Bol Masterclass Review | (2020) Het Geld Waard of niet?

door | okt 14, 2020 | Dropshipping | 0 Reacties

Top,  je hebt interesse in de Bol Masterclass en je bent op zoek naar een review om meer informatie in te winnen voordat je tot de beslissing komt om de Bol Masterclass aan te schaffen of om het toch maar aan je voorbij te laten gaan. Dan ben je op de juiste plek!

De Bol Masterclass is een cursus van Jia Ruan die je veelvuldig in advertenties voorbij ziet komen waar in hij reclame maakt voor de Bol Masterclass.

Maar is de Bol Masterclass wel zo’n goed product en belazerd Jia Ruan niet gewoon de hele boel? 

Zijn advertenties zijn nogal over de top en Amerikaans en wekken al snel argwaan op bij ons nuchtere Nederlanders. Hier ben ik niet anders in want ik kreeg in eerste instantie ook dit gevoel bij Jia Ruan. 

Toch kan ik je melden dat Jia Ruan een eerlijke gast is, met een volwaardige cursus dat al voor veel succes heeft gezorgd. 

Maar ik wil je niet gelijk te vrolijk maken, want een online business opbouwen is wel keihard werken en vergt veel doorzettingsvermogen. Heb je dit niet in je zitten dan is de Bol Masterclass bij voorbaat al niets voor jou.

Met alleen een cursus kom je er niet. Je moet er namelijk zelf tijd en energie in steken. Maar feit is wel dat de Bol Masterclass je de juiste richting in duwt en wanneer je de juiste stappen volgt kan deze training je jaren moeite besparen en vooral veel succes bezorgen. 


Meld je aan voor een gratis training van de Bol Masterclass

Wat leer je in de Bol Masterclass?

In de Bol Masterclass leer je hoe je een eigen E-Commerce business opzet via Bol.com.

Aan de hand van video’s en online coaching legt Jia Ruan je uit hoe je net als hem een succesvolle webshop runt op Bol.com.

In zijn trainingen wordt iedere student begeleid om een webshop op te zetten in Bol.com, de juiste producten te vinden, producten in te kopen, producten te verkopen en het werk te automatiseren.

Je leert hoe je producten vanuit Azie naar Nederland kunt importeren om deze producten vervolgens via Bol.com voor een hogere prijs aan te bieden. De producten die je importeert zullen worden opgeslagen in het magazijn van Bol.com.

Het mooie hiervan is dat je Bol.com het grootste deel van het werk laat doen en jij op deze manier een soort van passieve inkomen opbouwt. 

Nou klinkt dit natuurlijk allemaal heel erg eenvoudig, maar zo makkelijk is het ook weer niet. 

Maar daarvoor is er natuurlijk de Bol Masterclass om jou stapgewijs te leren hoe je dit op de beste manier kunt aanpakken zodat je optimaal resultaat zult behalen met je E-commerce bedrijf. 

Deze 4 stappen gaan als volgt:

 • 1: Je doet onderzoek naar producten waar vraag naar is en een flinke wistmarge op zit.
 • 2: Je koopt deze producten in bij een groothandel. ( Het maakt niet uit welke maar een zeer bekende is Alibaba.)
 • 3: Je verzend deze producten naar Bol.com. Bol.com slaat je producten vervolgens op, zodat je de producten op voorraad hebt voor je klanten.
 • 4:Je producten plaatsen op Bol.com en Bol.com regelt het logistieke proces.

Sommige mensen denken dat Jia Ruan met de Bol Masterclass je dropshipping leert. Jia Maar dit is niet helemaal het geval. Want met de Bol Masterclass koop je een voorraad in dat je vervolgens opslaat bij Bol.com, waardoor er geen lange levertijd is. 

Bij dropshipping heb je het probleem dat je geen voorraad in Nederland hebt waardoor de levertijd lang duurt. En als je wel dropshipping doet met leveranciers uit Nederland is de winstmarge vaak ontzettend laag waardoor je veel volume moet draaien om genoeg winst te maken. Tenzij je begint met High Ticket Dropshipping.

Wie is Jia Ruan eigenlijk?

Jia Ruan is een zoon van 2 hardwerkende ouders met maar liefst 3 restaurants. 

Het ondernemen heeft hij van zijn ouders meegekregen want Jia Ruan heeft ondertussen een online eductie platform gebouwd genaamd Unstoppable met onder andere de Bol Masterclass als één van de cursussen. 

Maar het is allemaal niet vanzelf gegaan. Jia Ruan was in zijn pubertijd net als vele andere jongeren en wist niet zo goed wat hij nou precies wou in zijn leven.

Hij was pizzabezorger en had een krantenwijkje en verder was hij vooral met vrienden aan het chillen en jointjes aan het roken. En als hij binnen was dan zat hij vooral te gamen. 

Dit veranderde uiteindelijk door 2 gebeurtenissen in zijn leven.

Wil je weten welke dit zijn en wil je meer weten over Jia Ruan?

Lees dan mijn bio over Jia Ruan…

Mindset speelt een belangrijke factor in de Bol Masterclass

Het hebben van de juiste mindset is ontzettend belangrijk. Daarom zal je in het begin van de cursus dan ook voornamelijk bezig zijn met je eigen mindset. Pas als dat goed is kun je de volgende stappen nemen.

Je zult namelijk merken dat de mensen om je heen vrij negatief zullen zijn, de meeste mensen denken namelijk niet dat je geld kunt verdienen via het internet en al helemaal niet een fulltime inkomen. 

Wanneer je mindset niet goed is zul je hierin mee gezogen worden en ook een negatief denkwijze krijgen en al snel het gevoel krijgen dat het toch niet zullen lukken.

Om instaat te zijn om een fulltime inkomen te verdienen met het internet moet je er dan ook volledig achterstaan en ervan overtuigd zijn dat het je zal lukken.

Waarom is Jia Ruan begonnen met de Bol Masterclass?

Veel mensen vragen zich af waarom Jia is begonnen met de Bol Masterclass, als hij al zoveel verdient met het verkopen van producten op Bol.com? Nou dat lijkt mij heel simpel als je kennis hebt wat van waarde is voor anderen dan wil je dat toch delen en aan verdienen?

Verkoopt Jia Ruan dan zelf ook nog producten op Bol.com? Ja natuurlijk doet hij dat. 40% van zijn vermogen bestaat uit verkopen via Bol.com en 60% van zijn vermogen bestaat uit de verkoop van de Bol Masterclass en zijn andere cursussen.

Bol Masterclass

Jia Ruan geeft iedereen de tools om net als hem ook succesvol te worden. Dan is het toch prima dat hij hier aan gaat verdienen en veel aan verdient. Bovendien moet iemand het voortouw nemen.

Zonder Jia had je waarschijnlijk nooit beseft dat je veel geld kunt verdienen met het verkopen van producten op Bol.com. En als Jia het niet had gedaan dan zou iemand anders het uiteindelijk wel doen en zou hij er helemaal niets aan verdienen.

Is de Bol Masterclass geen oplichting?

Het internet is één grote wilde westen met allemaal mijnen die je moet zien te ontwijken. Overal kom je mooie praatjes tegen en wordt er keihard gelogen. Je denkt dan natuurlijk al snel dat Jia Ruan ook één van deze personen kan zijn die de boel belazerd.

Natuurlijk is zijn manier van marketing heel erg Amerikaans en kan ik mij goed voorstellen dat mensen het soms zat zijn om zijn advertenties te zien. Maar dit betekent niet dat het een scam is.

Jia Ruan beweert nergens dat het makkelijk geld verdienen is met zijn methode, hij zegt zelfs dat het vrij moeilijk is en je er keihard voor moet werken. Maar hij geeft je met de Bol Masterclass wel alle tools om net als hem zeer succesvol te worden.

Ga er dan ook niet vanuit dat je snel rijk gaat worden, maar zie de cursus als een HBO opleiding waar je jaren hard voor moet werken en leren om iets te bereiken. Geloof mij met zijn cursus ga je meer leren dan bij menig HBO opleiding.

Het is gewoon een nieuwe vorm van een opleiding, maar je werkt nu veel meer in de praktijk en vooral effectiever wat sneller tot resultaten zal leiden.

En stel dat je de Bol Masterclass hebt aangeschaft maar het geen resultaten oplevert, dan heb je nog altijd de 30 dagen geld terug garantie. Ik kan je dan ook met 100% procent zeggen dat de Bol Masterclass absoluut geen scam is!

Bol mastercass successen

Jia heeft een prachtig bedrijf ”Unstoppable” opgezet met zijn 2 partners wat nu bestaat uit 10 werknemers en meer dan 3000 leden. Daar kun je alleen maar je pet voor afnemen, wat je ook van Jia vindt en hoe afgrijselijk irritant zijn advertenties ook zijn.

Wat vind ik van de Bol Masterclass?

De Bol Masterclass is een kwalitatieve cursus dat in mijn ogen niet onderdoet voor een 4 jarige HBO opleiding. Jia Ruan heeft een team om zich heen gebouwd van zeer professionele niveau. Het verschil tussen een HBO opleiding en Jia Ruan zijn cursus is dat je met de Bol Masterclass direct start met actie en de mindset van een ondernemer.

Een goede mindset is één van de belangrijkste dingen om een succesvolle ondernemer te zijn en dat is ook het eerste wat Jia Ruan met zijn Bol Masterclass doorgaat nemen, voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met het verkopen van producten op Bol.com

De support is uitstekend, als je vragen hebt krijg je altijd uitgebreid antwoord van je persoonlijke buddy. Ook is er een wekelijkse groepscoaching dat zeer nuttig is. Je krijgt ook opdrachten die je moet uitvoeren.

Wel moet je zelf initiatief nemen, als je dat niet doet dan zal er ook niets gaan gebeuren. Jia Ruan en zijn team geven jou alle tools en kennis en helpen jou waar nodig, maar uiteindelijk zal je het zelf allemaal moeten doen. Het is dus ook echt geen makkelijke cursus, je zal er hard voor moeten werken, maar als je dat doet en je volgt exact de stappen uit de cursus dan ga je gewoon succes krijgen.

Ik heb het internet ook afgezocht naar reacties en reviews van andere mensen over Jia Ruan en de Bol Masterclass.

Wat vinden experts van de Bol Masterclass?

De NOS Stories heeft een video gemaakt over onder andere de Bol Masterclass van Jia Ruan.

In deze video kwamen ook 3 experts aan het woord die de cursus hebben bekeken. Hun mening was dat de cursus prima in elkaar zat en dat de informatie in de cursus klopt.

Toch miste het volgens de experts wat diepgang en vonden ze het geen 997 euro waard.

De mening van deze experts kan ik opzich wel begrijpen omdat de informatie in de cursus ook wel te vinden is op het internet en niet zo zeer uniek is. 

Echter hebben de experts alleen maar gekeken naar de inhoud en niet naar alles om de cursus heen.

En juist daar zit vooral de waarde van de Bol Masterclass in.

Zo krijg je ondersteuning van een groot team met onder andere Jia Ruan. Met onder andere wekelijkse coaching calls.

En bovendien heb je alle informatie gelijk in één wat je veel tijd gaat schelen en ervoor zorgt dat je geen fouten zult maken. 

Persoonlijk vind ik het dan ook wel zijn geld waard.

Bekijk hier zelf de video van de Nos Stories.

Jia Ruan heeft zelf ook gereageerd op de video van de NOS Stories op zijn eigen YouTube Kanaal. 

Bol Masterclass reviews op facebook

Op Facebook zie je veel reacties op Jia Ruan zijn advertenties. Ik merk dat er op Facebook veel negatieve reacties zijn, maar dit is niet omdat het product slecht is. 

Want deze negatieve reacties komen vrijwel alleen van mensen die bij voorbaat al denken dat Jia Ruan gebakken lucht verkoopt en de Bol Masterclass dus nooit zullen kopen. 

Ook ergeren veel mensen zich aan de veelvuldige advertenties die steeds maar voorbijkomen.

NEGATIEVE REACTIES

Enkele negatieve reacties die ik tegenkwam waren:

 • Pyramidespel
 • die ads zijn Unstoppable . geen game verslaving of ghb verslaving, maar een spam-adplaats verslaving
 • Is die nare vent weer, met z’n airpods in ook gadver
 • Stop met voorbij komen, ik meen het. Je bent vet iritand. Klere mogool.

Het mooie van Jia Ruan vind ik dat hij netjes op negatieve reacties reageert. Zo legt hij uit dat de Bol Masterclass niks te maken heeft met een Pyramidespel. Dit is namelijk compleet iets anders en wordt ook wel Multi-level marketing (MLM) of netwerkmarketing genoemd.

Op de laatste negatieve reactie die je hierboven ziet staan reageert Jia als volgende: Ik zal nog vaak voorbijkomen Lydia, jammer dat je dat irritant vindt. Je kunt rustig doorscrollen natuurlijk. Mocht je inhoudelijke feedback hebben: let me know.

Het is mij duidelijk geworden dat mensen maar wat schrijven op Facebook terwijl ze zich nooit in de Bol Masterclass of Jia Ruan hebben verdiept. Over de Bol Masterclass zelf heb ik geen enkele negatieve ervaring kunnen vinden.

POSITIEVE REACTIES

Gelukkig zijn er ook heel veel positieve reacties te vinden op Facebook van mensen die natuurlijk wel aan de slag zijn gegaan met de Bol Masterclass.

Enkele positieve reacties die ik tegenkwam:

 • Waarheid als een koe, goeie tekst. Cursus zit goed in elkaar. (dit was een reactie op een tekst bericht van Jia Ruan op Facebook)
 • Nou ik heb je webinar bijgewoond, en ik heb alleen maar waarheden gehoord, ik hou van positieve mensen. Negativiteit is poison for the mind. Ik heb het geld nu niet en baal daar flink van!! Ik dacht gaak zelf even kijken bij Bol. com, nou die hulp is echt niet overbodig. Er komt een hoop bij kijken, helemaal niet erg. Alleen gaat het je veel meer tijd kosten en ga je je neus een paar keer stoten als je het zelf moet doen.
 • Stop met je haat want mijn bankrekening is geen grap. Thanks to Jia Ruan – Unstoppable Lifestyle

Bolmasterclass review

Bol Masterclass reviews op YouTube

Jia Ruan heeft ook een eigen YouTube kanaal waar hij veel gratis informatie weggeeft over de Bol Masterclass en geeft hij tips over het online ondernemingschap. Zelf kijk ik regelmatig naar zijn video’s en ik moet zeggen dat ik er zeer veel baat bij heb.

De reacties op zijn YouTube kanaal zijn een stuk positiever, maar dat is ergens natuurlijk ook vrij logisch aangezien er voornamelijk mensen kijken naar zijn video’s omdat ze de Bol Masterclass interessant vinden of zelfs al volgen.

Ik constateer dan ook dat ik vrijwel geen enkele negatieve reactie ben tegengekomen, al zullen ze er natuurlijk altijd wel zijn.

Enkele positieve reacties op zijn YouTube kanaal zijn:

 • Ik ben 13 en door dit soort videos van jou verdien ik 150 per week met bol.com en dat is beter dan een krantenwijk??
 • Echt een goede video, Perfecte info ,Dankjewel jia.
 • Begrijp tot op de dag van vandaag écht niet hoe mensen jou haten. De Bol Masterclass kan het leven van mensen in positieve zien veranderen.
 • Ben op dit moment aan het sparen voor je cursus. Zin in!
 • Door jou leer je meer dan 1 jaar school ga zo door. 

Bol Masterclass reviews op Trustpilot

Over het algemeen worden de reacties op trustpilot als betrouwbaar beschouwt, echter gaat dit niet op voor de reviews van de Bol Masterclass. Op het moment van schrijven staan er 8 reviews waarvan er maar liefst 5 reviews een rating van 1 ster heeft.

Nou kan het natuurlijk zijn dat mensen het product slecht vinden, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat deze 5 personen de Bol Masterclass nooit hebben geprobeerd. Ze hebben het namelijk niet over het product, maar meer over de marketing en Jia Ruan dat hen niet aanstaat.

Ze vinden Jia Ruan maar een kansloze gast en vinden het een scam zonder enige onderbouwing. Dit slaat natuurlijk nergens op want stel dat de Bol Masterclass je niet bevalt dan kun je altijd binnen 14 dagen je geld terug vragen. Als je een beetje logisch nadenkt weetje in iedergeval zeker dat je niet opgelicht wordt.

Samenvatting Bol masterclass reviews

Mijn conclusie is dat de mensen over het algemeen zeer positief zijn over de Bol Masterclass en er goede resultaten mee behalen. En dit verbaast mij helemaal niet want het is ook gewoon een hele goede cursus dat jouw leven kan veranderen.

De negatieve reacties komen vooral van mensen die al negatief in het leven staan en het niet kunnen hebben dat iemand anders succesvol is. Bovendien is het voor veel mensen raar dat je op het internet meer geld kunt verdienen dan dat je ooit zou kunnen doen bij een werkgever terwijl je keihard werkt. Het moet dus wel een scam zijn in hun ogen.

Dit is jammer want als deze mensen zich echt zouden verdiepen in de Bol Masterclass dan zouden ze hun mening wel bijstellen en inzien dat het alles behalve een scam is.

Word ik niet stiekem betaald door Jia Ruan?

Op het internet kun je meerdere reviews als deze vinden. De vraag is dan ook word ik betaald door Jia Ruan om een review te schrijven over de Bol Masterclass?

Het antwoord hierop is nee!

Wel vind ik het belangrijk om transparant en eerlijk te zijn. 

De Bol Masterclass heeft een affiliate programma en ik maak daar gebruik van.

Dit houd in dat ik een kleine percentage krijg als jij via mijn affiliate link de Bol Masterclass aanschaft.

Ook wil ik je zeggen dat ik 100 procent eerlijk ben over het product en nooit producten zou aanraden die in mijn ogen niet goed zouden zijn. 

In het geval jij via één van mijn affiliate links de Bol Masterclass aanschaft, wil ik jou hiervoor bedanken en krijg je als cadeau mijn 2 e-books de Digital Nomad Geheimen en Internet Marketing voor Beginners. 

Om dit te onvangen kun je een mail sturen naar contact@onlinesuccesbereiken.nl met de aankoopbevesting.

Wanneer dit klopt zul je binnen 24 uur de 2-ebooks op je mail krijgen. 

gratis E-book cadeau

Wordt concurrentie op Bol.com niet te groot?

De Bol Masterclass heeft nu al meer dan 3000 leden. Als een groot gedeelte van deze mensen de methode van Jia Ruan met succes toepast, raakt de markt dan niet verzadigd? Dit is een vraag dat ik vaak voorbij heb zien komen, en mezelf ook heb afgevraagd.

Als er teveel concurrentie is dan wil je er als ondernemer zo ver mogelijk van afblijven en een andere manier vinden om omzet te maken. Dit is een gezonde houding van een ondernemer.

Echter zijn deze zorgen niet terecht hoe gek het misschien ook klinkt. E-commerce stijgt namelijk met de jaren en dat zal ook nog een lange tijd zo blijven.

In 2018 hebben de Nederlandse consumenten online € 23,7 miljard uitgegeven. Dat is zo’n 10 procent meer dan in 2017. Veel mensen gaan niet meer naar de Hema voor onderbroeken, maar bestellen het online via Bol.com of andere webshops.

Bol.com is voor veel mensen een betrouwbare shop waarvan ze weten dat het goed zit. Bol.com stijgt dan ook nog elk jaar met meer dan 23%. Bol.com heeft afgelopen jaar 2 miljard omzet gedraaid waarvan 40% bestond uit verkooppartners waarvan jij er ook één zal zijn als je start met de Bol Masterclass.

De groei van het aantal concurrentie aanbieders wordt door de groei van E-commerce ruimshoots opgevangen.

Daarbij komt dat lang niet iedereen succes zal hebben met De Bol Masterclass. Een deel van de mensen heeft namelijk niet het doorzettingsvermogen en juiste houding om een succesvolle webshop op Bol.com op te zetten. Van de 3000 mensen blijven er misschien nog maar 1000 mensen over.

Alles verkopen op Bol.com

Nog een reden waarom je niet bang hoeft te zijn voor concurrentie is vanwege het feit dat je werkelijk alles kunt verkopen op Bol.com. Als Bol.com nou een niche winkel was geweest met alleen maar parfum of kleding dan hebben concurrenten inderdaad een negatief effect op jouw onderneming en kun je er als bedrijf maar beter bij uit de buurt blijven.

Maar bij Bol.com kun je bijna iedere denkbare product verkopen op auto’s na. Als er teveel concurrentie is op bierfles afsluit dopjes, liggen er nog wel tientallen mogelijkheden van andere producten die je kunt verkopen op Bol.com.

Bol Masterclass producten

Je kunt het niet gek genoeg bedenken of het product staat wel op Bol.com. Bol.com heeft 4 miljoen unieke websitebezoekers per maand. Bol.com wordt dan ook wel de Amazon van de Benelux genoemd. Omdat je vrijwel alle producten op Bol.com kunt verkopen, is de concurrentie van je mede-studenten te verwaarlozen.

Bovendien hoef je met Jia Ruan zijn methode maar een paar producten te hebben om duizenden euro’s per maand te verdienen.

Bol.com heeft al kopers

Als je iets wil verkopen dan moet je natuurlijk kopers hebben. Met 4 miljoen unieke bezoekers per maand heeft Bol.com de meest aantal kopers van Nederland op het internet. Om deze reden wil je gewoon al je producten verkopen op Bol.com

Wanneer je zelf een webshop gaat beginnen buiten Bol.com moet je doormiddel van marketing en vooral geduld zelf bezoekers genereren. En dan moeten het ook nog bezoekers zijn die willen kopen. Bol.com heeft daarentegen al warme bezoekers die allemaal ergens naar op zoek zijn en willen kopen.

Op deze manier zul je op een veel snellere manier geld gaan omzetten en heb je bovendien een veel kleinere investering nodig. Veel mensen denken te moeilijk terwijl de oplossing vrij makkelijk is.

Bol.com is vertrouwd bij consumenten

Consumenten hebben een zeer vertrouwd gevoel bij Bol.com. Bol.com heeft jaren lang geld uitgegeven aan reclame en betrouwbaarheid dat zich nu uitbetaald. De conversie op sommige producten zit boven de 10% terwijl je het met een eigen webshop al goed doet als je de 2% bereikt.

ik kan dit zelf ook merken aan mijn vergelijkingswebsites. Ook al is hetzelfde product bij Bol.com duurder dan bij de andere winkel. Toch kopen consumenten het product bij Bol.com omdat ze er zeker van zijn dat het goed zit.

Binnen Bol.com onderscheiden

Je hebt ontzettend veel mogelijkheden om je producten te onderscheiden zelfs als deze producten al op Bol.com staan. Zolang het product niet meer dan 7 pagina’s bevat en goed verkoopt kun je er geld mee verdienen.

In dit  Gratis Webinar legt Jia Ruan jou exact uit hoe je zelfs onderscheid kunt maken met exact hetzelfde product zonder dat je de prijs verlaagt. Denk bijvoorbeeld aan een transparante witte achtergrond waardoor het product er beter uitspringt. Dit is maar een kleine tip, maar zal voor veel meer verkopen zorgen.

Conclusie + Bol Masterclass Kopen

Ben je inmiddels al overtuigd van Jia Ruan en wil je de Bol Masterclass kopen? Fantastisch!

Ik weet zeker dat de Bol Masterclass een goede investering zal zijn. Het is een zeer complete cursus waarmee je direct actie zult ondernemen waardoor je al snel geld kunt verdienen.

Zodra je de Bol Masterclass aanschaft krijg je via je mail de inloggegevens om van start te gaan met de cursus.

Mocht het toch tegenvallen? Dan heb je altijd recht op een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Oftewel je loopt geen enkele risico.

Via de knop hieronder ga je naar de kortingspagina van de Bol Masterclass. Veel succes


Koop de Bol Masterclass met Korting!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest