Bitcoin Basics & Crypto’s en Technische Analyse Review Madelon Vos

door | dec 15, 2020 | Cyptocurrency | 0 Reacties

Madelon Vos ook wel Miss Bitcoin genoemd heeft na veel vragen van haar volgers op Youtube twee cursussen gelanceerd waarin ze je alle ins en outs leert over Bitcoin en cryptocurrency, hoe je technische analyses maakt en hoe je hierop kunt handelen. Het gaat om de volgende 2 videocursussen.

 • Online Bitcoin Basics & Crypto’s Beginnerscursus (15 video’s)
 • Online Cursus Leren handelen in Bitcoin en Crypto’s (21 video’s)

In de Bitcoin Basics & Crypto’s focust Madelon zich vooral op de beginners terwijl je in de 2e videocursus bezig zult zijn met leren handelen in crypto.

Zelf zit ik sinds september 2017 in crypto, maar handelen heb ik nooit gedaan. Daarom besloot ik om de cursus van Madelon te volgen om toch wat meer kennis op te doen over hoe je met Bitcoin en andere cryptocurrencies moet handelen.

Om mijn ervaring met jullie te delen heb ik een review geschreven over beide videocursussen van Madelon.

Bitcoin Basics & Crypto en Technische Analyse Review

Zoals ik al vertelt heb ik in de inleiding heeft Madelon 2 cursussen ontwikkeld voor zowel de beginner als voor de gevorderden. Na deze 2 cursussen weet je alles op het gebied van Bitcoin en cryptocurrencies en weet je hoe je Bitcoin moet traden.

Wie is Madelon Vos? 

Madelon Vos is geboren op 19 augustus 1995 en net als ik afkomstig uit Groningen. Madelon heeft inmiddels een grote staat van dienst in de cryptowereld.

Tijdens haar studie op het Hanze hogeschool in Groningen waar ze de studie Small Business and Retail Management volgde, kwam ze in aanraking met Bitcoin en cryptogeld. 

Al sinds 2013 volgt ze de cryptomarkt op de voet en heeft ze zich ontwikkeld tot een crypto analist. De technische analyse van de cryptomarkt is Madelon haar specialiteit en passie. 

Ze deelt haar kennis onder andere aan de Hogeschool van Amsterdam waar ze het vak technische analyse geeft. 

Verder heeft Madelon samen met Herbert Blankestein een crypto podcast op BNR Nieuwsradio waarin  iedere week een gast een uur lang komt praten over de ontwikkelingen in de cryptowereld.

Ook heeft Madelon een eigen Youtube kanaal met op dit moment 25,000 abonnees. Op dit kanaal heeft ze onder andere een serie genaamd Madelon Navigeert waarin ze bekende economen, journalisten en topondernemers uitnodigt in haar auto om samen hen te praten over geld, de economie en financiële vrijheid.

Waarom starten met crypto?

De wereldeconomie evolueert onvermijdelijk naar een digitaal ecosysteem. Van investering tot geldoverdracht, alles verloopt papierloos. De nieuwste en meest veelbelovende toevoeging aan de digitale betalingssector is cryptocurrency.

Maar crypto is niet alleen maar een betaalmiddel. Het wordt bijvoorbeeld ook al gebruikt voor supply chain en dit lijkt in de toekomst alleen maar groter te worden.

Ondanks dat Bitcoin en crypto alweer bijna 12 jaar bestaat zitten we nog altijd in het begin stadium en is de markt nog relatief klein, maar wel opkomend en het zal naar alle waarschijnlijk alleen maar groter worden.

Daarom is het een perfect moment om nu nog te starten met crypto. 

Crypto kan voor een veel kleinere bedrag veel meer rendement opleveren dan beleggen in aandelen. Hierbij moet wel gezegd worden dat de koersen in de cryptomarkt nogal schommelen. Het is daarom ook absoluut niet de bedoeling dat je je spaargeld gaat investeren in crypto.

Ga alleen met geld investeren dat je kwijt kunt en doe altijd research voor je gaat investeren in Bitcoin of een andere cryptomunt. 

Wat Bitcoin en andere cryptomunten nu precies betekenen voor de digitale wereld en hoe je er geld mee kunt verdienen ga je leren in Madelon haar cursussen. 

Bekijk hier de preview van Madelon haar cursussen Bitcoin Basics & Crypto en Technische Analyse. 

Inhoud van Madelon Vos haar cursus Bitcoin Basics & Crypto

Het is tijd om te beginnen waar je echt voor gekomen bent de inhoud van Madelon haar 2 cursussen.  Wanneer je beide cursussen aanschaft heb je binnen 1 account levenslang toegang tot beide cursussen.  In Bitcoin Basics & Crypto leer je: 

 • Leer veilig aan de slag gaan met bitcoin en crypto
 • Leer geld verdienen met bitcoin en crypto
 • Kom er achter of bitcoin een goede investering is
 • Leer hoe bitcoin, crypto en blockchain werken
 • Leer jouw crypto’s veilig opslaan

Deze cursus bestaat uit 15 onderwerpen verdeeld over 6 modules. Madelon neemt jou van A tot Z mee in de Bitcoin wereld zodat jij aan het einde van de cursus genoeg weet over Bitcoin en crypto om het veilig te kopen en om erachter te komen of het iets voor je is. 

Module 1: Madelon introduceert jou in de cryptowereld

In deze module vertelt Madelon je wat je allemaal gaat leren in haar cursus om jou op weg te helpen in jouw bitcoin en crypto carrière. 

Ze vertelt in het kort wat je allemaal gaat leren in de cursus. Zoals wat is Bitcoin en wat voor soorten cryptocurrencies zijn er en wat is de geschiedenis hiervan. Dit vertelt ze allemaal vanuit haar eigen achtergrond.

Ook vertelt Madelon je iets over de techniek achter Bitcoin en crypto namelijk de blockchain en waarom Bitcoin en crypto gebruikt zou moeten worden in de toekomst.

En is de hamvraag of Bitcoin een interessante belegging is, waar je veel geld mee kunt verdienen. 

Module 2: Bitcoin en cryptocurrencies, kopen, verkopen, versturen en veilig bewaren

In deze module vertel Madelon hoe je Bitcoin en crypto op verschillende manieren kunt kopen, verkopen, versturen en hoe je ze veilig kunt bewaren.

Maar voordat ze hier op in gaat vertelt ze eerst dat je ervan bewust moet zijn dat Bitcoin en crypto risico’s met zich meebrengen. De koersen kunnen namelijk ontzettend hard omhoog gaan, maar ook net zo hard weer omlaag gaan. Madelon zegt dan ook dat je nooit geld moet investeren dat je niet kwijt kunt. Iets wat ik eerder in dit artikel ook al zei.

Bitcoin en crypto kun je op allerlei verschillende manieren kopen, Madelon legt je één voor één uit welke manieren dit zijn en wat de voordelen en nadelen hiervan zijn. 

Eén van de manieren dat aanbod komt is het kopen van Bitcoin en crypto bij een broker. Dit is voor de beginner de makkelijkste manier om Bitcoin en crypto te kopen omdat het via IDEAL kan. Zelf doe ik dit bij Bitcoinmeester. 

Het nadeel van Bitcoin en crypto kopen bij een broker is dat het duurder is dan het kopen van Bitcoin op een exchange alleen is dit weer lastiger om te begrijpen.

Maar Madelon zal je in de cursus uitleggen hoe dit allemaal werkt zodat je overwogen een beslissing kunt maken wat voor jou de fijnste manier zal zijn om Bitcoin te kopen.

Na het kopen is het belangrijk dat jij je cryptomunten veilig bewaard, want je wilt ze natuurlijk niet kwijt raken. Madelon besteed hier dan ook veel aandacht aan.

Verder legt Madelon ook nog uit hoe je je munten kopen versturen en weer kunt verkopen.

Module 3: De Blockchain

Deze module gaat over blockhain de techniek achter Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het is voor de meeste mensen misschien wat minder interessant omdat de meeste mensen puur in Bitcoin en crypto stappen voor het geld. Maar toch is het belangrijk om de techniek achter Bitcoin te begrijpen.

Wat een blockchain inhoud zal Madelon je uitgebreid vertellen in deze module.

Module 4: Mining

Zonder mining werkt de blockchain en bitcoin niet. De miners zijn dan ook van essentieel belang. Zonder miners zijn er simpelweg geen Bitcoin of andere cryptocurrencies. 

Waarom ze zo belangrijk zijn en wat ze doen zal Madelon je uitleggen in deze korte module. 

Module 5: Geld verdienen met bitcoin en cryptocurrencies

Dit is natuurlijk de grootste reden waarom je in Bitcoin en cryptocurrencies wil stappen. Je wil er geld mee verdienen.

Er zijn 4 manieren om geld te verdienen met Bitcoin. Madelon zal al deze 4 manieren belichten.

Module 6: Investeren en afsluiten

Dit is alweer de laatste module van de cursus. Je weet nu wat Bitcoin is, hoe je ze kunt kopen, verkopen, versturen en hoe je ze veilig kunt bewaren.Ook weet je op welke manieren je er geld mee kunt verdienen.

 In deze module wil Madelon dat je er goed over nadenkt of het investeren in Bitcoin iets voor jou is. Want ook al kun je er veel geld mee verdienen er zitten een aantal risico’s aan.  Madelon vertelt je wat deze risico’s zijn en vraagt je wat nu precies je doel is zodat je een overwogen beslissing kunt maken of investeren in Bitcoin iets voor jou is. 

Inhoud van Madelon Vos haar cursus Technische Analyse

De cursus Technische Analyse is voor de mensen die al wat meer kennis van Bitcoin hebben en geld willen verdienen met het traden van Bitcoin.

Het traden van Bitcoin is iets compleet anders dan het holden van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Holden is wat de meeste Bitcoin en crypto eigenaars doen.

Je koopt Bitcoin om het vervolgens voor een langere tijd weg te zetten in de hoop dat het op de lange termijn meer waard is om het vervolgens te verkopen voor een flinke winst. Dit is wat ik zelf ook doe. 

Traden is voor mij dan ook compleet iets nieuws, ook al ben ik al 3 jaar bezig met Bitcoin en crypto. 

Voordat je begint met het traden van Bitcoin en crypto moet je eerst de basis van Bitcoin weten. Dit leer je in Madelon haar eerste cursus.

In Madelon haar cursus technische analyse leer je:

 • Leer traden
 • Leer geld verdienen d.m.v. handelen
 • Leer alle handvatten die winstgevend
 • kunnen zijn
 • Leer inspelen op marktbewegingen
 • Leer handelen op zowel korte als lange
 • termijn

Module 1: Introductie Technische Analyse

In de introductie vertelt Madelon dat we ontzettend diep in gaan op technische analyse en traden in het algemeen. 

Ze vertelt dat het ontzettend belangrijk is om te weten wat er in de algemene economie gebeurt om vervolgens in te kunnen spelen op bepaalde golven en koers bewegingen.  

Als je dit begrijpt weet je waar we op af stevenen en kun je door middel van technische analyse daar heel goed op inspelen.

Module 2: Grafieken

Nu gaat het heel serieus worden. Je gaat verschillende soorten grafieken bespreken.

Vanuit de website tradingview gaat Madelon verschillende soorten grafieken met je doornemen. 

Ook gaat Madelon je leren hoe je Japanese candlesticks moet lezen. Deze candlesticks worden ontzettend vaak gebruikt door traders omdat je hiermee patronen kunt herkennen en interpreteren. 

Maar goed met wat moet je precies traden en welk exchange gebruik je en hoe ga je dit doen? Ook dat neemt Madelon stap voor stap met je door in deze module.

Module 3: Koersbewegingen

Bij het analyseren is het goed om altijd eerst het grote plaatje erbij te pakken. Je pakt de grafiek erbij om de trend te bekijken. Dit kan een uptrend, downtrend of sidewaystrend zijn.

Door middel van de trends kun je je koop en verkoop momenten bepalen. 

Als je een beetje hebt gekeken naar video’s van technische analisten weet je dat deze vaak bezig zijn met het neerzetten van lijnen in grafieken. 

Dit is één van de belangrijkste elementen voor het lezen van koersgrafieken. Het vormt namelijk de basis van de markt en trend. 

Lijnen ondersteunen om te kunnen zien welke kant een koers waarschijnlijk op zal gaan. 

Hoe dit nu allemaal werkt laat Madelon je zien aan de hand van een grafiek waar ze vervolgens zelf verschillende lijnen zal trekken en legt ze uit wat deze lijnen nu precies inhouden. 

Ook gaat Madelon nog in op Long vs Short gaan. Maar of het zo verstandig is om dit te doen? Madelon vertelt het je in de video.

Module 4: Tools

Er zijn ontzettend veel tools waarmee je een technische analyse kunt maken. Door gebruik te maken van meerdere van deze tools kun je tot een goede technische analyse komen.

Enkele van deze tools zijn:

 • Volume
 • Fibonacci
 • Patronen
 • RSI
 • Moving average

Al deze tools met nog een stuk of 5 andere zal Madelon met je doornemen in deze module. 

Module 5: De Toolset van Madelon Vos

In deze module komt alles wat er in de cursus besproken is terug in de video. 

Madelon laat je zien hoe bepaalde tools werken, hoe ze haar tools zelf toepast en wat voor haar de belangrijkste punten zijn tijdens het gebruik van haar toolset. 

Sommige tools kunnen bijvoorbeeld niet samen waardoor je tegenstrijdige resultaten krijgt of sluiten niet goed op elkaar. 

Madelon neemt je in de video door een grafiek heen en neemt je stap voor stap mee zodat je exact kunt zien hoe Madelon een grafiek leest met behulp van haar tools. 

Dit is ook bijna het einde van de cursus. In een slotwoord vertelt Madelon je dat je na het volgen van haar cursus grafieken kunt lezen, je kunt op verschillende koers patronen koers berekeningen maken en je kan doormiddel van de indicatoren een inschatting maken van hoe de koers erbij ligt. 

Je weet ook met welke toolset Madelon werkt om Bitcoin te analyseren. 

En bent nu zelf in staat om te beginnen met het handelen in Bitcoin en crypto in het algemeen. 

Mijn ervaring met de cursussen van Madelon Vos

Madelon heeft een cursus neergezet waar ze trots op mag zijn. 

In haar eerste cursus Bitcoin & Crypto Basics neemt ze je aan de hand van video’s van A tot Z mee en leer je alles wat je moeten weten over Bitcoin om er geld mee te kunnen verdienen. 

Madelon doet dit op een manier dat voor iedereen te begrijpen is. Ze praat duidelijk en laat je in de video’s naast dat ze het zegt ook exact zien wat je moet doen. 

Haar cursus technische analyse om te kunnen handelen in Bitcoin is wel vrij pittig, maar ik kan het iedereen wel aanraden. Want als je het van iemand wil leren dan is het Madelon wel. 

Beide cursussen duren niet te lang wat ik persoonlijk wel heel erg fijn vind. Zolang alles erin staat wat erin hoort te zijn is het goed en dat is het geval. 

Ga wel pas met de cursus technische analyse beginnen als je de basis van Bitcoin en Crypto weet. Zo niet dan raad ik je aan om met Madelon haar eerste cursus te beginnen. 

Madelon is erin geslaagd om op een laagdrempelige manier ervoor te zorgen dat iedereen ongeacht welk niveau, kan starten met het geld verdienen via Bitcoin en crypto. 

Het doorlopen van de cursussen 

Wanneer je beide cursussen aanschaft zie je na het inloggen een dashboard met beide cursussen. 

Het is zeer overzichtelijk om de cursussen te volgen. Je moet elke video voltooien om de volgende video te kunnen bekijken.

Dit vind ik persoonlijk wel zo fijn omdat je op deze manier zeker weet dat je geen enkele video over slaat. 

Ik heb het bij holden gehouden

Ondanks het volgen van de cursus technische analyse heb ik het toch gehouden bij het holden van Bitcoin en crypto.

Het is traden van Bitcoin is niet echt mijn ding ook al legt Madelon het fantastisch uit. Maar het levert voor mij persoonlijk teveel stress op en je moet er bovenop zitten.

Ik koop elke maand wat extra Bitcoin of crypto om het vervolgens voor een aantal jaar te holden met de hoop over een aantal jaar een klapper te maken en dat is het.

Voor en nadelen van de cursussen

 • Zeer complete cursus waar je van A tot Z leert wat je moet doen
 • Cursus blijft constant in ontwikkeling
 • Korte video’s die zeer duidelijk en krachtig zijn
 • Ervaring in Bitcoin is niet nodig (Als je voor cursus Bitcoin basics & Crypto gaat)
 • Geen wekelijkse of maandelijkse coachingsessies

Bitcoin Basics & Crypto en Technische Analyse Conclusie + Kopen

Ik heb nog niet eerder een Bitcoin cursus gevolgd maar ik kan alleen maar zeggen dat ik je Madelon haar cursussen Bitcoin Basics & Crypto en Technische Analyse van harte aanraad.

Madelon legt je op een hele rustig en heldere manier uit hoe Bitcoin werkt, hoe je er geld mee kunt verdienen en wat de risico’s zijn.

Voor een schappelijke prijs heb je alle essentiële informatie bij één om te kunnen beginnen met crypto of om een goede trader te worden.

Je kunt de cursussen afzonderlijk van elkaar kopen maar ook samen. 

De prijs voor de cursus Bitcoin Basics & Crypto is eenmalig €74,95,-.

Voor de cursus Technische Analyse betaal je eenmalig €219,95,-

Koop je beide cursussen samen dan krijg je 40 euro korting op de cursus Technische Analyse.

bitcoinbasics-cursus
Technische analyse cursus

Wil je beginnen met Bitcoin? 

Onderneem dan actie en maak gebruik van de tijdelijke korting


Ik wil beginnen met Bitcoin

*Of meld je aan voor de gratis preview van beide cursussen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest