website krijgen zonder dat het invloed krijgt op de performance van je webshop.
Je hebt keuze uit veel verschillende templates die jezelf kunt aanpassen. Echter kan het aanpassen wel zeer lastig zijn en het verhoogd het risico om gehackt te worden.
De nadelen van shopify is dat het geen goede blog platform heeft ingebouwd en het opstarten van de installatie verloopt vrij traag. Ook kan Shopify aan de zeer prijzige kant zijn. Voor het goedkoopste pakket betaal je 29 dollar.
Maar wanneer je website groeit loop je al snel tegen een aantal dingen aan en moet je je pakket upgraden. De kosten hiervoor zijn niet mals, het duurste pakket is namelijk 299 dollar per maand.
Magento
Magento is een open source platform en wordt steeds populairder. Wanneer je een grote webshop wilt met alles erop en eraan dan is Magento er voor jou. Doordat het een open source platform is, is Magento zeer schaalbaar en worden er constant nieuwe extensies gemaakt door ontwikkelaars.
Het is een gratis platform dat zeer flexibel en veelzijdig is. Het bevat in principe alle functies dat een grote shop nodig heeft. Functies die bij veel andere platformen ontbreken.
Doordat het open source is en over de hele wereld Magento bekend is, is er een wereldwijde community waar je vragen aan kunt stellen.
Het is een goed systeem om conversie te draaien en is geoptimaliseerd voor zoekmachines.
Nu is het platform van Magento wel gratis, maar er zit geen hosting bij. Je zult dus zelf een hosting partij moeten regelen en dat zal wel een goede moeten zijn, want Magento is een zeer zware platform waardoor je een toegewijde hosting nodig hebt met veel kracht.
Want kies je voor een langzame en vaak goedkope hosting dan zal je webshop langzaam laden. Een hostingpartij dat ik je kan aanraden is Siteground. Hier maak ik zelf ook gebruik van en ik ben er zeer tevreden over. Het eerste jaar krijg je een flinke korting, het tweede jaar kost het 17,95 euro,- per maand.
Magento is zeer complex en daarom zeer lastig voor mensen zonder technische kennis. Daardoor heb je waarschijnlijk iemand nodig voor het opzetten van je webshop waardoor het al snel zeer prijzig kan worden.
Woocommerce
Woocommerce is het meest gebruikte en populairste E-Commerce platform over de hele wereld. Woocommerce is een gratis plugin dat je kunt downloaden en toevoegen aan je WordPress website.
Er zijn ontzettend veel verschillende plugins voor je Woocommerce webshop om uit te breiden. Sommige zijn gratis, maar sommige kosten ook geld.
Woocommerce is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. En kom je ergens niet uit dan zijn er genoeg mensen in de community of op youtube die jou kunnen helpen. Helaas is er geen Nederlandse support.
Je kunt gebruik maken van gratis templates, maar er zijn ook duizenden premium templates beschikbaar op bijvoorbeeld themeforest. De kosten van deze templates liggen meestal tussen de 30 a 70 dollar.
Je moet wel enige technische kennis hebben om te starten met een webshop via Woocommerce. Je mist bijvoorbeeld een factuur en retour systeem. Je kunt hier wel plugins voor downloaden zowel gratis als betaald, maar je moet dit wel zelf instellen.
WordPress waar Woocommerce opdraait is in principe begonnen als blog platform. Hierdoor is het perfect geoptimaliseerd voor zoekmachines waardoor je goed gevonden wordt. Echter kan het soms een beetje buggy zijn omdat WordPress nou eenmaal niet specifiek voor E-Commerce gemaakt is.
Daarnaast heb je kans dat de plugins van derde partijen die je nodig hebt na verloop van tijd niet meer geupdated worden. Dit kan ervoor zorgen dat na verloop van tijd je webshop niet mer goed werkt of gevoeliger is voor hackers.
Woocommerce is ook een zware plugin daarom kan je webshop al snel langzaam worden wanneer je veel producten op je webshop hebt staan. Woocommerce is dan ook niet zo geschikt voor hele grote webshops.
Net als bij Magento heb je ook bij Woocommerce een hostingpartij nodig om je webshop te laten draaien. Veel hostingpartijen hebben speciale pakketten die gemaakt zijn voor WordPress in combinatie met Woocommerce.
Wat is de beste E-Commerce platform?
Er bestaat geen beste E-Commerce platform want elk van deze bovenstaande platformen heeft zo zijn voor en nadelen. Het ligt er puur aan wat jouw wensen zijn.
Wil je een simpele kleine tot middel grote webshop met Nederlandse support en gebruiksvriendelijkheid? Dan is Mijn Webwinkel een uitstekende keuze.
Wil je alles iets uitgebreider en maken de kosten niet zoveel uit, maar wil je wel Nederlandse support? Dan is Lightspeed een prima keuze.
Wil je wat meer ruimte hebben om je webshop te customizen en wil je jouw webshop laten runnen via dropshipping? Dan zou ik kiezen voor Shopify.
Ben je van plan om een grote webshop te bouwen met alles erop en eraan, heb je veel technische kennis of ben je bereid veel geld te investeren in je webshop? Dan is Magento het ideale platform voor jou.
Wil je een blog hebben op je webshop, oneindig veel functionaliteiten, heb je enige technische kennis en heb je niet meer dan maximaal 500 producten? Dan is Woocommerce geschikt voor jouw webshop.
Stap 4: Je betalingsverwerking instellen
Het instellen van betalingsmogelijkheden is bij alle bovenstaande platformen makkelijk te doen. Een veel gebruikte betalingsysteem in Europa is Mollie, ik adviseer dan ook om Mollie te gebruiken voor je webshop.
Mollie heeft met iedere bovenstaande e-commerce platform een samenwerking of een plugin gebouwd. Mollie is gratis en zeer eenvoudig te beheren. Vanuit Mollie kun je vrijwel elke betalingsmogelijkheid activeren, denk aan IDEAL, Paypal en Klarna.
Bij elke transactie betaal je 29 cent aan Mollie en bij Lightspeed betaal je zelfs maar 21 cent aangezien het een directe samenwerking met Mollie heeft.
Kom je er niet uit? Geen probleem Mollie zal jou helpen tot alles goed werkt. Het is een Nederlands bedrijf en de klantenservice is dan ook in het Nederlands.
Stap 5: Zoekwoorden onderzoek
Je kunt google adwords of facebook advertenties opzetten om bezoekers te genereren naar jouw producten. Maar het mooiste is dat je organisch (gratis) bezoekers naar jouw producten krijgt via google.
Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je weet waar mensen precies naar zoeken binnen jouw niche. Heb je bijvoorbeeld een webshop met horloges? Kijk dan waar mensen naar zoeken: bijvoorbeeld horlogebox, luxe horloges of goedkope horloges. Het is ook tegenwoordig ook belangrijk om gebruik te maken van long tail zoekwoorden een voorbeeld hiervan is: Waar zijn goedkope horloges te koop?
Stap 6: Seo optimalisatie
Zodra je weet waar mensen naar zoeken binnen jouw niche is het belangrijk dat je dit goed toepast op jouw webshop. Zorg ervoor dat je zoekwoorden waar mensen naar zoeken binnen jouw niche op specifieke plekken op je webshop plaatst.
Denk aan titels, meta beschrijvingen, product beschrijvingen en blogs. Op deze manier zul je steeds hoger in google komen en er zul je steeds meer bezoekers krijgen die geïnteresseerd zijn in jouw producten.
Zorg er wel voor dat je het op een natuurlijke manier doet en niet zo maar overal zoekwoorden plaatst waar mensen opzoeken, ook over optimalisatie is niet goed.
Ook moet je nooit gaan kopiëren of dezelfde tekst op meerdere pagina´s plaatsen. Dit wordt namelijk gezien als duplicate content en dat zal niet ten goede komen van je ranking op google.
WordPress heeft een plugin genaamd Yoast Seo waarbij je kunt checken hoe jouw pagina´s zijn geoptimaliseerd, wat er goed is en wat er nog beter kan. Dit is een groot voordeel wanneer je een webshop maakt via Woocommerce.
Stap 7: Producten op je webshop plaatsen
Nu is het tijd om je producten op je webshop te zetten. Bij de meeste platformen kun je via het dashboard klikken op producten toevoegen. Doe dit en denk vervolgens aan de volgende punten:
- De naam van het product (voorbeeld: Zilveren Horloge)
- Hoeveel kost het
- Alle beschikbare maten of kleurmogelijkheden
- Details over de verzending
- Een korte productbeschrijving
- Product specificaties
- Een kwalitatief hoogstaand beeld van het product zelf
- Extra foto’s om klanten een beter beeld te geven van wat ze kopen.
- Het is ook slim om tags en categorieën toe te voegen, zodat je bestaande producten kunt groeperen op productpagina’s.
Zodra je voldoende producten in je winkel hebt staan, kun je beginnen met het invullen van productpagina’s. Denk hierbij ook aan de zoekwoorden die je gevonden hebt en verwerk deze zoekwoorden in je product titels en beschrijvingen.
Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk beschrijft over het product en laat de specificaties zien en plaats hele mooie foto´s van het product. Dit is niet alleen goed voor je seo, maar op deze manier weet de klant wat hij of zij kan verwachten van het product en heb je meer kans op een verkoop en minder retours.
Door gelijksoortige artikelen te groeperen met behulp van tags en categorieën, maak je het ook supergemakkelijk voor je klanten om precies te vinden wat ze zoeken. Dit zal de conversie 100 procent verhogen.
Stap 8: Ga je webshop testen
Iedere website moet voor lancering getest worden, maar vooral bij webshops is dit zeer belangrijk. Want het laatste wat je wilt is dat klanten een bestelling niet kunnen afronden en jij daardoor omzet mist.
Zorg er daarom voor dat je eerst je een test bestelling gaat doen en loop het hele bestel proces na. Krijg je de bestelling binnen en krijgen klanten een bevesting van de bestelling in hun mailbox?
Het is ook handig om een product naar jezelf te verzenden zodat je zeker weet dat het van A tot Z zal goedlopen.
Ga ook goed alle links na op je webshop zodat je zeker weet dat alles helemaal werkt. Want het zou zonde zijn als je dode links op je webshop hebt.
Natuurlijk is het zo dat er na een lancering altijd nog wel problemen kunnen opdoen, alleen door je webshop van te voren eerst goed te testen weet je zeker dat je eventuele problemen minimaal zult houden.
Vandaag nog eigen webshop beginnen
Met alle bovenstaande informatie kun je een webshop beginnen.
Zorg ervoor dat je een goed plan en product(en) hebt.
Registreer een goed domeinnaam dat matcht met de producten die je gaat verkopen.
Kies vervolgens een E-Commerce platform en eventuele hosting plan.
Vanaf daar kun je jouw webshop opzetten, producten importeren en je webshop optimaliseren voor zoekmachines.
Activeer ook de betalingsmogelijkheden die je wilt hebben op je webshop via Mollie.
Ga je webshop goed testen en start met het verkopen van je producten op je eigen webshop.
0 reacties