Affiliate Marketing Voorbeeld Hoe verdien je online geld?

door | nov 27, 2019 | Affiliate Marketing | 0 Reacties

Affiliate Marketing is een verdienmodel op het internet dat zeer populair is. Zelf maak ik ook gebruik van Affiliate Marketing. Het is populair omdat het vrij makkelijk toe te passen is, zodra je weet hoe het in elkaar zit is het eigenlijk heel makkelijk. En je kunt er op de lange termijn een passief inkomen mee opbouwen.

Vooral voor een blogger of youtuber is Affiliate Marketing een zeer interessante verdien model om een extra inkomen te genereren en zelfs een fulltime inkomen waarmee je duizenden euro’s per maand mee verdient.

Nou kun je Affiliate Marketing op verschillende manieren toepassen en in dit artikel laat ik een Affiliate Marketing voorbeeld zien van een website waar ik zelf Affiliate Marketing op toe pas.

Affiliate Marketing Voorbeeld

Affiliate Marketing klinkt wellicht lastig, maar in de basis is het eigenlijk vrij makkelijk te begrijpen. Stel je voor je hebt een blog over make-up en je schrijft een artikel over een lippenstift.

Dan kun je in je artikel een linkje plaatsen dat verwijst naar een webshop met deze lippenstift. Als de persoon die op jouw link geklikt heeft de lippenstift vervolgens koopt dan krijg jij een commissie als beloning.

Ik zal je nu even snel een voorbeeld geven van Affiliate Marketing. Ik heb zelf een Affiliate Marketing cursus gevolgd van Jackco Meijaard en dat doe ik nog steeds. Zijn cursus heet de Affiliate Marketing Revolutie.

In deze cursus leert hij jou middels video’s, mails, en telefoongesprekken hoe je succesvol kunt worden met Affiliate Marketing.

Nou is het zo dat je zijn cursus zelf ook kunt promoten en in ruil daarvoor krijg ik een commissie. Dus stel je voor dat jij geinteresseerd bent in de cursus Affiliate Marketing Revolutie en jij klikt op de link en schaft zijn cursus vervolgens aan dan verdien ik maar liefst 27 euro aan commissie.

En dit is bijna bij iedere product toe te passen tenminste als het onder een partnerprogramma valt. In Jacko Meijaard zijn cursus zal hij je van begin tot einde uitleggen hoe je geld kunt verdienen met Affiliate Marketing.

Website Affiliate Marketing Voorbeeld

Ik heb meerdere websites waar ik gebruik maak van Affiliate Marketing. Deze website is daar één van, maar een andere website waar ik Affiliate Marketing op toe pas is mijn website www.parfumgeur.nl. Op deze website plaats ik reviews over parfum’s. Ik heb namelijk een passie voor parfum. Ik ga je nu precies uitleggen hoe ik op deze website gebruik maak van Affiliate Marketing.

Domeinnaam en Hosting

Voor Affiliate Marketing heb je niet persé een website nodig, maar het is over het algemeen wel gebruikelijk en verstandig om te doen als je echt serieus geld wilt verdienen met Affiliate Marketing.

Het eerste wat ik gedaan heb is een domeinnaam aanmaken bij www.strato.nl en vervolgens heb ik een hosting pakket aangeschaft bij Siteground. Waarom heb ik dit apart van elkaar gedaan?

Nou bij Strato zijn de domeinnamen relatief goedkoop en de hosting bij Siteground vind ik super goed.

Aanmaken van een domeinnaam

De domeinnaam is als het ware het huisadres van je website. Het aanmaken van een domeinnaam is vrij simpel. Je gaat naar www.strato.nl en zodra je op de website bent zie je gelijk een balk staan waar je jouw bedachte domeinnaam kunt intypen.

affilate marketing voorbeeld domeinnaam

Zodra je dit gedaan hebt klik je op Domein checken en bekijk je of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Denk erom dat je altijd kiest voor een .nl domein naam of .com als je een internationale website wilt. Is je domeinnaam niet meer beschikbaar dan heb je pech en moet je een nieuwe domeinnaam bedenken.

Heb je een domeinnaam dat nog beschikbaar is? Klik dan op het winkelmandje en schaf je domeinnaam aan. Het eerste jaar kost het maar 0,60 cent en daarna is het 4,80 per jaar.

Hosting voor je website

Hosting is in principe je huis of wel de muren en je inboedel is de website. Het is ook mogelijk om je hosting te laten doen bij Strato, maar mijn ervaring met de hosting van strato is niet zo best, het is traag ,vooral als je website groter wordt ga je er veel last van krijgen.

Enkel goede hosting bedrijven in Nederland zijn Antagonist en Savvii. Zelf zit ik bij Siteground zoals ik al gezegd heb en ik laat in mijn voorbeeld dan ook zien hoe je via hen een website online kunt krijgen. Als eerst kies je voor een hostingpakket, je kunt bij siteground kiezen tussen 3 hostingpakketen.

Siteground review prijzen

Vervolgens moet je een aantal stappen volgen en voor je het weet staat je website online. Echter moet ik in mijn geval mijn hosting linken met mijn domeinnaam aangezien het niet bij hetzelde bedrijf zit. Maar hiervoor is een makkelijke oplossing.

Je krijgt namelijk 2 nameservers van Siteground. Deze 2 nameservers moet je in je strato account invullen. Je klikt bij je domeinnaam op configureren, vervolgens ga je naar dns instellingen en daar zie je ns records staan.

Klik vervolgens weer op configuratie en klik op eigen nameservers om de volgende nameservers ns1.gnldm1002.siteground.biz en ns2.gnldm1002.siteground.biz in te vullen. Na een tijdje zul je zien dat je website online staat en je echt van start kunt gaan.

Nou is Siteground aan de prijzige kant voor iemand die begint met Affiliate Marketing. Daarom is het wellicht het beste om je Affiliate Marketing website bij Antagonist te hosten.

Antagonist heeft namelijk een snelle hosting voor een zeer schappelijke prijs en je krijgt een gratis domeinnaam. Antagonist is ook zeer eenvoudig te volgen en binnen no time heb je ook daar een website online staan.

Content schrijven

Het belangrijkste van Affiliate Marketing is het schrijven van content. Dit is in de eerste instantie veel belangrijker dan het uiterlijk van je website. Dit is dan ook het eerste wat ik heb gedaan, content schrijven over parfums. Zoals het artikel hieronder.

Affiliate Marketing Voorbeeld

De reden waarom dit belangrijk is, omdat je door content te schrijven gaat ranken in google en bezoekers krijgt. Maar nog een minstens net zo belangrijke reden waarom je content op je website moet hebben, is omdat partnerprogramma’s je niet zo maar goedkeuren. Ze willen eerst zien of je wel geschikt bent om hun producten te promoten. Ga je dus eerst op de content richten en waarde geven.

Aanmelden bij Affiliate Netwerken

Zodra je genoeg content op je website hebt is het tijd om je aan te melden bij affiliate netwerken. De meeste partnerprogramma’s zitten aangesloten bij verschillende affiliate netwerken. De belangrijkste affiliate netwerken in Nederland zijn:

  • Awin
  • Tradetracker
  • Daisycon
  • Paypro

Een bedrijf als bol.com heeft een partnerprogramma dat volledig in eigenbeheer is. Enkele Internationale affiliate netwerken zijn.

  • Amazon
  • Commission Junction
  • Tradedoubler

In mijn geval wil ik natuurlijk aangesloten zijn bij partnerprogramma’s van webshops die parfum verkopen. Denk aan Douglas, ICIParis, Superwinkel, Notino en Bol.com

Het eerste wat ik deed was kijken bij welke affiliate netwerken deze webshops zijn aangesloten. Zo zitten Douglas en ICIParis aangesloten bij Awin, Superwinkel bij Daisycon en Notino bij Commision Junction. Bol.com heeft natuurlijk een eigen partnerprogramma die je op hun eigen website kunt vinden en voor kunt aanmelden.

Ik heb bij al deze affiliate netwerken een account aangemaakt. Tijdens het aanmaken van je account moet je allerlei gegevens invullen. Zodra je dit gedaan hebt moet je je eigen website aanmelden en gegevens over de website invullen. Zodra je dit gedaan hebt zullen de affiliate netwerken jouw website keuren, meestal is dit een kwestie van formaliteit.

Aanmelden bij Partnerprogramma’s

Zodra je bent goedgekeurd is het tijd om je aan te melden bij partnerprogramma’s die producten hebben die jij wilt promoten. In mijn geval geldt dat dus voor Douglas, ICIParis, Superwinkel, Notino en Bol.com.

Awin als voorbeeld

Bij Awin meld ik me aan voor de partnerprogramma’s van Douglas en ICIParis. Dit gaat als volgt: Je logt in of bent ingelogd op je Awin account en ziet het hoofdscherm voor je. Klik vervolgens op adverteerders.

Awin Voorbeeld Affiliate Marketing

Nu krijg je drie opties:

  • Mijn programma’s
  • Gestopte programma’s
  • Aansluiten bij programma’s

Klik op aansluiten bij programma’s.

Aansluiten bij programma's affilate marketing

Zodra je op aansluiten bij programma’s geklikt hebt krijg je een hoeveelheid aan programma’s waar jij je bij aan kunt sluiten. Dit is vrij eenvoudig te doen. Je zoekt het programma op waar jij je bij aan wilt sluiten en vervolgens klik je op het plusje van het programma waar jij je bij aan wilt sluiten. (omdat ik al ben aangesloten bij Douglas en ICIparis gebruik ik even een andere partnerprogramma als voorbeeld)

affilate marketing voorbeeld aanmelden partnerprogramma awin

Zodra je op het plusje hebt geklikt krijg je informatie over het partnerprogramma en moet je wat gegevens invullen over je website zoals het soort website dat je hebt. Zodra je dit gedaan hebt klik je op aanmelden en is het afwachten of je wordt goedgekeurd.

aansluiten programma awin

Goedkeuring bij Partnerprogramma

Uit ervaring weet ik dat het keuren heel lang op zich kan wachten. In elke gevallen heb ik weleens maanden moeten wachten. Tegenwoordig stuur ik een email naar de contactpersonen van de partnerprogramma’s in geval het lang duurt. Dit helpt meestal wel waardoor je sneller gekeurd wordt.

Zodra je een goedkeuring hebt van het bedrijf wat in mijn geval van Douglas en ICIParis was, krijg je een mail.

Producten promoten

Wanneer je bent goedgekeurd door een partnerprogramma wat in mijn geval Douglas was kun je producten promoten en er commissie’s mee verdienen. Hoe dat in zijn werking gaat zal ik je nu uitleggen. Je gaat via adverteerders naar het partnerprogramma dat jou geaccepteerd heeft. Bij mij is dat Douglas dus ga ik naar het programma van Douglas.

douglas programma

Je ziet hier boven alle informatie over het partnerprogramma van Douglas en links onder het advertentie materiaal. Klik hierop en je krijgt het volgende te zien:

Je ziet hier allemaal banners van Douglas staan. Om deze te gebruiken voor je website moet je de code kopiëren. Deze kan er als volgt uit zien:

<a href=”https://www.awin1.com/cread.php?s=2554509&v=8391&q=380277&r=455791″>
<img src=”https://www.awin1.com/cshow.php?s=2554509&v=8391&q=380277&r=455791″ border=”0″>
</a>

Plak de code in de tekst editor van WordPress en niet in de Visueel gedeelte. Dit heb ik voor deze keer wel gedaan omdat ik met deze website geen partner ben van Douglas.

Zodra je dit gedaan hebt krijgt je als het goed is de banner op je website te zien. Wanneer mensen hier op klikken en vervolgens een aankoop doen krijg jij een commissie die je vervolgens op Awin kunt terugvinden.

Meer voorbeelden Affiliate Marketing

Nu heb ik natuurlijk maar een kleine voorbeeld laten zien van Affiliate Marketing en maar 1 netwerk laten zien. Nu is het zo dat andere affiliate netwerken zoals Tradetracker, Daisycon, en Commission Junction op hetzelfde manier werken als Awin.

Dus wanneer je mijn voorbeeld van Awin goed volgt dan weet ik zeker dat het ook geen probleem is om de andere affiliate netwerken door te krijgen.

Wil je nu meer weten over Affiliate Marketing dan kun je genoeg informatie vinden op het internet. Maar wil je serieus aan de slag met Affiliate Marketing? Dan raad ik je aan om de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te volgen.

Door Jacko zijn cursus te volgens weet je zeker dat je de juiste informatie krijgt, bespaar je tijd en heb je altijd steun van Jacko en de community in het geval je het even niet ziet zitten of vragen hebt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest